Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Internationella kvinnodagen

Nu ska vi fira..nu ska vi firaaaaa. Vi ska fira att kvinnor inte får samma lön för samma jobb. Vi ska fira ja vi ska fira, vi ska fira att kvinnorna inte måste ha på sig en massa plagg! Ju mindre på kroppen desto bättre för snoppen. Ja nu ska fira ja vi ska firaaaaa att det är internationella kvinnodagen!!


Jag trodde nog att samhället var ganska jämställt när jag ut skolan, men den bilden har definitivt ändrat sig.

Yvonne suckar över hur pengarna styr det mesta, även när ambitionen att dela lika faktiskt finns där. Men när andra barnet kom försvann även den ambitionen och med den det sista av hennes föreställning om ett jämställt samhälle.

Så skriver en kvinna i 40 års åldern. Hon har insett, vad jag alltid vetat. Kvinnorna har blivit lurade. Vad är verklig frihet? Vad är verklig jämställdhet? I islamisk lag, så får kvinnan mindre pengar i arv, än en man. Orättvist, ja för att man får mindre betalt för samma jobb, det är såååå mycket rättvisare. Varför får kvinnan mindre i arv? Finns det någon logik bakom det? Ja, som med allt i islam, finns det logik:

En kvinna får behålla alla de pengar hon ärver, det tillhör inte hennes man eller familjen eller någon annan, allt är hennes. En man däremot har plikter, plikter som säger att hans pengar ska gå till att livnära familjen. Man behöver inte vara något mattegeni för att inse att det här är orättfärdigt och ej jämställt..ej jämställt för mannen alltså.

Jag tycker att kvinnor i västvärlden kommit långt. Rösträtt, de får ärva, äga och de får bestämma vem de vill gifta sig med. De har kommit långt de senaste 200 åren. Islam gav dem dessa rättigheter redan på 600 talet. Ja man har kommit långt i väst, men muslimskorna, som kan sina rättigheter och inte tillåter kultur eller män dominera dem, de hade redan kommit så här långt 1400 år sedan.

När man tar upp kvinnor i islam, så hör man hur förtryckta de är. Förtryckta av kulturen kanske, men inte av religionen. Är det verkligen frihet att vissa kvinnor måste knulla sig fram? Är det verkligen frihet att vissa kvinnor måste visa lite kött för att få uppmärksamhet, för att få bättre jobb, för att få lite mera pengar? Sen är dilemmat, att när de visat allt det här, då är de bara slampor, för de knullar sig fram i livet…Är det därför som många äldre skådespelerskor inte får några toppenroller längre när de är över en viss ålder?

Låt oss titta på den här jämställdheten: En kvinna måste korrumperas, ja hon måste förändras och bli hårdare i affärslivet, för att kunna komma in i de fina salongerna med alla de här fina herrarna. Titta på politiken, hur ofta ser man kvinnliga ledare i icke europeeiska länder, som bibehållit sin ödmjukhet? Kvinnor måsate spotta längre och pissa längre än männen. Är det jämställdhet?

Titta på familjerna. Kvinnor måste jobba, passa barnen, ta hand om hushållet, ta hand om mannen. Är det jämställdhet? Efter några år inser mannen att kvinnan inte vill ha det här livet på det här sättet, och då åker han till Thailand och skaffar sig en lydigare kvinna (har otaliga sådana kunder i den här lilla byn).

Ja vi ska fira, att vi lurat i kvinnorna att de har verklig frihet. Frihet under ansvar är lösningen, inte frihet att driva sig själva in i fördärvet.

Jag har alltid varit kompromissvillig, och då drog mina kvinnor till äkta män, som sa vad de skulle göra och när de skulle göra det. När jag talade om att skaffa diskmaskin när jag gifte mig med en kvinna, fick hon diska hos andra och städa hos andra..det var ju verklig frihet. Det här är inte något förbehållet enbart småtjejer utan det här är något även fanatiska feminister gjort. De hade blivit lurade, de hade fått höra att det är jämställt..jämställt my ass.

Gratulerar till denna kvinnodagen. Jag hoppas att kvinnorna inser vad verklig frihet är, friheten att inte behöva göra sig fin för alla män utan enbart för en man, friheten att kunna jobba och inte behöva jobba extra mycket och visa extra mycket för att kunna få respekt. Friheten att inse vad som är bäst för dem. Friheten att kunna jobba och få samma lön för samma jobb som männen. Grattisssss

SvD

3 kommentarer

 1. morteza 10 mars 2009

  underbar artikel!

  Att västvärlden firar kvinnodagen vore nog som om thanksgiving day skulle dedikeras till alla amerikas ”tämjda” indianer!
  Du skriver bra min broder, fortsätt så, det glädjer mig att vi har dig och några få andra, förhoppningsvis skall muslimska intellektualiteten öka i procent i denna blåa Sverige!

  Låt mig vara den andra som firar den kvinnodag i det sorgligaste tillståndet omöjligt möjligt.

 2. Bahlool 10 mars 2009

  I filmen de misstänkta så säger man att djävulens bästa trick var att lura i människorna att han inte fanns..i fallet med kvinnorna är det istället att de blivit lurade i att de har frihet..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *