Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stackars kristna i Israel

Christians in Jerusalem want Jews to stop spitting on them – Haaretz – Israel News.

När korstågsförarna kom till det heliga landet, så mördade de inte enbart muslimer utan även judar och kristna. De kristna i mellanöstern sågs som lika hemska som de ”otrogna” muslimerna.

När Israel skapades, så blev rasismen och hatet mot muslimerna ett kännetecken för Israel, men man glömde bort, att även kristna drabbades. Därför är det förvånansvärt att kristna i väst stödjer Israel, eller så beror det på det gamla hatet som kristna i väst hade mot kristna i öst. Man såg det inte som hemskt att kristna i öst drabbades, för de är ju inga ”sanna” kristna.

Det är också en av anledningarna till att kristna i Israel angrips verbalt och med våld. I denna judiska tidning beskrivs fall där judar spottar på förbipasserande kristna. Man slår dem och hotar dem. Hatet är inte enbart del av de unga utan även del av en kultur där tolerans och samexistens inte finns, om den någonsin funnits.

I gamla tider så kunde judar, kristna och muslimer leva sida vid sida. Man har stort ogillande inom islam för att håna eller förnedra andra trosriktningar och det har lett till att respekten för den andre var så hög i mellanöstern, fram till imperierna och nationalismen. I Mellanöstern sägs det finnas 20 miljoner kristna, de lever sida vid sida med sina muslimska grannar, varför funkar inte det i Israel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.