Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Yes we can!!

Cheney beordrade CIA att mörklägga – DN.se.

Världens enda kvarvarande stormakt. Världens största demokrati. Världens samvete, landet som står emot förtryck, tortyr och orättvisor. Landet som tog på sig att störta Saddam, för han var en “fara för freden”. Detta mäktiga land, har gång på gång visats ha använt tortyr, hot, kidnappningar och mord för att främja sina intressen. Redan många århundraden sedan sa människor att tortyr och den kunskap tortyr leder till inte är av någon större nytta, ändå fann USA det befogat, att använda sig av tortyr i kampen mot terrorn.

När jag avskyr lögn och sedan ljuger, när jag avskyr våld och sedan använder våld, när jag avskyr krig och sedan startar krig, när jag avskyr tortyr och sedan använder mig av tortyr, har inte jag då blivit som objektet för mitt hat?

USAs retorik var storslagen, vi ska kämpa för demokrati, vi ska kämpa för allas rättigheter. Allt var tomma ord. De kom med död och förödelse till länder som Irak och Afghanistan, förödelse som än idag drabbar människorna. Igår mördade amerikanska soldater en taxichaufför. De tar sig rätten att bomba civila i Pakistan och Afghanistan, även allas favoritpresident Obama, använder sig av dessa illegala och omänskliga brott.

Yes we can, så sa han, ja han kunde verkligen. Vad är det för skillnad på Saddam och Bush? Båda förtrycker, båda mördar, båda torterar, båda startar krig, båda ljuger, båda använder sig av lögner. Yes we can. Varför kan man ta sig rätten att vara omänsklig och orättvis?

4 kommentarer

 1. anonym 12 juli 2009

  Man blir ju inte förvånad. Intressant att människor aldrig verkar göra mer för att störta USA som är världens största diktatur, som tvingar alla länder att följa dem, annars försvinner man på permanent semester. Underligt att inte alla länder går samman och gör något ^^

 2. Bahlool 12 juli 2009

  LIknande har man ju sagt om män som Saddam, varför gick inte alla emot och stod emot honom..men man är sig själv närmast. Länder i väst tjänar bra på USA..ledarna i den islamiska världen är med undantag av ett litet fåtal, allihopa asskissers till USA. Om man tänker logiskt på det så är det rätt sjuk tanke att en stat tar sig rätten att bryta mot regler, lagar, förordnigar. Den går emot värderingar som människorna gjort mycket för att komma upp till. Den startar minst ett krig om året osv. Undrar hur det blir när Kina blir enda kvarvarande stormakt? Kommer de att starta krig i lika hög grad? Blanda sig i allas affärer osv?
  Hade USA verkligen varit ute för att sprida demokrati och mänskliga värderingar, då hade jag stått bakom dem till 100% men nu är det mest hyckleri..Israel får göra saker Iran inte får, Irak får inte starta krig men det får USA osv..

 3. Anonym 12 juli 2009

  Jag det är lite underligt det där, att pengar är mer värt än människoliv. Tyskland gick andra länder emot, störta Hitler, så gått det gick. USA har själv haft koncentrationsläger, har det fortfarande (de vi vet om, Gitmo), atombombat folk så de ännu dör. Men dem gör ingen ett skit emot. Jag tänker lite på all propagande á la 1984 (G. Orwells bok). Krig är fred.

 4. Bahlool 12 juli 2009

  Det ‘är d’ärför det är så kul när folk tror sig veta saker om tex Iran när de bara läst någon enstaka artikel på nätet…de tror på propagandan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *