Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Desmond Tutu – Araberna betalar Judeutrotningens pris

Nobels fredspristagare Ärkebiskop Desmond Tutu menar att Israel borde lära sig en läxa från Judeutrotningen, att man inte kan få säkerhet genom stängsel, murar och vapen. Kommentaren kom som svar på Premiärminister Benjamin Netanyahus uttalande i Tyskland att lärdomen från Judeutrotningen är att Israel alltid måste försvara sig.

Tutu menar att väst känner skuld för vad som hände judarna under andra världskriget – med all rätta, men vem är det som betalar priset? Vem fick lämna sitt hem, vem fick dö, vem ruttnar i Israeliska fängelser? Det är palestinierna. Desmond Tutu tog upp ett samtal med en tysk ambassadör som sade:

”Tyskland bär skulden för två fel – ett var det vi gjorde mot judarna och två är det som händer palestinierna.”

Tutu tog även upp den mäktiga judiska lobbyn i USA, som skrämmer alla som kritiserar Israels ockupation. Han själv blev persona non grata på vissa Universitet på grund av den judiska lobbyn i USA.

Desmond håller med uppropet att upprätthålla embargo och bojkott av Israel, för det var just det som befriade de svarta i hans hemland Sydafrika. Sionister hävdar idag att embargo och bojkott inte kommer ändra på Israels beteende, men liknande ord fick Tutu höra av Sydafrikas lederskap, som även de hävdade att bojkotten mot deras land inte spelade någon roll, några år innan de slutade med sin Apartheid och lät svarta och vita rösta i fria val.

En skillnad mellan Israel och Sydafrika är att Sydafrika inte straffade ett helt folk kollektivt. Man hade gränser, murar, fängelser, tortyr, mord och förföljelse men man straffade inte hela familjer, för att en av deras barn hade begått en terrorhandling, genom att demolera deras hus och riva ut deras olivlunder.

Tutu to Haaretz: Arabs paying the price of the Holocaust – Haaretz – Israel News.

3 kommentarer

 1. Sharmotan 31 augusti 2009

  Jag känner mig smutsig när jag läst om judiska kroknäsor eller omskurna araber.
  De bråkar jämt och alla vet vi varför!
  Förhudslösheten förblindar och skapar robotar utan själ.

 2. Bahlool 31 augusti 2009

  stackare…låt mig gissa ND?

 3. Mike 31 augusti 2009

  Vart kan jag skriva under att jag vill att Israel kärnvapenbombas av Fn pga alla djuren som slaktades på Gaza Zoo Av israeliska IDF TRUPPER och alla journalister och barnsom mördats av israeliska prickskyttar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *