Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Muslim räddar judars liv

Det är kl 5.20, jag kan inte sova (trött men internetsurfande är så mycket roligare). Från att ha hittat islamofobiska sidor där man ger islam skulden för hedersmord, krig, svält, slaveri, ja allt dåligt i världen, hamnade jag till slut ett reportage om en muslim som räddar några judar från att bli dödade. De hade sagt glad hannukka till några “kristna”, dessa hälsade tillbaka genom att misshandla dem. Ingen hjälpte dem, förutom en muslim…

8 kommentarer

 1. cecilia 22 augusti 2009

  wow vad fint! vad glad jag blir av att få se någonting positivt för en gångs skull om muslimer! önskar bara att media kunde plocka fram mer sånt här, för det vet jag att det finns!

 2. Bahlool 22 augusti 2009

  Man skulle inte lyckas med sitt uppsåt, uppsåtet att svartmåla muslimerna. Ibland gör man det inte med flit men goda nyheter om muslimer leder till att färre läser och det vill man inte. Det är en gammal nyhet från 2006 eller 2007 tror jag och roligt är det som juden sa, att man får höra om hur hemska och hatfyllda muslimer är och här kommer de till vår undsättning.

 3. Nicklas Eriksson 22 augusti 2009

  Cecilia: det skulle de inte göra för det säljer inte lösnummer. Jag sitter i en liknande sits där jag försöker intressera media för min skuldbelagda hundras (den lilla godmodiga staffordshire bullterriern som visserligen är släkt med pitbull, men en helt annan hund) ur en positiv synvinkel. Inte en jävel som varit intresserad “för det finns ingen vinkel på det” sa de.

  Media ljuger om sitt syfte som förment är att sprida sanning och att vara objektiva. Deras syfte är att tjäna pengar samt att hålla liv i konflikter oavsett vad det kan kosta oskyldiga så länge lösnumren tickar på.

 4. cecilia 22 augusti 2009

  Nicklas:
  ‘Deras syfte är att tjäna pengar samt att hålla liv i konflikter oavsett vad det kan kosta oskyldiga så länge lösnumren tickar på.’

  JA DET ÄR JU HELT UPPENBART! HELT KLART

 5. Bahlool 22 augusti 2009

  Problemet är att både sionister, invandrare ja tom rasisterna hävdar att media är och döljer saker och bara visar den motsatta sidans syn hela tiden. Tittar man på islamofobiska bloggar så hävdar de att media döljer allt som har med muslimer och deras verkliga agenda att göra..

 6. Nicklas Eriksson 23 augusti 2009

  Visst är det så Bahlool.

  Men det ÄR så. Jag försökte få GP att skriva om den hundras jag äger (staffordshire bullterrier, en hund av gammal kampras) ur ett trevligt perspektiv när vi i rasklubben var ute på promenad med dem i Slottsskogen, men det ville de inte eftersom “det inte hade något nyhetsvärde”.

  Summa sumarum: det går bra att skriva om “kamphundar”, “ördarhundar” och skita ner vår snälla och godmodiga hundras eftersom det säljer mer. Att ta fram sanningen är inte intressant. Media är bara värt förakt och det är de flesta skithögar till journalister med.

 7. Bahlool 23 augusti 2009

  Rätt märkligt att det inte finns nyhtesvärde, det hade ju kunnat “upplysa” folk om sanningen..kanske bud på att försöka med en lite mindre tidning?

 8. Andreas 24 augusti 2009

  Man kan kolla på positiva nyheter! De finns.. ! Det finns TVkanaler som specialiserar sig på detta och förhoppningsvis snart även tidningar. Sen kanske man i framtiden kan få balanserade medier…

  Vems är felet då ? Är det inte vi läsare som väljer att läsa om död misshandel krig o våldtäkter och på så sätt faktiskt indirekt kanske i förlängningen till och med skapar dessa händelser…?

  När det gäller muslimer som räddar judar läste jag för ett tag sedan i DN om att rätt många judar blivit räddade av muslimer på 40-talet i NordAfrika och Mellanöstern under en tid då ledningen i deras länder samarbetade med tyskarna. Först ville man inte tala om att maktledningen i dessa länder samarbetade med tyskarna och de långtgående planerna på att upprätta koncentrationsläger även i dessa länder och lösa deras judeproblem. Sen ville varken judarna eller deras räddande muslimska vänner och bekanta prata om räddningen i sig då ingen av parterna hade ngt intresse i detta. Hjältarna hade inget att vinna prestigemässigt i dessa länder på att ha räddat judar… och judarna som senare flydde till Israel ville inte vara i tacksamhetsskuld till muslimer vars länder ville utrota dem.
  En eloge till alla individer som tänker självständigt och värderar människoliv högt oavsett vems det är! Dessa hjältar borde man skriva mer om men om de inte själva vill det kanske det är svårt att hitta dem ?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *