Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Iranska valet

Mycket bra debatt på MuslimNytt, där särskilt andra filmen visar att västs propaganda kan tillmötesgås med enkla fakta. Exiliranier, Shahälskare och terrorister från Mujahedin Khalq gillade att sprida lögner om valet. Ett av argumenten var att det var storskaligt fuskande men i filmen klargörs det enkelt att det är bara skitsnack.

Några av frågorna som togs upp av väst var:

1. Att det var fler röster i vissa valkretsar än registerade röstare. Svaret beror på att  Iran inte ens har registerade röstare beroende på vart de bor, folk har röstkort och då de åker till olika städer så brukar de kunna rösta i de områden de besöker.

2. Man menar att azeriska röstare röstar på azeriska representanter, men det påvisas att det inte stämmer. Folk är inte så “nationalistiska” som väst och de antiislamiska krafterna i media försöker antyda.

Så gå titta på filmerna!! Ger oss en inblick i frågan ur en annan synvinkel (debatten är mellan 3 representanter för tre olika åsikter i frågan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *