Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Visa brösten – Om du vill ha jämställdhet!!

Jag är i en period då jag läser mycket om Mehdi (Messiahs) och islamisk historia (mitt favoritämne). Jag hittade profetior, som klart säger att när vissa saker händer, då är slutet på världen nära. Dessa profetior är 1400 år gamla och några av teserna är:

Kvinnor klär sig som män och män klär sig som kvinnor.

Kärnfamiljens förintelse (hör man bögar och feminister så är det värsta som hänt människan just kärnfamiljen)

Orättvisor och förtryck ökar

Jag surfar lite på Aftonbladet och hittar då en film, om en ”toplessdagen”. En dag, där amerikaner i USA (Los Angeles vart annars) gick ut och visade sina bröst, de kräver att det ska vara samma rättigheter för män som kvinnor att visa sina bröst.

Är folk verkligen så efterblivna, att de inte inser att det är skillnader på män och kvinnor? Hur ofta blir en kvinna upphetsad av att se en mans bröst?

38 kommentarer

 1. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  Hahaha! Humor du… ”Jag hittade profetior, som klart säger att när vissa saker händer, då är slutet på världen nära. Dessa profetior är 1400 år gamla.”
  Säger väl allt om dess trovärdighet. ¨Nån gammal skäggapa sitter bitter och snurrar ihop fantasier om världens undergång. Vad kommer han fram till? Jo, det måste vara kvinnornas frigörelse från patriarkatet som till slut får världen att tippa över. När kvinnor klätt sig som män i några hundra år, då får allah nog och sätter ner foten! Och bögarna, nog har vi ett och annat att lära av Iran i den frågan…

 2. Bahlool 29 augusti 2009

  Befrielse att visa sig naken? Stackars människor som känner att nakenhet är en befrielse..Ja vi har ju så mycket mera att lära oss av väst 😉 Knulla vem du vill när du vill, småbarn, djur osv (tidelag är ju inte olagligt i Sverige, inte heller är otrohet olagligt..klart du förespråkar den slags ”frihet”) Det måste vara skönt att kunna vara otrogen utan att råka illa ut och det måste vara härligt när man kan tillåta sig alla slags friheter. Klart Iran, islam och ”skäggiga gubbar” är en törn i ens ögon? Jag anser att du och andra män inte befriar kvinnorna utan fängslar dem ännu mera, när ni talar om för dem att ju mera de visare, desto mera ”frihet” har de..det är ju därför sexindustrin går så bra.

 3. Noor 29 augusti 2009

  Exakt, jag har en dotter, inte fan vill jag att hon ska bli en madrass för olika män, där hon ska visa upp sina behag. När du får barn sen Peter, o du får en dotter, så ska det vara intressant om du tycker det är ok att hon ska hoppa i säng med allt o alla sen ^^

 4. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  Jag påpekade hur absurt det är av dig att se en profetia på 1400 år som trovärdig. Hur många profetior har inte siat om världens undergång? Snart kommer du väl dragandes med planeten x också?

  De demonstrerar för lika rätt att ha bar överkropp som män. Inget konstigt i det. Naturligtvis kommer dessa vara i minioritet precis som nudister är det. De flesta människor tycker helt enkelt att de sociala normer vi har är fullt funktionsdugliga. Men tycker man att de borde belysas och försöka ändras får man så klart (i väst) uttrycka det.

  När du raljerar över västs ”problem” att ha sex med vem man vill, var finner du den perfekta kulturen/landet där detta inte pågår och vilka belägg har du för det?

  Att jag inte har sex med småbarn eller är otrogen beror inte på eventuell lag, även om sex med barn är olagligt. Detta är moraliska frågor som handlar om vetskapen om att det jag gör kan skada andra. Detta kan man peka på ett exempel på en västlig inneboende moral. Denna saknas naturligtvis hos psykopater.
  Jag tror du fattar att de flesta i, kan jag säga ganska säkert, hela världen finner sex med djur avskyvärt. Men denna fråga känns lite ovärdig att sätta jäms med kvinnofrågor, tycker du inte?

  Slutligen, jag ”talar inte om” för kvinnor vad de ska göra i sina liv. I väst, som du vet, bestämmer kvinnan själv. Vill hon hålla på med sex som arbete ska hon väl ha lika stor rätt som männen?

 5. Bahlool 29 augusti 2009

  Jag tycker att det är kul med att dessa profetior just hade rätt om den här livsstilen som de beskrev. En profetia sa att män klär sig som kvinnor och kvinnor som män, du får gärna visa mig profetior för 200 eller 300 år sedan som ens var i närheten av den precision?
  Klart man får uttrycka sig, det har jag inget problem med, men jag har lika stor rätt att kritisera deras beteende och deras åsikter. Det är ju rätt märkligt när man tycker att det är helt naturligt att män med överkropp och kvinnor med bar överkropp har lika stor rätt att visa upp kroppen. Finns ingen kultur eller land som jag tycker är perfekt. Jag skriver om andra länder också, men jag bor i väst. Mina inlägg handlar om värden och moral och jag tycker att även om östvärlden, mellanöstern, asien osv också har problem, så är de i alla fall emot dessa här fenomen. De vill inte ha mera nakenhet, till skillnad från väst.

  Jag anser inte att det är kvinnofrågor när det gäller att man vill blotta mera av sin kropp? Kvinnofrågor hade det varit om de hade lidit av att inte visa sin överdel och sen i framtiden vill de kanske visa hela härligheten? Kvinnofrågor hade det varit om de ville ha samma lön som män. Att man känner sig förtryckt för att man inte får visa överdelen är ju befängt i sammanhanget. över 60% av svenskarna (enligt aftonbladet var det 68%) är otrogna, det visar hur låg vår moral har blivit.
  Nope jag anser inte att män eller kvinnor har rätten att jobba med sex. Det är ju där problemet ligger du vill ge allt och alla för mkt frihet..frihet under ansvar hade nog funkat bättre. Det är degraderande och skadligt för den moral du talade om, när folk tillåts göra vad de vill göra, bara för att de inte skadar andra..jag blir skadad mina barn blir skadade av att människor vill visa sig nakna för minsta lilla sak.

 6. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  ”De vill inte ha mera nakenhet, till skillnad från väst.” Vilken statistik grundar du det på? Jag skulle hävda att många, många kvinnor i ”öst”-länder skulle vilja ha den frihet kvinnor har i väst. Och vem säger att normen i väst är mer nakenhet? Jag ser då inte många springa runt nakna på stan, gör du? Antar att de ”lider” lika mycket som manliga idrottare/byggarbetare/semesterfirare av värmen. Som jag skrev, detta är antagligen inget som kommer bli norm. Snarare en manifestation för något som just dessa kvinnor brinner för.
  Det du tolkar som brist på moral, skulle jag hävda tvärtom handlar om ett MER moraliskt samhälle. Ett exempel är individens frihet, om än inte perfekt framlagd, där vi drar mot ett samhälle som inte ska bestraffa ”brott utan offer”. Här har många länder som tex Iran mycket att lära i frågor om moral och mänskligt värde. Att vi har ett så öppet och tolerant samhälle idag beror inte på att sekularism urholkar moralen utan, tvärtom definierar den och strävar efter förbättring. Jag håller med om att 68% är trist, men att denna siffra skulle minska om det var straff har jag svårt att se. Jag hävdar att en stark moral kommer från förståelse och empati, inte genom tvång. Om dina barn blir verkligt skadade av synen av bröst kan jag bara beklaga. Så vitt jag mins har jag aldrig upplevt kvinnobröst som stötande.

 7. Bahlool 29 augusti 2009

  Vi talar om nakenhet, inte om frihet. Du verkar hålla fast vid din tes att frihet= nakenhet. Jag ser allt fler som visar allt mera. Jämför klädstilen 50 år sedan med klädstilen idag. Jämför nu den här demonstrationen, skulle den kunna hållas 50 år sedan? Jämför filmer, program, där alla serier, filmer osv, just handlar om sex och mera nakenhet. Vem säger att det inte blir norm? Vi har ju sett att gränserna för vad som är moralisk klädsel, flyttats fram hela tiden. Så folk har börjat visa mera för varje gång de fått frihet. Det är därför länder som Iran vägrar låta kvinnorna visa håret, efter håret kommer allt kortare, tajtare och öppnare klädsel, en klädsel som strider både mot kulturen och mot religionen.
  Tolerant? Gå läs på om de undersökningar där detta ”toleranta” samhället vill inskränka slöjan på arbetsplatser och i skolor..du kan även kolla upp hur tolerant man är mot mörka människor i Sverige..Tolerans för folk som tycker som en själv ja..tolerans mot såna som mig, nej..jag har tom blivit dödshotad för att jag skriver om islamrelaterade ämnen..så mkt tolerans finns det.
  jo siffran skulle minska, otrohet finns i mellanöstern också, men inte 68%. De lagar och regler som samhället satt fast ser till att människor har svårare att bryta mot reglerna, och svårare att utöva själva akten.
  Jag anser inte de är stötande anser att de är fina, men de behöver inte visas upp för allt och alla. Varför visas tex nakenhet inte under barnprogrammen? Jo för vi anser att det, och våld kan skada dem. Vi anser att sånt ska visas på kvällen när barnen sover osv.

 8. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  He, nog har jag inget emot lite nakenhet, men du vill missförstå. Det är ni moralister som hänger upp er på nakenhet hela tiden, nästan besatt. Jag hävdar att frihet = RÄTTEN till nakenhet (i den grad det är lagligt)
  För 50 år sedan kom bikinin (se där!), men kvinnor saknade enormt mycket frihet de har idag, genom just samhällets norm.

  Vet inte vad du ser på för tv, men i princip inget på SVT inehåller sex på något stötande sätt. Jag tänker inte försvara alla tvprogram som produceras då jag inte sett alla, men det har tydligen du?

  Ja, tolerans är en bristvara i alla kulturer, men du kan vända på det och se på länder där man uppfostrar barn att judar är hundar, eller att USA är satan. Som sagt tolerans är en bristvara överallt. Ett samhälle kan ju inte ta ansvar för vad alla invånare tycker privat, det jag menar med tolerans visar på rättsväsendet. Som jag sa, det är inte perfekt, men bättre än i tex Iran.

  Jag säger igen, visa mig siffror på otrohet i mellanöstern. Vilka skulle våga svara ärligt föresten när dödshot ligger över dem? Jag kan inte se ett enda gott argument varför det skulle vara straffbart med otrohet. Den moraliska ställningen måste man ta själv, om den ska räknas som moralisk.

  Nakenhet visas ju ibland för barn, i studiesyfte. Att lära barn att kroppen inte är något att skämmas för är självklart. Som sagt vi har lagar för vad som är ok att visa i offentligheten.

 9. cecilia 29 augusti 2009

  bra försvar bahlool 🙂

 10. Bahlool 29 augusti 2009

  Det finns inte många såpor som inte har sex eller anspelar på sex. Det är ju rätt märkligt att man måste antyda eller visa sex för att kunna sälja lite program. Jag är kanske en moralist, men jag tycker att man ser rätt bra att den väg vi slagit in på är helt åt helvete..vi har ungar som inte ens är byxmyndiga, som knullar runt och förlorar all respekt för ”kärlek” och lojalitet. Jag är född i ett land som Irak, mina föräldrar lärde mig aldrig att vare sig USA är satan (ändå tycker jag att de är när det gäller deras politik och dominans) eller att judar är hundar (tvärtom jag fick lära mig att de är bokens folk, och har stor respekt i religionen). Ett samhälle kan ta ansvar för vad alla tycker därför har man ju en mera ”kontrollerande” syn i islamiska länder. Man försöker få folk in på rätt riktning. Visst behövs lite mera frihet i Iran, men jag tycker att den här friheten vi talar om i väst är lite för långtgången..jag har rätten att vara oförskämd, men jag använder mig inte av den rätten..jag har rätten att dissa folk, mobba folk tom, men jag gör inte det..det är för att inte all frihet är rätt/bra frihet.

  Dödshot finns det i ett fåtal länder i mellanöstern. Ett bra exempel på otrohet är antalet könssjukdomar som tex Aids..jämför den siffran i mellanösterns länder med siffrorna i västvärlden och Afrika (du kan nog få fram de siffrorna rätt enkelt på någon FNsida, de är väl rätt pålitliga? I Irak var det en promille sist jag såg..det visar hur lite man byter partner och därmed är man skyddad på naturlig väg)
  Ja men samhället har ju också ”konsensus” på moral. Som jag redan nämnde, de flesta i mellanöstern och Asien ser ner på att någon visar sina behag ute på gatan. Att det sedan finns folk som älskar porr och prostituerade är tyvärr också del av det samhället. Men religionens och kulturens syn på saken gör att det är svårare att vara otrogen svårare att bedra svårare att se naket osv…
  Varför har vi lagar som säger att vissa saker inte är ok att visa upp i offentligheten? Enligt din tes så måste ju staten vara hemsk som inte tillåter vuxna att visa upp sig hur de vill?

 11. Bahlool 29 augusti 2009

  hehe tack syrran 😉

 12. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  Det blir rätt långa inlägg. Ska försöka svara kort.
  Såpor. Jag väljer att inte titta då jag finner dem menlösa. Dessa program får aldrig särskilt stor publik om man jämför med kvalitetstv. Ett tips byt kanal.

  Jag pekar inte ut dig personligen, jag visar att dessa tendenser finns i många länder. Detta beror till stor del på den ignorans en stark dogmatisk religiös laghållning bildar.

  Ett samhälle som i Sverige bygger på vad FOLKET vill. Inte vad ”gud” vill. Stor skillnad. I Iran tolkas allt utifrån Koranen och blundar således för om det egentligen är vad folk vill ha/behöver. Tex stening av försvarslösa tonåringar.

  Du har inte rätt att mobba, psykisk misshandel. Och även om du fick det gör du det inte pga den moraliska kompas du fått genom att känna empati. Inte endast för att det är förbjudet.

  Vad vill du säga med antal hivsmittade? De är samma i Sverige och Irak (mindre i Sverige faktiskt). Vet inte vad du säger om det, men jag tycker det är tragiskt hur som helst. Det vi vet är att ett fritt samhälle inte ökar hiv iaf.

  Man kan inte gå efter folks bakåtsträvande synsätt när det handlar om mänskliga rättigheter och värde. Här måste vissa samhällen helt enkelt lära sig att alla har rätt att leva oavsätt vem de vill leva med. Reglerna för nakenhet, att inte ha sex i det öppna med mera är till för att skydda barn från trauma. Vad dessa människor gör hemma framför kameran är upp till dem.

 13. Bahlool 29 augusti 2009

  hehe jag vägrar titta på de programmen..men med tanke på att allting är nästan såpor så blir det svårt att hävda att folk inte tittar på skiten..
  Tror att det är mera att synen på USA och judarna härstammar ur den politik som bedrivits de senaste 60 åren i mellanöstern, där mellanösterns folk styrs av ledare som stödjer väst eller USa och där man ser stor hyckleri. Du kan ju läsa om ottomanerna, som tom skickade skepp för att hjälpa judar fly undan de kristnas inqvisitation på 1400 talet. Så islam och judar har inte haft sådana här stora problem förr utan altl har sin grund i Israels skapelse, därmed är det svårt att hävda att det var just den religiösa dogmans fel.

  Stening är borttagen från Iran, så det funkar inte längre..i nya zeeland röstade över 80% för agning av barn, betyder det att vi ska tillåta aga där? Det är lätt att lyssna på exiliranier och tro att motståndet mot Irans regering är större än vad den verkligen är…

  Vi har mobbtv, vi har skolor där barn mobbas, vi har vuxna som mobbas (tro mig det är mera utbrett än du vill tro) men hur ofta straffas mobbarna?
  Fri sex ökar hiv, inte bara hiv, könssjukdomar över lag..ju fler partners, ju större chans..det är ett rätt logiskt antagande.

 14. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  Nå, när religionen är lagen blir det svårt att bortse från dess påverkan. Eller i alla fall som stoppkloss för nyanseringar. Det som blir ett problem med dessa indoktrineringar är att man som du klumpar ihop väst med USA och politik. Detta tillsammans med den felande moralen i vissa samhällen gör att tex 11/9 kan hända.

  ”Människorättsorganisationen Amnesty International anklagar Iran för att åter stena människor till döds. I maj ska en man och en kvinna ha blivit av rättade genom stening. Ytterligare sju iranska kvinnor och två män är dömda till döden genom stening på grund av äktenskapsbrott,” skriver Svenska Dagbladet. 2009. Är du ignorant eller ljuger du?

  Ge mig exempel på mobbtv. Skolor där barn mobbas är SKYLDIGA att agera. Vuxna som mobbas på arbetsplatser ska också kunna räkna med hjälp. Hur ofta mobbarna ”straffas” vet jag inte om det finns statistik på men lustigt att du trycker på så hårt om straff. Jag tycker förebygganden och fokus på offret ska komma i första hand.

  Som sagt jag tog ditt exempel av Irak och vände det mot dig. Sverige har mindre antal hiv-fall än Irak. Vad detta beror på är antagligen flera anledningar, men den hårda lagstiftningen kan vara en orsak som får många män i Irak att söka sig till prostituerade, då dessa är garanterat att hålla tyst om det.

 15. Bahlool 29 augusti 2009

  Vart är lagen grundad i religionen? De flesta mellanöstern staterna har västliga koloniala lagar som grund…Det är kanske 3-4 stater som har sharia. Men min käre vän titta på världen och politiken…USA och EU (däribland 25 tal europeiska stater) har 99% av tiden samma syn i frågor..titta på embargot mot Iran som man planerar, man är ihopbuntade i sitt stöd till Israel på samma sätt..man klagar på Irans kärnvapen (som inte finns) men ingen öppnar käften om Israels kärnvapen osv..det är inte jag som buntar utan de själva med sina ord, och sina handlingar som är i samklang.
  Fel, jag är inte okunnig eller ljuger..men du tar upp något som hände för länge sedan..sedan några månader så bestämdes det att ingen stening ska fortgå..http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=156294
  en artikel om när man planerade lagen (den antogs senare)
  tror du kan hitta något inlägg hos mig med länk om du söker efter stening.

  Modellsåporna? Big brother? Robinsson?
  Jag har en bror som blev så mobbad så han slutade jobba, exempeln är många på människor som slutar jobba eller slutar plugga pga mobbning. Jag mobbades på universtet av läraren, när jag tog upp det med rektorn så sa han han skulle ta tag i det..inget hände..jag var tyvärr trött på allting så jag gav upp utan att gå vidare..men poängen är att det sker ofta och det sker på daglig basis.

  Kul att du försöker antyda att Sverige är säkrare
  Så här skriver man i den här artikeln
  Jag tror att sexvanorna har blivit mer vidlyftiga med fler partners och mer gruppsex. Man experimenterar mer. Det gäller även heterosexuella. Jag vill inte moralisera men de som är nyfikna och vill experimentera har skäl att använda kondom.
  http://sydsvenskan.se/omkretsen/article298990/Lakare-befarar-stark-okning-av-hiv.html

  Jag försöker hitta uppgifter om hiv i Irak kontra sverige men hittar inget..tror nog du har fel i att sv har färre fal…
  Vad vet du om Iraks lagstiftning?

 16. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  Du byter inriktning när du hela tiden vill jämföra vilka som är ”värst”. Jag hävdar att moral är något som inte går att se relativt utan en fråga om lidande hos individen. Om ett samhälle tycker att lidande hos andra är ok bara för att de är ”otrogna” visar det på en bristande moral.

  Enligt Amnesty avrättades en man och en kvinna på detta vis i maj i år vid en begravningsplats i Mashhad i östra Iran.

  Tråkigt med mobbning, det finns mer att arbeta med där.

  Jag gick helt enkelt på dina uppgifter om en promille och jämförde det med Sverige. Enkel matte. Jag menar inte att Sverige är ”säkrare” men du skrev att man kunde ta Irak som exempel på att tuffa tag mot otrohet var svaret på hiv. Jag visade att så inte är fallet rent statistiskt. Resten kan man sia om 🙂

 17. Bahlool 29 augusti 2009

  Men här gör du ju samma sak när du hävdar att en persons moral går över samhällets moral, som kanske tycker att otrohet ska straffas.
  Lagen avskaffades några veckor efter det fallet isåfall. Men lagen är borta 🙂
  Låt oss tänka logiskt på det..folk ogillar att använda kondomer, och folk är mera promiskösa i väst än i islamiska länder, så medan vi kanske har 10 tal olika partner har man kanske en eller två i mellanöstern..det behöves inget geni för att förstå att ju fler partner du har desto större chans att du får en sådan sjukdom. Hade det varit straffbart att vara otrogen i Sverige, så tror jag att det hade lett till färre fall av otrohet och därmed också färre chanser till att sprida sådana sjukdomar..

 18. PeterSingerFanboy 29 augusti 2009

  Nej, inte alls. Jag backar upp med västliga rättssystem och den generella synen på dödsstraff i tex Sverige. Jag hävdar att Sverige har ett mer moraliskt levnadssätt än många mellanösternländer. Detta beror på mångt och mycket på att vi kommit längre i sekularismen och haft tur med god politik.

  Nå, är den borta så var det inte ett århundrade för tidigt…

  Kanske har du rätt, vem vet. Vad jag vet är att ingen med ett friskt, nyfiket sinne kan vilja ha det du föreslår. Om nu Iran har tagit bort stening, vad tycker du straffet för otrohet skulle vara? Fortfarande dödsstraff?

 19. Bahlool 30 augusti 2009

  Att komma långt med sekulärismen betyder inte att man är på rätt väg eller mera moralisk. Hade det varit så så hade ju inte en allt ökande andel västerlänningar konverterat till islam. Jag vet inte vad straffet för otrohet borde vara, kanske dödsstraff, då brottet drabbar partnern, samhället, familjen. Tyvärr kommer du och jag inte att komma överens om det här, för att vi har helt skilda moraliska värdesystem.

 20. PeterSingerFanboy 30 augusti 2009

  Vad du tycker spelar inte så stor roll. Vi kan bara se att de länder som klarar sig bäst är sekulariserade länder. Varför? Jo, här har människorna en känsla av egenvärde som grundar sig i förståelse för hur viktigt livet är, för mig och för andra. Allt handlar inte om att värna om sitt ”nästa” liv. Tyvärr ser vi många religiösa som känner sig tvugna att också försöka ”rädda” andra från syndigt leverne. Tex hur homos blir behandlade i Iran. Vi har också här förstått att hålla religionen undan politiken är ett nödvändigt sätt att undvika våldskonflikter. Det du ser som att samhället brakar åt helvetet (antar att konservativa sagt det i alla tider) är i själva verket ëtt samhälle som testar sig fram mot vad som gör mest folk lyckliga, dvs friheten att göra sina egna val, under vissa gränser, att det inte skadar någon annan osv. När du hävdar att dödsstraff borde åligga den som är otrogen tyder detta inte på annorlunda moral, utan dålig moral, i och med att straffet på intet sätt passar brottet. Jag kan tänka mig 100 andra psykiska lidanden en människa kan åsaka en annan som är värre. Dessa rättfärdigar ändå inte dödsstraff då kriminalvården handlar om att rehabilitera.

 21. Bahlool 30 augusti 2009

  Klarar sig bäst? I vad? Ekonomiskt? Moraliskt? Militärt? I vad klarar man sig bäst? För oss handlar det om att värna om nästa liv och det är det enda det handlar om :)Jag vill inte rädda dig eller andra, vad du gör angår inte mig, men det är ju det fina med muslismka stater, se på Iran, du får inte knulla runt i det öppna, men vad du gör bakom stängda dörrar brukar de inte bry sig om..Tyvärr nöjer sig vissa inte med det utan vill få andra att följa deras leverne. Homosexualitet anses vara ett brott, bara för att du och andra tycker det är ok betyder inte att det är ok. Såsom du ser på pedofiler ser muslimer på homosexuella, att ni inte vill förstå att inte alla vill leva efter er moral, visar på hur ”toleranta” ni är. Om ni gillar bögar så jävla mycket, så ge dem uppehållstillstånd och så räddar ni deras liv och Iran (och många andra länder) slipper ha dem hos sig.
  Religion och våldskonflikter? Hur religiös är USA? Det är de som startar krig efter krig..Iran har inte startat krig på 200 år…det säger allt om tesen om religion och våld.
  Den kriminalvård du stödjer vill rehabilitera..och en stor del av de som släpps fria går tillbaka till brottets bana..så det hjälper ju inte så värst..du kan ju fråga dig varför man börjat förlänga dödsstraffet. De flesta stater anser att det gäller att straffa inte att rehabilitera. Tror det är ett fåtal västliga länder som tycker att rehabilitering är målet..

  Mycket märkligt att homos spelar så stor roll för er…det är ok att skicka stackars muslimer till Guantananmo och Egyptens tortyr,men homos..det är de vi ska bry oss om…hyckleri.

 22. PeterSingerFanboy 30 augusti 2009

  Om vi jämför Iran och Sverige (som du envisas med):
  Sverige BNP/inv 42.328 USD
  Iran BNP/inv 3.117 USD.
  Moraliskt har vi gått igenom, men som grund:
  Sverige har inte dödsstraff, straff för ”offerlösa” brott så som; homo, sex före äktenskapet och otrohet. Sverige har även en yttrandefrihetslag där man ges frihet att uttrycka sig fritt utan risk för straff, tex inom religiösa frågor.

  Att helt bortse från om en annan människa far illa är också i grunden omoraliskt. Moral bygger på att känna empati för en annans lidande och känslan vår inneboende känsla för att hjälpa denne. Detta är något som religionen visar sig vara ett problemområde.

  Homosexualitet är ett brott i tex Iran, Saudiarabien mm för att det står i koranen/religiösa texter. Inte för att det skadar någon. Och kom inte med att det skadar samhället. Visa mig ett exempel på när homosexuella har raserat ett samhälle pga sin läggning. Detta är alltså en irrationell lagstiftning som behandlar människor som otillräkneliga att fatta vuxna, egna beslut. Men så handlar ju all religion om att på ett eller annat sätt underkasta sig och inte ifrågasätta.

  När du jämför pedofiler med homosexualitet sjunker ditt resonemang till låg nivå. En pedofil lämnar i nästan 100% av fallen ett offer efter sig vars liv är förstört av sexuellt övergrepp. Hur många fall liknande detta har man inom homo/bi-världen? Du verkar tro att det finns flera olika moralbegrepp, men jag menar att moral är mer som en linje – där direkt fysiskt våld och hot om våld alltid ligger längst ned. Kan man inte greppa det har man låg moral. Uppehållstillstånd är ju precis vad man försöker ge till folk som förföljs. Tråkigt att du verkar rent nazistisk i din syn på dessa människor.

  I fallet där folk skickas till baser för förhör är det pga misstanke om terrorism. Hur kan du jämföra det med att systematiskt tortera och döda helt fredliga, oskyldiga människor som bara vill leva sina liv?

 23. Bahlool 30 augusti 2009

  Du tog upp Iran först..men om du menar att rikedom (den rikedom som lett till att miljön förstörts och att ett fåtal miljoner lever på bekostnad av miljarder fattiga, den rikedom som kom från slavhandel, kolonisalism och imperialism, ja då ska vi se på den då)
  Iran har ett embargo mot sig, Iran styrdes fram till 79, av en shah som sålde ut landet. Iran har haft en utveckling av att styra över sig själv i 30 år…hur länge har Sverige varit ett eget land utan att någon främmande makt styr det? Det är märkligt att du tycker att ekonomisk rikedom är bevis på utveckling och på något positivt. Så enligt dig är Förenade Arabemiraterna bättre än Sverige

  BNP (PPP)
  • Totalt
  • Per capita (2007)
  189.6 miljarder $ (54:e största)
  $55,200 $

  Mycket märklig logik..och hur demokratisk och fritt är UAE? 😉

  Sen ljög du om dina uppgifter det här är Sveriges bnp enligt wikipedia
  BNP (PPP)
  • Totalt
  • Per capita (2008)
  $346,0 miljarder [4] (34)
  $37 526 [4]

  Fel, empati är att känna för oskyldiga, för de svaga, för de som förtjänar det..att känna empati för människor som är onda, förbrytare, mördare, våldtäktsmän är inte emparti enligt mig eller någon normal människa. Det ögonblicket du begår ett brott mot andra, så har du avsagt dig din mänsklighet.

  Som tur var homosexualitet förbjudet i stora delar av världen, så vi har inte haft det i det fria. I baltikum är man emot homosexualitet,och där talar ingen om att det beror på Allah 🙂 Så där faller den tesen occkså.
  Ja vi alla är drönare, som inte ifrågasätter eller har hjärnor 😉 Jag hoppas du vaknar upp från dina fördomar mot religiösa..du kan ju fråga dig var för miljoner konverterar till islam..menar du att de blev hjärntvättade? I en atmosfär där muslimer jagas, mördas och förföljs, där man svartmålar islam och muslimer, så väljer folk att konvertera..varför? Är det inte för att de ifrågasätter?

  Många av de pedofiler vi sett till har förgripit sig på pojkar 😉 Homosexuella pedofiler alltså..vad du anser om mina argument spelar ingen som helst roll..du har hjärntvättats i att tro att homosexualitet är bra, ok, godkänt eller en rättighet. För mig och många miljoner med mig är det som att säga att våldtäktsmän är ok.

  Moral enligt ordboken:
  1 sedlighet, sedlig hållning, dygd; sedelära, etik 2 psykisk styrka, andlig styrka, stridsmoral, kampmoral, disciplin, anda, stämning 3 sensmoral, lärdom, läxa, sedelärandemening

  Där kom det..en muslim som är nazistisk..varit lite för ofta på SDs islamofobiska sidor? Så du är nazistisk när du är emot pedofiler/våldtäktsmän? Sverige har bestämt att det är ok att knulla när man är över 15…ligger jag med någon undedr 15 är jag pedofil, även om den jag ligger med är med på det. Så där faller ditt argument att man som homosexuell valt en frivillig partner 😉

  Misstanke om terrorism? Har du sett vad man gör med dessa ”misstänkta”? de torteras i 7 år, utan rättegång, för att de misstänks vara terrorister..har du ens läst svensk lag? Försök du skcika iväg en vanlig medelsvensson i 7 år så kan vi se vilken storm det blir..titta på david isaak, alla tidningar stödjer honom…vart är dessa tidningars stöd för de hundratals som ruttnar på Guantanamo?

 24. PeterSingerFanboy 30 augusti 2009

  He, ja vad ska jag säga? inte har jag så stor koll på bnp, kollade upp det rätt snabbt på nätet. Men jag angav det du föreslog, nämligen ekonomi. Sa inget om hur det påverkar människor i stadie av lycka. Dock tror jag att en viss ekonomisk trygghet gör att man blir mer självständig och på så sätt får känslan av att kunna styra sitt liv i den riktning man vill. Jag tycker inte själv bnp/capita är ett bra sätt att se ett lands rikedomar, men skulle nog våga gissa på att Sverige har det mer jämnfördelat än många andra länder.

  Visst har vi skyldighet att straffa dem som¨begår brott, frågan är vad som klassas som brott och vilka följder detta får. Att inte vara oskuld eller vara otrogen eller homo är inget som skadar någon annan, alltså inget brott. Att sedan gå från detta till att neka denna person sitt liv är i grunden omoraliskt och härstammar från religiös vidskepelse.

  Jag skrev varför det är ett brott i tex Iran, inte Baltikum. Men att Kristendomen råder lagar i Baltikum gör inte saken bättre. Det jag menar är att bara för att vi haft det dåligt i Sverige förr och andra länder också har det, betyder inte att så långt vi kommit idag av förståelse saknar bäring. Och vilka är emot homosexualitet i Baltikum? Inte de homosexuella iaf, endast ignoranta människor som inte kommit längre på moralstegen 🙂

  Min tes om varför folk söker sig till religion är en blandning av uppfostran, ignorans och en vilja att bli omhändertagen/tillhöra något större än sig själv. Att svälja så mycket utan bakomliggande fakta som religion tvingar en till ser inte jag som ett steg mot mer upplysning, men det är min åsikt. Det jag vänder mig mot är när dessa människor utalar sig som du, nämligen på grund av din tro ska människor inte ha rätt att leva som de vill. Man ska gifta sig innan sex, för att gud säger det. Man ska inte vara homosexuell, för att gud säger det. Att du sedan utifrån bästa förmåga försöker tolka det som står i koranen att passa in idag är inte att ifrågasätta, det är att anpassa efter dogm. Att folk konverterar till Islam är väl inget särskilt, många går åt andra hållet också. Eller väljer buddha. Fritt för var och en.

  Så bara för att några pedofiler är homo är alla homo lika med pedofiler? Hur kan du inte se skillnaden. Den ena skadar ett oskyldigt barn som inte bett om det. Den andre har en relation med en annan man/kvinna.

  Du har själv framställt dig i det ljuset när du snackar om att slänga ut alla homos ur tex Iran för att där är de inte önskvärda. Vad är alternativet? Jo, döden. Alla som ser problem i religionens sätt att hatattakera homopersoner är inte med i SD, löjligt argument. Inget i det du skrev om 15årsgräns får mitt argument att falla. 15årsgränsen gäller för alla. Varför skulle den då appliceras som något homosexuella särskilt skulle ”utnyttja”? Pedofili handlar om dragning till barn och har ingen koppling till homosexualtitet. Att du fortsätter att använda detta som argument visar på ignorans och svartmåleri.

  Jag har inget med Expressens kampanj för David att göra. Om han är terrormisstänkt, svara på det du. Guantanamo har fått stark kritik från alla håll och kanter sedan det började användas som fångläger. Det kommer också stängas ned inom ett år.

 25. Bahlool 30 augusti 2009

  Vi kommer ingen vart..vi har gått i cirklar en längre stund och tror vi båda har förstått vad motparten försöker säga:)
  Men jag har skrivit om homosexualitet och att det inte finns några som helst belägg för det naturligt eller moraliskt ur religiös synpunkt. Både Darwins tes om att generna ska spridas och religionens syn på en gudom, säger klart att det strider mot dessa synsätt. Bara för du tycker det är naturligt betyder inte att det per automatik blir naturligt.
  Vad det gäller Guantanamo så visar det det hyckleri som tyvärr finns hos många av er som ogillar religionen..det är ok att folk sitter där i 7 år..det är ok att skicka iväg folk till fängelser i Egypten..men fy fan för Iran som har dödsstraff på homosexuella akter..suck.

 26. PeterSingerFanboy 30 augusti 2009

  Om du med naturligt menar att det så länge vi kan se har dokumenterats om homorelationer mellan människor, samt att det finns runt 1500 (växande) dokumenterade djurarter med tydliga kopplingar, så är det nog ”naturligt”.

  Om du pratar om evolutionsteorin är den inte så enkel som religionen vill göra gällande; nämligen att hona+hane=avkomma. Eftersom naturen saknar framtidsseende (kan vi anta) och är blind för resultat (därav mutationer som inte fungerar) vore det väl förenklat att tala om något som är så pass utbrett i världen som ”onaturligt”.

  Som sagt jag vet inte vilka av de som suttit i fångläger som varit skyldiga/oskyldiga, men anta att en terrorist tillfångatas som gömt en bomb. Ska tortyr här vara tillåtet om man kan rädda livet på många oskyldiga? Vilka direkt riktade offer utsätter homosexuella? Äpplen och päron du vet.

 27. Bahlool 30 augusti 2009

  Naturligt med att man inte på naturlig väg kan skaffa barn. Här visar du din ”moraliska överhöghet” genom att vilja tillåta tortyr, för att det kanske kan rädda folks liv. Så lätt är det inte..du har att välja mellan att följa avtal, och lagar om mänskliga rättigheter eller inte, du kan inte säga att du följer dessa lagar och regler och sedan bryta mot dem när det behagar. Det är ju därför det finns terrorister som tar sig rätten att bryta mot Allahs lagar om att inte skada oskyldiga, för de menar de har rätten att rädda många genom att skada ett fåtal.

 28. PeterSingerFanboy 30 augusti 2009

  Visar på din trångsynta bild av begreppet natur och naturligt. Allt i naturen handlar trots allt inte om att göra barn. En grov förenkling som religionen ofta spelar på.

  Naturligtvis anser jag att min moral står över din, det har vi diskuterar hela tiden. Jag hävdar ju att din syn på straff är omoralisk, onödig och förlegad. Byggd på gammla traditioner utan giltig bäring. Jag är inte så säker på att jag skulle vilja se tortyr i Sverige, det jag föreslog var ett tankeexperiment där jag visar på att min defination av moral dvs att se till andras eventuella lidande skulle kunna tillåta, i extrema fall, tortyr av en bevisad terrorist. Detta är inte samma sak som att en terrorist bestämmer sig för att spränga oskyldiga i luften.

 29. Bahlool 30 augusti 2009

  Rofl jag har märkt att från ditt första inlägg, så har du bara kommit med idiotiska saker som trångsynt, gamla gubbar i skägg, okunniga, hjärntvättade, koranen tvingar osv..kan du inte bättre? Det måste vara jävligt skönt att leva i en värld där alla är okunniga som inte håller med dig 😉 Gå knulla runt, var otrogen, stoppa in den i röven på en man..who cares`? :))) När din dotter knullat den 20 eller 30nde killen sen kan du komma hit och tala om moral 😉

 30. PeterSingerFanboy 31 augusti 2009

  Hehe, din bild av absolut ralativism håller i sig ser jag. Nå, som du skrev tidigare. Vi vet båda var den andre står 🙂
  Jag hävdar inte att islam ”tvingar” någon till något. Detta vore absurt. Däremot måste du hålla med om att man som följare av religion måste svälja en hel del ”sanningar” utan belägg. Tror inte jag använt ordet hjärntvätt.
  Jag upplever inte att alla runt mig är varken okunniga eller ignoranta, tvärtom. Däremot anser jag vissa uttalanden vara både bakåtsträvande och ignoranta. Nä, jag bryr mig som sagt inte om vem som knullar vem eller vad (så länge båda är med på det) men det gör uppenbart du.

  ”Om ni gillar bögar så jävla mycket, så ge dem uppehållstillstånd och så räddar ni deras liv och Iran (och många andra länder) slipper ha dem hos sig.” Verkligen inte idiotiskt inlägg, du… 😉

  Ponera att jag skulle skrivit något liknande om muslimer (vilket jag inte skulle). Vi skulle då se att: 1, mitt uttalande är hatiskt. 2, rasistiskt (om det handlar om invandrare) 3, ignorant (typiskt SD-retorik; skjut över ”problemen” nån annan stans.)

  När min dotter knullat 20 män hon funnit attraherande och skyddat sig skulle jag anse henne vuxen nog att kunna kontollera det där själv. Att komma med skrämselpropaganda är ingen väg för kunskap och förståelse 😉

 31. Bahlool 31 augusti 2009

  Så länge båda är med på det? Jag hade en butik och en 13 årig tjej var kåt på mig, jag var inte med på det men om jag hade gått med på det så är det alltså ok enligt dig. Coolt.
  Nej det verkligen ”inte”idiotiska är att kräva av miljarder människor att anpassa sig till dina värderingar 😉
  Skillnaden med muslimer är att vi är hatade även i våra egna länder ::P Tror inte det finns en stat som välkomnar muslimer, titta bara på Irak där shias mördas på daglig basis ändå är de i majoritet där. Att jämföra homosexuella (en läggning) med ett religiöst val är lite problematiskt..men hade muslimer haft en läggning som homosexuellas (som anses vara omoraliskt/fel/sjukt) då hade jag hålit med dig i din tes.
  Ingen skrämselpropaganda..jag tycker bara du ska vara stolt över det. Dock har jag och många med mig en annan syn på rätt och fel (som tur är)
  Vill man vara stolt över att ens dotter eller fru är en slampa, så får det ju stå för dig?
  Ordbokens förklaring av slampa:

  slinka, hora, lösaktig kvinna; slyna, slamsa, subba; (vard.) slarva, slarvmaja, flamsmaja

  Så jag förstår inte varför folk tar illa upp om de knullar runt(lösaktiga) och blir kallade för slampa..det är ju sant?

 32. Sharmotan 31 augusti 2009

  hadu du haft förhud och inte vart så överkåt hela tiden då hade inte ett par bröst gjårt dig upphetsad bahlool!
  stakkars bahlool kan inte ens få ett handjob!

 33. PeterSingerFanboy 31 augusti 2009

  Ditt problem om du tänder på 13åringar. Vi har en lagstiftning som går vid 15års-gräns för att skydda barn. Du misstolkar vad jag menar med flit, och försöker vända mitt argument mot mig.

  Det är inte ”mina” värderingar. Förbud mot dödsstraff delas av tex EU, Ryssland är ”med”, Turkiet har tagit bort dödsstraffet för att anpassa sig efter vad som gäller mm. Sedan att den universella regeln att alla människor har rätt att leva i frihet utan förföljelse är något som borde påivras i vissa stater.

  Många kan nog anse att följa en religion och handla utifrån vad den säger är omoraliskt. Finns ingen anledning att heja på föföljelse av muslimer för det. Lika lite som man borde stödja föföljelse av homosexuella. Ser du hur mitt resonemang utgår från att alla borde lära sig mer tolerans för varandra medan du hela tiden hetsar för mer straff och hot om våld.

  Att ha haft flertal partners, som jag själv haft, gör en inte till allt det du skriver. Inte mer än att gifta sig, skilja sig, gifta sig, skilja sig osv. Jag är stolt över mina närstående för deras åsikter, fria handlingar som tar hänsyn till andra och inte efter vad de gör i sängen. Detta anser jag vara privat, men du verkar ha en osäkerhet som gör att du måste vaka över dem. Du verkar se förutfattade extremexempel överallt där de gammla värderingarna inte längre anses aktuella. Det är inte ett nyktert sätt att se världen på.

 34. Bahlool 31 augusti 2009

  Turkiet har anpassat sig efter EUs värderingar..ni ”tvingar” det är ju rätt kul med en lagstiftning som är så tolerant att man tvingar folk för att de vill tillhöra en klubb där ingen vill ha dem i. Så det är dina värderingar och EUs..USA en stor demokrati och demokratins ”förkämpe” har inte förbud mot det. Inte heller Israel ”den enda demokratin i mellanöstern” inte heller Japan, andra största ekonomin i världen och ett land som dom ogillar armeer.
  Du måste lära dig särskilja på en läggning och en religiös eller politisk åsikt….hetsar mot dem som förtjänar det ja..
  Rofl ja dina analyser av mig, muslimer och de oliktänkande återkommer gång på gång..du märker nog inte ens det själv..ignoranta, osäkra osv 😉 du kan bättre.
  Gamla behöver inte betyda dåliga. Nytt behöver inte betyda bra. Hoppas du lär dig det någon gång..det är som sagt ett roligt sätt att se världen på där alla som inte delar dina värderingar är ignoranta och okunniga 🙂
  Jag tror inte vi kommer någon vart vi har gått igenom alla de här sakerna gång på gång du har din åsikt jag har min..du är en upplyst och modern människa i motsats till mig som tror på profetior av ”gamla skäggiga gubbar” 😉
  var kul i alla fall wsalam

 35. PeterSingerFanboy 31 augusti 2009

  Hehe, ja nog har vi varsin åsikt! 🙂 Ett sista svar då jag tycker du lägger ord i min mun som jag inte sagt.

  Jag har aldrig sagt att jag stöder USA eller Japan eller något annat lands dödsstraff. Tycker det borde avskaffas överallt, många delstater i USA använder sig inte av dödsstraff, ytterst få i Japan mm. Ingen ”tvingar” länder att följa FNs regler för humanitära riktlinjer, men om man vill vara med i spelet EU så, visst. Man måste följa reglerna. Återigen visar det på att det finns en vilja från många länder att utvecklas mot en mer tolerant människosyn.

  ”Hetsar mot dem som som förtjänar det…” Kommentar överflödig egentligen. Sedan när skulle det var god retorik? Denna människosyn är anledningen att människor har det svårt och lider i världen utan någon som helst anledning.

  Att du missförstår mitt resonemang (med vilje) gång på gång tyder på en viss enformighet ja. Jag resonerar kring ”spelreglerna” för moral, religion och mycket vi diskuterat. Detta betyder på intet sett att jag väljer ut och pekar på enskilda individer. Jag för en helt normal debatt med avsikten att visa på att moral är något som ej är relativt och använder sedan exempel, både mina egna och sådana du tar upp.

  Nytt behöver verkligen inte betyda bra i alla lägen, men bakåtsträvande inom moral är svårt att se något gott i. Så länge vi inte har ett likställt samhälle är utveckling nödvändig. När det kommer till åsikten om att dödsstraff bör dömas ut på en ung människa för otrohet, så ja. Det ÄR ignorant. Du har fortfarande inte svarat på hur detta ”brott” förtjänar denna tortyr till döds. Vi pratar sakfrågor.

  Hehe, jag lyssnar mer än gärna på vad skäggen har att säga, men ta det med en nypa salt 😉

 36. KH 13 november 2009

  ”Hur ofta blir en kvinna upphetsad av att se en mans bröst?” Jag är en man som vill säga att kvinnor av ALLA ras, religion eller typ blir upphetsade när de se mitt bröst! Där har du svaret…

 37. Till bahloo 05 december 2011

  Haha asså du är så jävligt trång synd. Asså natur filosoferna i antikens Grekland 500f.kr och 1000år f islam. De skrev att man ska behandla andra som man blir behndlad själv sen så har kristendom och islam bara stulit. Aristoteles forskning som har skrifter äldre än islam där arabiska vetenskaps män har tagit efter och skrivit ner det i islam visar tydligt att religion är gjort av människan. Kollar man på historian så kan man se hur religion bar gynnat stora makter. T.ex hur blev det islamska riket mäktigt? Gick Muhammed runt o sjöng? Han var en krigare så enligt mig var han inte fredlig. Hur kunde romariket hålla sig som en supermakt jo för att kristendomen kunde kontrollera ett gäng people och skapade en gemenskap.

  På tal om kvinnor.. I Egypten så var ja själv där såg ingen kvinna som jobbade som var polis, på banken eller nåt nästan bara män. Vad beror det på? Så du vill hellre ha heders ord än kvinnan frihet att välja partner? Och sluta snacka skit om kvinnors rätt i islam vilken rätt? Att hon intr får gifta SIg med en kristen. Vad händer om en muslimsk kvinna gifter sig med en kristen?

 38. Bahlool 05 december 2011

  Orkar jag ens svara på din idioti? Nah det gör jag inte

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *