Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kvinnor vill jobba mindre

Jag har ofta skrivit om denna moderna tidsålder, där kvinnor ska tillmötesgå de rikas krav på att jobba i arbetslivet, sen ska de tillmötesgå sina egna drifter och sin egen familjs krav på att ta hand om familjen och umgås med dem.  Vidare måste kvinnorna även umgås med vänner och helst ska de gå på yoga och på tjejträffar. Dagens timmar har inte tillräckligt med timmar för att tillmötesgå det behov av mera tid som kvinnorna nu har.

Är det då så konstigt att så många kvinnor lider mentalt? Depressioner, självmordsförsök, tjejer som skär sig – listan kan göras lång.

En tredjedel av kvinnorna i England vill sluta jobba för att ta hand om sina barn. Frågan är varför?

Fler än 1/3 av de arbetande kvinnorna vill sluta jobba och ta hand om sina barn säger undersökningen. Vidare vill 6 av 10 dra ner sina arbetstimmar så att de kan umgås med sina barn i större utsträckning. Undersökningen står staten bakom och det är nog inte det här resultatet de ville finna.

Två av tre kvinnor menar att de måste jobba för att de behöver pengar. Det är ju det här systemet som de härskande klasserna kommit på, ju fler som jobbar desto bätttre för ekonomin så att vi kan ha mera pengar att lägga på nya mobiler, nya datorer och nya kläder. Vi måste båda två jobba, annars funkar inte vår ekonomi i vårt hushåll, det är ett tvång som leder till att vi knappt träffar våra barn, för de måste gå i skola på morgonen och när vi kommer hem, är de för trötta för att umgås med oss och föredrar att gå ut med sina vänner, eller de måste göra sina läxor. Medan kvinnorna känner pressen att ta hand om hushållet också.

Är det det här livet vi har sett fram emot?

Livet måste vara lite mera än att bara jobba jobba? Jag och mina släktingar jobbade 7 dagar i veckan runt 10 timmar om dagen över 350 dagar om året, det är något jag ångrar men jag är tvungen. Jag tycker att den här feminismen som härjar bland kvinnor av idag, leder dem till att tro att de har friheten att välja, det har de inte. Man måste inse att dessa kvinnor valt det här inte frivilligt. Jag är tvungen och de är tvungna.

Jag lever dock inte med en illusion om att jag har frihet att göra något annat, för det har inte kvinnorna eller jag. Vi är tvungna av yttre makter att sliter ut oss.

6 kommentarer

 1. Lena 07 augusti 2009

  ”Två av tre kvinnor menar att de måste jobba för att de behöver pengar. Det är ju det här systemet som de härskande klasserna kommit på”

  Tyvärr måste alla svenskar dra sitt strå till stacken för att kunna upprätthålla dagens enorma skattebörda, som i stora delar går åt till att bekosta den vansinniga invandringspolitik, som bedrivs och har bedrivits, dom 3 senaste decennierna.

  En annan orsak är att kvinnorna har kämpat i över ett sekel för att få samma rättigheter (och skyldigheter) som männen åtnjuter.

  Att ”behöva jobba” för sina pengar är inte bara en skyldighet i dagens moderna, utvecklade och demokratiska samhälle. Det är ett privilegium.
  För en professionell bidragsparasit och/eller en islamsitiskt indoktrinerad halvidiot är nog detta obegripligt.

 2. Bahlool 07 augusti 2009

  Ja du har rätt..allt är muslimernas fel..allt är invandrarnas fel 😉
  Jag jobbar 7 dagar i veckan 10 timmar om dagen..för en fullidiot som dig är det nog obegripligt..men alla kan inte ha hög IQ 🙂 Jag gillar inte att blockera folk från att kommentera men om du inte klarar av att visa lite mera respekt och lite mindre okunskap så kan du ränna runt och störa någon annan.

 3. Bahlool 07 augusti 2009

  Du klagar över invandringen till Sverige och så bor du i Holland? Tack..du är verkligen rolig..en som ogillar invandring ska själv inte ”invandra” till andar länder..hycklare :)))

 4. Ibn 08 augusti 2009

  B, personen kan iofs gömma sig bakom en proxy eller dyl

 5. Bahlool 08 augusti 2009

  ja ibn det är rätt många som kommmer från proxysidor 😛 retligt hahaha

 6. Ibn 09 augusti 2009

  Jag tycker det är rätt fegt att inte våga visa vart man kommer ifrån utan ska gömma sig bakom något som maskerar ens IP. Vad gör det om de visar sin IP, inte direkt att du kommer söka upp dem lixom, men sure, skriver de för rasistiska saker som är anmälningsbart kan det vara vist o gömma sig ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *