Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Detta är islam?

Omfattande självmordsdåd i Irak – DN.se.

I dagarna har man börjat göra världen uppmärksam på vad islamofobin lett till, mordet på människor som Marwa. Inte nog med att hon blev verbalt angripen och ville ha rättvisa, nej nu tog man hennes liv och mördade henne när hon var havande i tredje månaden. Det är islamofobins fel, men vad är felet på de självmordsbombare som mördar oskyldiga?

Enligt Koranen och hadithböckerna så är det ett stort brott att mörda oskyldiga. Koranen hävdar att den som mördar en oskyldig, är som en person som mördar ett helt folk oskyldigt. Vidare hävdas det att i krig, får du inte skada gamla, kvinnor, barn och inte ens träd. Man skyddar alltså naturen för att folk, efter att kriget slutat, ska komma tillbaka och leva där.

I det här fallet med mördandet av muslimer med hjälp av självmordsattacker, så beror det på ”shiafobi”. Man har hjärntvättat och hjärntvättar än idag muslimerna till att tro att några av oss är fiender, att några av oss borde mördas, att några av oss är ”kuffar” otrogna. Man har fått människor till att tro att det är inte befogat att döda oskyldiga i krig, så länge de inte är shiamuslimer.

Samma ursäkter som islamofober i väst tar upp, kommer från wahabiterna, en sunnimuslimsk sekt, som menar att de inte bär skulden för de här attackerna. Kan det stämma? Om jag sitter och utfärdar fatwa (religiöst dekret) och uppmanar folk att inte handla av shias, inte tala med shias, inte se shias som muslimer. Om jag har hemsidar efter hemsida (flesta på nätet på svenska är just wahabitiska eller som de så gärna kallar sig, salafitiska) uppmanar till att hata, avsky och se ner på shiamuslimer, vad tror jag att resultatet av min hatpropaganda blir? När man jämför västlig syn på islam med wahabiternas syn på shia så ser man många många likheter i jargongen.

Man viglar upp massorna till den grad att människor verkligen tror på att de kommer till paradiset ifall de tar oskyldigas liv. Runt 70 mördades nu, deras brott var att de var barn, kvinnor och män till shias. Deras kärlek för Profetens familj, kostade dem livet.

1300 gazabor mördades, då gick shias som sunnis ut på gatorna för att demonstrera för dem. Marwa mördades och då gick tiotusentals ut på gatorna i mellanöstern för att sörja henne. Över en miljon shias har mördats, hur många muslimer har gått ut för att demonstrera mot våldet som utförs mot shias?

När jag i dagarna diskuterar ämnet med wahabiterna, så länkar de till sidor som spyr ut hat efter hat. De går emot Ammanbudskapet, som räknar shias som muslimer och de går emot Al Azhar, sunniislams främsta lärosäte för islamiska studier, som gav ut en fatwa som deklarerade att shias är muslimer och enbart skiljer sig i synen på lagen.

Caliph Omar (Bukhari, 4:258). Abu Bakr, the first caliph and friend of the Prophet Muhammad, summarising the Prophet’s message, telling the leaders of his armies, “Do not kill a woman, a child, or an old man. Do not cut down a blossoming tree, do not destroy a building, and do not kill a sheep or camel, except for the purpose of eating it. Do not submerge or cut down a palm tree. Do not be excessive, and do not be cowardly.

Samma Kalif Omar och samma Kalif Abu Bakr, personer som sunnis säger sig företräda, skydda och älska, sa de här sakerna. Vart i dessa texter sägs det att det är ok att mörda oskyldiga? Vart i dessa texter sägs det att det finns undantag, att du får spränga upp människor som kom för att hjälpa skadade eller du får mörda vissa människor för de tillhör shiaislam? Förordningen att mörda shias kommer från högst upp, från de lärda i Mecka, de lärda som godkänner mördandet av shia samtidigt som de godkänner deras ledares drickande och deras ledares spelmissbruk. Hyckleriet bland oss muslimer känner inga gränser.

Må Allah sätta dessa ”hjältar” dessa självmordsbombare på en mycket varm plats hos sina förfäder och vänner och företrädare, män som Muawiya, Amr ibn al Aas och Yazid. Istället för fina 72 ungfruar hoppas jag att de får 72 små jävlar, helst av samma kön, som tar hand om dem på det sätt de förtjänar!!

Om jag som muslim förundras över dessa människors beteende, hur ska då en ickemuslim tänka och tycka? Vad ska han eller hon tycka om en religion som å ena sidan har några av de människovänligaste och fredligaste budskapen samtidigt som den har sådana här individer som sprider skräck och förödelse? Dödandet av barn, kvinnor och av oskyldiga kan klassas som en ”dödssynd”.

Ett fåtal sunnitiska ledare tar avstånd från dessa djur och må  Allah ge dem styrka och mod att fortsätta försvara islam mot denna cancer, kallad Wahabismen.
Ali Gomaa, ledare för al Azhar tar avstånd från wahabismen. En sunni som vågar!! Tyvärr är det bara på arabiska men kanske mina wahabis kan vakna upp från sitt hatande?

Sunniblogg som representerar ”den tysta majoriteten”, alltså sunnis i sin syn på wahabismen och shiaislam.
E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *