Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Våldtäktskulturen?

Tittar på texttv när jag får läsa en häpnadsväckande nyhet under utrikesdelen. Enligt den, så har var fjärda sydafrikan, svart eller vit spelar ingen roll, våldtagit en kvinna. Var tionde man säger sig själv ha blivit våldtagen någon gång.

Enligt en undersökning utförd av Sydafrikas medicinska vetenskapsråd, så spelar det ingen roll ifall man är från landsbygden eller från staden, alla är representerade. Rachel Jewkes, vid vetenskapsrådet säger att ”männen lever med föreställningen att de ska kontrollera kvinnorna”.

Vidare visar undersökningen att varannan våldtäktsman våldtagit fler än en gång. En bisarr sak i sammanhanget är att männen anser gruppvåldtäkter stärker banden mellan männen som deltar. Så för att visa vänskap, är det bara att gå ut och våldta? 25% av männen. Det är en massa jävla miljoner.

Det bor 48 miljoner människor i Sydafrika, då borde det rimligtvis finnas runt 23-24 miljoner män…Sex till 7 miljoner av dessa är våldtäktsmän…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *