Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sköldpaddorna

En familj sköldpaddor skulle iväg på picknick. Familjen var, som alla sköldpaddorna ju är, långsamma med sin planering. Det tog dem sju år att förebereda sig. Till slut kom de iväg och efter två år hittade de en bra plats, det tog dem 6 månader att rensa och fixa platsen och när de äntligen började packa upp maten, så insåg de att saltet hade glömts bort.

En picknick utan salt går inte för sig, så man var tvungen att skicka någon hem för att hämta saltet. Man valde minsta ungen att gå hämta saltet, han var ju snabbast av dem alla. Ungen ogillade det och grät och bråkade, men till slut gick han med på att gå, om de lovade vänta med att äta tills han kom tillbaka. Familjen lovade inte röra maten tills han var tillbaka.

Tre år gick, fyra, fem, när sju år hade gått, klarade den äldste sköldpaddorna inte av att vara hungrig längre och sa att han nu ska börja äta sin sandwich. Just när han började öppna plasten så kom den yngsta sköldpaddan fram ur en buske och skrek:

”Se?? Jag visste ni inte skulle vänta, så jag ska verkligen inte gå hämta saltet”

Sensmoral:

Vissa av oss slösar bort sin tid på att vänta på att folk lever upp till ens förväntningar. Vi är så upptagna med att bry oss om vad andra gör, att vi själva inte gör någonting. (Kan säga att jag lider av detta fenomen).

En kommentar

  1. Susanne 04 augusti 2009

    vilken söt historia. bra avslutning på inlägget också

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *