Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Du bär skulden för allt..

Inlägg jag skrev några månader sedan och aldrig publicerade..lika aktuellt nu med tanke på hur muslimer får skulden för allt onda i världen.

Du bär skulden för allt, om det är dåligt, sämre, eller sämst. Är det något positivt då är det inte pga dig, utan då är det något annat som spelat in. När jag skriver om något, vad som helst, så kommer folk alltid in på hur hemsk islam är. Man är så hatfylld, att det är skrämmande. Hade det varit andra tider, så hade dessa personer, som hyllar demokrati, yttrandefrihet och jämställdhet, varit samma personer som gått med i pogromer; gått med i inkvisitationen eller talibanerna. Det var inte bara nazister som tog död på sina medmänniskor, det var lika många “oskyldiga” goda tyskar som hjälpte till.

Överdriver jag? Knappast. Läser man kommentarerna, så är det alltid fyllda av hat, av ilska, av okunskap. Dessa personer menar, med fullaste allvar, att de är mera insatta i religionen islam, än jag. De menar, med fullaste allvar, att allt är islams fel. Jag har diskuterat ämnet i över 11 år nu och jag har hört alla fördomar och alla attacker.

Är det våldtäkter på svenskor? Islams fel.

Är det krig i något land? Islams fel.

En drönare menade att även Kubas kommunistiska partis beteende, var islams fel…eh?

Någon sade att islam och Koranen är hatfyllda mot judar och kristna, att vi ska utrota dem alla, att de är otrogna hundar som måste mördas. När jag vände på det och frågade honom hur det kom att man utrotade judarna och diverse kristna sekter i Europa, men att samma grupper fick tillflykt i muslimska länder (500 000 judar fördrevs till islamiska länder på 1400 talet och 1500 talet), då blev han tyst.

Koranen är rätt klar på den här punkten: Ahl ul Kitab, bokens folk. Dessa är skyddade, deras rättigheter är skyddade, deras religion är skyddad. I Iran är judar, kristna och Zaraostras, de religioner som har fasta säten i Irans riksdag. Kristna är de som får dricka och handla med alkohol, eftersom de behöver det till sin religionsutövelse (nattvarden).

Ja islam är hemsk. Det är en religion som utvecklade vetenskaperna och det är den religion som gav kvinnor rättigheter, rättigheter hon inte fick i väst förrän efter den franska revolutionen.

Ja islam är hemsk. Det är en religion som skyddade och hjälpte judar och kristna undan sin flykt från fanatismen och mörkret i Europa.

Ja islam är hemsk. Det är en religion som bekämpar rasismen och söker kunskapen. Arabiska siffror, nya vetenskaper, mattematik, algebra, astronomi, medicin. Allt det här är resultatet av denna hemska tro.

Islam är ett hot för det sjuka i vårt samhälle. Det var ett hot och en medicin för avgudadyrkarnas begravning av flickbarn, det är ett hot för det samhälle vi lever i, som säger att du är fri när du visar dig som objekt och som nakenmodell för mäns lystna blickar.

Islam är ett hot, för det lurar inte i oss att vi är fria, utan det ger oss verklig frihet.

Islam i Sverige är på frammarsch. Nationalismens och förtryckets bojor håller på att sprängas ute i den muslimska världen, nu är det på tiden att dessa bojor försvinner även här i Europa.

När en person försöker angripa islam, så tar de alltid upp vad vissa människor gör, som om islam ska ta ansvar för vad sjuka personer gör på sin fritid. Så lätt är det inte. Islam är en religion som har klara regler, följer man dem är man en bra muslim, följer man inte dem är man en dålig muslim.

19 kommentarer

 1. cecilia 14 augusti 2009

  bra och tänkvärt men vad snäll du vad mot väst! franska revolutionen, riktigt så tidigt var det väl inte?! ja vissa saker fick vi vänta med ändå in på 1900-talet innan vi fick här, som rösträtten! 🙂

 2. Bahlool 15 augusti 2009

  Japp, men folk älskar att glömma sånt..de menar bara för att väst fick sådana rättigheter på1900 talet, så ska de folk som väst hade underkuvat och styrt i många år, också skulle komma ikapp lika snabbt. Den islamiska världen har stora problem, men genom att ge dem skulden för allt och allting som hänt och händer leder ingenstans.
  Jag talade en gång med en iranier som avskydde den islamiska republiken, en enda fråga fick honom att ändra uppfattning och det var, skulle han gilla att hans barn hade samma frihet som svenska barn har i sverige?

 3. cecilia 15 augusti 2009

  mmm precis! då var det inte lika bra längre med ‘friheten’
  ja det säger ju allt!

 4. Bahlool 15 augusti 2009

  Frihet under ansvar borde vara mottot..

 5. Hanna 15 augusti 2009

  Inte ett enda muslimskt land med verklig demokrati.
  Det säger väl allt?

 6. Bahlool 15 augusti 2009

  Kan ju vara så att demokrati inte står högt i kurs hos muslimerna? Det har varit demokratier som på senare år startat många krig…Några av de största vapenförsäljanare i världen är demokratier..

 7. Ärlig Modern Kvinna 20 augusti 2009

  Det är så här amerikanska journalister framställer Rosengård i Malmö:

  http://www.youtube.com/watch?v=MwhdZQH8y1M

  1 Det är sant att ambulanssjukvårdare och brandmännen måste ha poils skydd för ens komma in. Detta är på grund av att folk kastar sten på dom och sätter i gång bränder. Var kommer stening av människor i från? Islam!

  2. Detta är sant! Majoriteten av befolkningen i Rosengård i Malmö är Muslimer.

  3. Detta är sant! Det är välkänt att de muslimska länderna har inte en tradition av skolplikt framför allt flickor har liten eller ingen alls skolundervisning i de muslimska länderna. Detta berror en skev snedfördelad syn att det är mannen som är en norm därför har han vissa extra förmåner. Islam präglas starkt av en partialiskt samhälle sim grundar sig från 600 talet med en mycket in human lag som sharia lagen och kvinnor har betydligt mindre värd än mannen.

  Hade det varit tvärtom då hade kvinnor inte behövt bära slöja eller bruka och kunnat bli betydligt mera fri.

  4. Detta är sant! Att känsla av att ha ett utanförskap som beror på högt socialbidragsberoende, arbetslöshet, kriminalitet etc.

  5. Detta är sant! Ni framställer som om ni vore bättre människor än andra som inte har samma livsåskådning och synsätt. Vi är alla lika värda och har lika rättigheter (regeringsformen paragraf 1)!

  6. När folk kommer med annan syn och åsikt på Islam och dess livstil och traidtioner då är ni snabba med att hävda Islamofobi och rasism. Ni motsäger er själva.

  7. Muslimerna kan faktiskt låta bli att köpa vapen av vapen försäljarana. Det har eget ansvar och eget val att välja köpa eller inte köpa vapen.

 8. Ärlig Modern Kvinna 20 augusti 2009

  Nu borde fråga er själva vilken bild ni framställer er själva i massmedia och vill kritiskt granska andra människor sätt att leva och tros uppfattning, då får ni tåla samma gransking från andra människor också. Här är ett exempel på granskning i massmedia:

  http://www.youtube.com/watch?v=s-POBFc-8VM&feature=fvw

  Hej Bahlool,

  Ska du kritiskt granska mitt svenska sätt att leva och mitt sätt att se på er ur mina ögon. Då får du även tåla lika behandlig av mig. Detta är kallas jämställdhet och lika rättigheter. Med ni stackare saknar detta. Det är synd om er muslimer för att ni står blinda och döva in för välkänd och väldokumenterad fakta om saker och ting hur det ni bär er illa åt mot er med människor framför allt oss kvinnor!

  Hälsningar,

  En kvinna i Sverige

 9. Bahlool 20 augusti 2009

  Lol modern kvinna du får gärna leta upp information om antalet kvinnor i Iran som går på universitet..det är runt 62% kvinnor och resten är män..säger allt om dina fördomar 😉

 10. Bahlool 20 augusti 2009

  Vi ska varken ha islam eller muslimer i Sverige. Vi ska inte heller av moskéer. De ska rivas och ge plats åt annat som passar oss svenskar.
  S’å står det på den filmens information..du som talade om jämställdhet och lika rättigheter vill förvägra muslimerna sina rättigheter att ha moskeer och utöva sin tro..patetiskt 🙂

 11. Ärlig Modern Kvinna 20 augusti 2009

  Alla kan utöva sin religion i Sverige! Men till vilken bekostnad för skattebetalarna? Vem ska betala notan? Det finns Moskéer runt om i Sverige var så god och välj. Men kommer jag till Irak och påstår att jag delta i gudstjänster. Svar: Det finns ingen som är villig av er muslimer att bygga kyrkor till oss. 2: Det mördas dagligen så kallad icke – muslimer i Irak! 3. Sedan får man inte ha en ärlig åsikt att yttra sig om man anser det är rättvist eller inte. Ska Muslimer ha Moskéer i Irak då ska kristna få ha sina kyrkor och gudstjänster. Det är orättvist och grymt elakt! Detta är min bild och syn på saken oavsett och står för det!

  Till exempel,

  Ramadan gör att folk kommer till skolan eller jobbet och somnar och de går hungriga på grund av att de är uppe hela nätterna och äter. Stackarna! Dessutom det hjälper inte i praktiken att bara en månad tänka på de fattiga och sjuka en gång per år. De lär inte bli rikare och få ett bättre liv Det krävs praktiska beslut i all på alla samhälles nivåer och från enskilda individer på individuellt nivå.

  Du säger att det är Sveriges och USA:s fel att mellanöstern har mycket våld. I Afghanistan sluter muslimer (talibanerna) på sin eget folk för att de inte vill ha demokrati när USA har gett de möjligheten att börja arbeta mot demokrati t.ex. folk ska tydligen offra sina liv till val lokalerna. Finns det ingen efterfrågan från människor att köpa vapen då finns det ingen som tillverkar dom ihäller. Vill ingen ha en vara eller tjänst då finns det ingen som erbjuder varan eller tjänsten. Ingen efterfrågan då finns det inget utbud. Jag har pluggat national ekonomi!

  Är det rättvisa att brandmännen, ambulanssjukvårdare ska behöva polis eskort in till Rosengård när någon är akutsjuk?

  Det är märkligt att polisen har bedömt att det måste finnas dygnet runt bevakning i Rosengård för att enligt min uppfattning: Föräldrarna kan inte hand om sina barn och saknar något som kallas barnuppfostran! Hur skattepengar ska man behöva slösa på dessa människor?
  Vi behöver våra skattemedel till mycket bättre ända mål till exempel svininfluensa vaccinationen som nu ska vara gratis! Det råder en konseus att skattemedlen bland de hederliga hårt arbetande skattebetalarna att pengarna prioteras till fel ställen till fel människor!

 12. Bahlool 20 augusti 2009

  Du måste vara jävligt dum om du tror att stat eller kommun betalat ett rött öre för en moské. Alla moskéer är källarmoskeer eller moskeer som människorna själva samlat pengar till. Så behåll dina lögner för dig själv och sluta kalla dig ärlig när du sprider sådant skit.

  Så varför säljer svensdkar knark till svenskar? Varför slutar inte svenskarna knarka? Enligt din logik så ska du inte straffa knarklangarna, utan det är ju köparna som bär skulden (suck din nationalekonomi var rätt kass)
  Gå läs om opiumkriget så ska du se vad som sker med folk som vägrar använda sig av de vitas gift.

  Jag har en buss som svenska ungar nu krossade rutorna på..enligt din logik så är du ansvarig för andras familjer? För fan du är ju vuxen sluta vara så blåst?

 13. Ärlig Modern Kvinna 20 augusti 2009

  Jag är inte blåst och en ganska klok kvinna, enligt mina kompisar. Det är bara det är vi har inte samma värderingar och moraliskt synsätt.
  Jag är inte ansvarig för någon mer än mig själv. Däremot hade jag en son eller en dotter. Att vara förälder innebär att ha ett enormt stort ansvar att se till att mitt barn får en bra start i livet och mina barn ska alltid få stöd i både med och motgångar. Skulle de börja knarka, krossa rutor på en buss, sätta bränder på bilar mer mera då skulle jag anklaga mig själv och ställa mig frågan: Vad har jag gjort för fel? Var och hur i min uppfostran har det gått snett?

  Jag har en buss som svenska ungar nu krossade rutorna på, enligt din logik så är du ansvarig för andras familjer? För fan du är ju vuxen sluta vara så blåst?

  Svar: Det är ungarnas som ska ta ansvar för sina handlingar samt föräldrarna. Det är föräldrarnas ansvar att se till att deras barn inte krossar rutor och skadar andra.

  Var kommer knarket ifrån? Inte från Sverige! Det smugglas in av människor som är från utomlands. Jag för en mycket restriktiv lagstiftning som redan finns i Sverige och har faktiskt läst igenom. Nej tack. Jag vill inte ha det som i Holland där politikerna har gett upp kampen.

  Haha nej min national ekonomi är inte alls kass! Hade ju Väl godkänt på tentan!

 14. Bahlool 20 augusti 2009

  Så vapnen kommer också från utlandet..enligt din logik så ska folk inte köpa vapen på samma sätt varför slutar svenskar inte knarka? Så att marknaden försvinner..du ser inte ens hur ologiska dina argument är. Du kräver av andra länder saker som du inte klarar av att kräva av ditt eget land eller folk..

 15. Ärlig Modern Kvinna 21 augusti 2009

  Det är tydligt och klart att du inte förstår man jag menar.

  Varför slutar svenskar inte knarka? Du denna fråga kan du ställa till missbrukare, då får du säkert svaret och du får höra deras levnadshistoria!

  Mina kommentarer är ganska logiska men du missar den totalt!

  Plugga på national ekonomi själv:

  Mikroekonomi
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mikroekonomi

  Utbud och efterfrågan
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Utbud_och_efterfr%C3%A5gan

 16. Bahlool 21 augusti 2009

  så jag ska fråga knarkarna när det gäller varför de tar knark i sverige..men sen menar du att alla muslimer är ansvariga för att vissa är terrorister..vidare menar du att det är fel av motståndsmän att bekämpa amerikas ockupation..märker du verkligen inte hur motsägelsefull du är?

 17. Bahlool 21 augusti 2009

  Du menar att när det gäller vapen så handlar det om tillgång och efterfrågan…men när det gäller svenskar som knarkar då är det de få knarkarna man ska fråga..som sagt du använder olika regler beroende på vilka människorna är..om de är muslimer använder du hårdare och svårare regler..är de svenskar så är du snällare och öppnare i din analys

 18. jo 21 augusti 2009

  “Kvinnor får inte gå ut efter kl 21 i Iran.” Firouzeh Mohajer, skribent, Teheran. Fint att de går på universitet, men att behandlas som barn… Inte ok.
  Ett exempel på hur absurt det kan bli är Irans kvinnliga vice president Massoumeh Ebtekar. När hon ska resa till en internationell klimatkonferens måste hon ha sin makes tillstånd för att få lämna landet. Detta kan du inte tycka är ok eller?

 19. Bahlool 21 augusti 2009

  Det är religösa lagar so påbjuder detta..det kanske ses som inskränkning <(jag själv brukade be min tjej att gå ut och hoppades hon skaffade sig vänner) men när du tänker på det rätt logiskt så får du se att det här ser till att våldtäkterna minskas. Skyddar mot otrohet osv..så man får mäta det med resultatet. Jag själv hade föredragit lite mera frihet..det med kl 21 det vet jag inte jag var i Iran och jag såg både män och kvinnor ute efter 21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *