Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islamofobiska brott ökar

Neo-Nazis attack Muslim prayer Room in France.

Efter de islamofobiska attackerna mot personer som Marwa, som ledde till hennes död, så har folk fortsatt med sina trakasserier av muslimer. Nu rapporters det om en moskée i Frankrike, landet med flest muslimer, där man hängt upp grishuvuden och målat svastika på väggarna.

När man diskuterar (det är mest de som anklagar och talar) med islamofober, så brukar de hävda att de är för demokrati, för rättvisa, för yttrandefrihet och för jämställdhet. Vart är muslimernas rättigheter att slippa bli trakasserade för sin religion? Sverigedemokraterna och deras anhang är duktiga på att ”upplysa” sina anhängare om islam, en i deras mening nazistisk ideologi, men det är just denna ”upplysning” som leder till sådana här brott.

Man blir rädd åt deras monloger, där de hela tiden är fyllda av hat och avsky för muslimen och islam och särskilt för muslimer som står emot dem och sprider en annan bild av islam.

När man sitter och analyserar deras ord så blir man stum av hur mycket hat de bär inom sig. Ett hat som inte kan leda någon annanstans än till gaskamrer för muslimer.

När som en kvinna mördas i det som kallas för hedersmord, så brukar man ta upp islam som orsak. När Marwa mördades så var det ingen som talade om orsakerna, det ökande islamofobiska hatet. Ett hat som ökar på grund av alla främlingsfientliga partier som sprider sin propaganda och sina lögner ogenerat.

10 kommentarer

 1. jo 21 augusti 2009

  Nog tog man upp i media att det låg rastistiska motiv bakom mordet? Det var ju tex anledningen att mannen stod inför rätta.
  Hur ohyggligt ett mord än är, har rasism och sjuka människor antagligen existerat så länge det funnits männsikor.
  Skillnaden i så kallade hedersmord är att hela främlingsfintlighets-aspekten saknas. En jämförelse dem emellan blir väldigt långsökt. Naturligtvis ska ingen behöva känna sig otrygg, vare sig religion eller etnicitet. Men jag tycker du drar lite för stora drag med penseln. Alla samhällsproblem måste belysas utifrån dess egna premisser.

 2. Bahlool 21 augusti 2009

  Man tog inte upp rasismen bakom det förrän runt en vecka efter att muslimska bloggar på nätet och massdemonstrationer i Iran och Egypten. Det hade ”inget nyhetsvärde” att en kvinna blir knivstucken i en rättegång. Jag skrev kanske lite missvisande och borde ha skrivit att man inte tog upp mordet förrän efter stora protester bland muslimer i andra länder och bland muslimska bloggar på nätet. Men se på mordet på tex Fadime, vi får höra om det än idag, många år senare minns man händelsen och organisationer har tagit hennes namn för att värna om tjejers rättigheter och dessa organisationer brukar ge skulden till just islam.
  Hade jag gått ut och förespråkat hedersvåld eller hedersrelaterat tvång, då hade jag nog satts i fängelser eller på mentalsjukhus. Samtidigt har vi dock grupper över hela Europa som ger skulden för allt som händer i samhället till just islam och muslimerna. Som några islamofober så fint sade, stenkastning och brinnande rosengård det fanns inte i Sverige innan muslimerna kom hit.
  Varför gör staten inte något åt den fascism som sprids på diverse bloggar på nätet där de sprider gift (tex när man spred lögner om ett pedofilmassbröllop i gaza)
  Alla samhällsproblem måste belysas ja det är sant..men det är märkligt när ett hat som drabbar runt 500 000 svenska muslimer inte bekämpas effektivare av samhället när man lagt miljoner på att bekämpa hedersförtrycket..ett hedersförtryck som sägs drabba några få tusen tjejer..

 3. jo 21 augusti 2009

  Jag håller fullt med i att all rasism måste bekämpas, med upplysning och även anmälan när det behövs. Däremot ställer jag mig frågan om dessa ”muslimhatare” inte egentligen är invandrarrasister som använder ”muslim” som ett slags samlingsord för invandrare i stort.

  Det är skillnad på att vara kritisk till islam och rasist. I Marwa-fallet var mannen helt klart rasist och antagligen i någon mening psykiskt sjuk.
  Vi kan ju vända på resonemanget och se att många muslimer kritiserar västvärldens syn på tex pressfrihet och homo/bi-frågor.
  En öppen debatt där man kritiserar varandras argument är inte samma sak som hat.

 4. Bahlool 21 augusti 2009

  Jo de grupper jag sett är 1 muslimhatare som inte vågar vara lika negativa mot invandring som förrut, så då funkar det med muslimhat bättre 2 grupper som ser en fara i islam, som tex sionister eller proisraeler, personer som ser en ökad islam eller muslimpresens i västvärlden som ett hot mot lobbyverksamhet och mot Israels intressen i framtiden och 3 är folk som verkligen är rädda för islam eller kritiska mot religionen och mot muslimerna.
  Håller med där, att kritik inte är samma sak som fördomar, hat och angrepp. Problemet är ju att det inte blir ofta som vi ser kritik utan mest hatpropaganda..så ungdomar på rosengården slänger stenar och bränner ner sopstationer, jaha? Varför antyda att det har något med islam att göra?

  Eller när folk (du kan läsa kommentarerna) som ärlig modern kvinna, som hävdar att hennes möte med några libaneser, lett till att hon avskyr islam..
  Se på mig, jag har skrivit inlägg mot shiamuslimer, mot wahabiter (mina favorithatobjekt) mot muslimska länder osv..det kallar jag för ok kritik, men hade jag skrivit ett inlägg och sagt jag hatar alla sunniter för att några av dem mördade mina morbröder eller att jag hatar alla sunnis för vad som hände 1400 år sedan, då har jag gått från kritik av vissa företeelser, vissa människor, vissa händelser till att bli likvärdig de rasister som försöker med sin islamofobi. Det är tyvärr inte så svårt att göra misstaget och dra alla över en kam, har hänt mig många gånger. Skillnaden med de här islamofoberna är att de gör det med flit eller hela tiden.

 5. Ärlig Modern Kvinna 22 augusti 2009

  Här är två slutsatser som dras av mina observationer:

  Polisen sätter in en massiv åtgärdspaket med dygnet runt bevakningen, kommunikation med de Rosengårdsboende och har lyckats med att få bränder att upphöra och det blir lugn i stadsdelen. Nu finns det en liten minoritet Rosengårdsboende som har inte fattar poängen och syftet med polisens närvaro. Reclaim ungarna verkar sakna normalt psyke och saknar känsla av tacksamhet och respekt för sina medmänniskor som är tvungna att göra sitt jobb just på grund av deras skull. Polisen borde leta upp dessa snorungars föräldrar och kräv föräldrar ánsvar samt betala notan för de skattemedel som hederliga skattebetalare har får slösa på just dessa respektlösa snorungar!

  Jämfört med Ockupant ungdomarna i Lund som opponerar sig med ett sant och realistiskt gott syfte som är att proteserara mot nedskärningar, bostadsbristen med mera. Genom i att dra nytta av sin demokratiska rättighet att demonstera, visa vilka hus som har stått tomma i många år samtidigt som det finns hemlösa och folk som har svårt att hitta annan bostad om de inte har ett par miljoner på kontot eller möjlighet att ta lån på banken som kräver fast jobb som kan vara svårt i den ekonomiska krisen som har lett till att många har blivit varslade och arbetslösa.

  Visst kan man ge kritik med det är tydligt att de är skillnad på svenska ungdomars kritik mot det svenska samhället gentemot de ungdomar som bor i så kallade invandrar täta områden som Rosengård.

  Jag är inte rasist, främlingsfientlig och inte för något av det. Jag är bara en passiv observatör som drar egna slutsatser utifrån vad jag ser, läser och hör! Men man kan aldrig nog betona vikten av personligt ansvar över vilken bild man vill att folk vill ha om en själv och den samhällsgrupp jag till hör och föräldrars ansvar mot sina barn och ungdomar.

 6. Muslimah 23 augusti 2009

  Salam,
  Det är verkligen fruktansvärt och sådan dubbelmoral så det skriker om det. Men många tänker inte klart innan de uttrycker sig, och media skriver det folk vill läsa. Det som skedde i Marwas rättegång var fel helt och hållet, något stämde inte. Hur kan man få in en kniv i en rättssal när man normalt sett visiteras och inte ens ska kunna nå varandra? Och varför skjuta hennes man i benet när de egentligen borde ha skjutit mannen som anföll även om det hade kunnat döda honom? Det är något konstigt med det hela och allt annat som sker. Ingen bryr sig. Men det varnade profeten Mohammad (saw) oss för för längesedan.

 7. Bahlool 23 augusti 2009

  Wslaam
  Det är därför det är så viktigt med vår ”makt” bloggar, demonstrationer osv..även om man vill tysta den muslimska rösten, så har vi en makt att yttra oss. Vi som skrev om Marwa fick igenom att även DN och andra tidningar tog upp frågan.
  Ramadan mubarek syrran

 8. Ärlig Modern Kvinna 23 augusti 2009

  Bahlool anser att det ”När som en kvinna mördas i det som kallas för hedersmord” och det finns en och annan bloggare som hävdar motsatsen av mina texter berättar och förklarar. Dessa människor är blinda och döva inför all kunskap. Detta sker inte bland alla samhälles grupper och inte bland vilka kvinnor som helst av vilka män som helst. Hedersrelaterat våld har kommit med invandare från de så kallade arabiska länderna där Islam är den dominerade religionen av män som gärna lever kvar på 500 talet. Det verkar som om muslimerna har inte klart för sig själva att Hedersrelaterat våld är inte kopplat till Islam när de påstår att det tillhör den muslimska kulturen.

  ”Bakom hedersvåldet ligger alltid ett kollektivt tryck om att bestraffning måste ske för hederns återupprättande och därmed kollektivets sociala och fysiska överlevnad. Förövarna anser sig tvungna att använda våld och förtryck för att rädda sin egen och familjens anseende. Det är i störst utsträckning flickor och unga kvinnor som utsätts, men även pojkar drabbas.”
  Tyvärr måste jag åter igen en mera nyanserad bild på att hedersrelaterat våld inte förekommer bland familjen svensson. Det är skrämmande att finns såna män som lever på jorden t.ex. ett fall var att en son blev beordrad av sin pappa att hälla fruktansvärt het olja över sin egen syster för att systern hade svenska tjejer kompisar för att enligt pappan så skadade det familjens heder och hon fick minsann inte integreras i det svenska samhället. ”Mäns våld mot närstående är ett omfattande problem och ett av de allvarligaste uttrycken för ojämställdhet i samhället” [1,2].

  Det är ni män som borde ta och sluta upp med allt våld för att vi kvinnor är offren och det är faktiskt ni män som är våldsverkarna. Den dagen ni män upphör allt våld, då ska vi kvinnor bli mycket lyckliga och fria. Det är därför runt om i sverige måste man driva verksamheter som kan kallas Operation Kvinnofrid, hedershus, kvinnojourer med mera. Där kvinnor kan vända sig till för att få hjälp. stöd och boende på anonym adress till kvinnor och flickor utsatta för mäns våld.

  1. Källa:
  http://www.ab.lst.se/upload/Projektwebbar/OperationKvinnofrid/OPK_Aktionsplan_2009_2010.pdf

  2. Källa: http://www.operationkvinnofrid.nu/

 9. Bahlool 23 augusti 2009

  Ja du har rätt..kvinnor provocerar inte, mördar inte, bråkar inte, tjafsar inte, hotar inte, slår inte…Ja du har rätt..hedersvåld är hemskt..men vad har du för ursäkt för att svenska män skjuter sina fruar? Sina ex?
  Två helylle svenska ungar mördade en tjej på 15 år..det är också hemskt..men ändå talar du om invandring..om islam..om mäns våld när det var en flicka som hjärntvättade sin kille till att mörda…nyanserat är när du sätter dig ner och undrar varför kvinnor och män mördar..att bara klanka ner på hedersvåld visar hur arroganta ni är som beklagar er över islam och invandring..

 10. Ärlig Modern Kvinna 23 augusti 2009

  Det extremt sällsynt att barn mördar andra barn.

  Men min erfarenhet är män från Iran, Irak, Libanon och Egypten är att de är kalla i sina själar på så sätt att de finns en råhet i deras sätta att betee sig. Du kanske inte är så, men de jag har mött är så och jag blev totalt chockad så pass att en av mina manliga vänner från Gotland blev skitförbannad när han får höra hur ni illa beteer er mot oss kvinnor och gav mig mycket goda tips och råd med sin härliga goda hjärta. Det saknar jag hos er män från mellanöstern ett varmt härligt gott hjärta. Jag skäms att vara född i Libanon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *