Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Converts

Jag har de senaste 10 åren haft mest kontakt med just konvertiter. De flesta valde islam pga sina män, andra för att de drogs till islam. Jag har haft nöjet att lära känna många av dem, och som vi vanliga ”infödda” muslimer, så har de också sina fel och brister. Många av dem försöker ändra på religionen så att den anpassas till dem och glömmer att islam inte är en yogaform, som man byter ut efterhand. Eller en tv-shopprodukt som man köper, använder och sedan bara gömmer undan någonstans. Islam är en religion som kräver lydnad. Det finns vissa frågor som alla muslimer tror på, däribland bönen, Koranen, synen på slöja, synen på homosexualitet, synen på sharia, synen på många saker inom religionen som alla muslimer delar och tror på.

Sen finns det några konvertiter som ”bränner” ut sig. De blir så troende, så fanatiska, så besatta av att vara bokstavstroende, att de till slut ”tröttnar” och vill bort från religionen igen. Många jag mött på senare tid är just sådana individer som ”tar paus” från religionen.

Nu i dagarna har jag varit på många engelsspråkiga bloggar och jag är förvånad över att läsa hur 10 -20 konvertiter kan sitta och ifrågasätta vissa islamiska synsätt. De försöker inte förstå de religiösa kraven eller påbuden utan försöker använda sin västerländska (de konvertiter jag träffar är mestadels från väst) tankesätt.

Ett av de sätt som väst använder för att underminera islam, är att man kräver förändring av religionen. Man menar att religionen ska anpassa sig till människan och till de västliga värderingarna, istället för att inse att vi anser att religionen är av Allah och att Allah är gud. Vi kan inte ändra på en gudomlig tro. När vissa försöker anpassa religionen så faller de i denna fälla.

Här kommer en text från en dam, som har en slags ”jojo”effekt. Där hon blir muslim, lämnar islam, blir muslim igen..

I am a mother of 5 year old Youssef, wife to bratty Syrian husband and limo driver Belal, and proud of my American roots and freedom. I married my first husband Fatih (petroleum engineering Phd) from Turkey on April 14, 2000. We divorced due to in-law interference on June 8, 2003. I remarried Belal on August 5, 2003. We had the light of my life, Youssef, on June 24, 2004. I graduated from The University of Texas at Austin in History (primarily Islamic) and Neurobiology in December 2002. I sold Dell Computers in the consumer/gamer division, since there is little money in biology without a master’s. I came back to Christianity on May 1, 2007 after 10 years as a Muslim, and recently went public. Husband is not happy, but the light in my parents eyes makes all the difference. I’m trying to come to terms with the fact that my son remains in the religion and that I’m married to someone in it. It has not been easy, but I trust God. And now I took Shahada again, because my beliefs in salvation and original sin are closer to Islam. Where will all of this lead? Only Allah knows.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *