Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Netanyahu

Jag tänkte ta upp lite punkter på Netanyahus tal, som visar hur sjuk den judiska staten är. När jag sitter i min butik och vänner som är intresserade av historia och politik kommer in, så brukar de, okunniga som de är, just ta upp hur fredsvilliga israelerna ju är. De vill ju erkänna Palestina. Ja visst..de vill erkänna palestina, men vad för palestina?

Några av punkterna som herr Netanyahu tar upp är att Jerusalem ska vara ”för evigt” judiskt. Så världens krav på att återlämna det ockuperade Jerusalem, det ska man bara glömma, för i biblen står det ju, att staden är judisk.

De på ockuperad palestinsk mark byggda bosättningarna ska också vara kvar. Vi talar om runt 200 000 judar, som bor som kolonisatörer och de föder så många barn att de inte ens hinner hitta på nya namn åt dem. Dessa bosättare ska vara kvar och de får bygga ut sina bosättningar. De får får alltså behålla det stulna landet. Om man då tittar på kartan, så återstår inte mycket kvar av västbanken åt araberna.

Den palestinska staten ska inte få ha ågon armé eller vapen. Så landet som ockuperar andra länder, landet som startar krig mot andra länder, det får behålla sin militära övermakt, men de ockuperade, de förtryckta, de som fått fly sina hem i krig efter krig, de ska inte få ha någon armé, för det är ju de som är de hotfulla.

Vi såg ju hur fredliga de judiska soldaterna var när det gällde Gaza.

När en medelsvensson hör Netanyahus tal, så kommer han tycka det är ett otroligt givmilt erbjudande. Man vill ha fred, nu ska vi se hur de sjuka araberna tänker. När dessa, naturligtvis, vägrar gå med på de här kraven, så kommer Israel att ha vunnit ännu fler vänner.

Logiken med staten Israel är obefintlig. Logiken med Netanyahus tal, är sjuk. Tjuven ska komma undan med landstölden, för han ska få behålla Jerusalem och många stora markbitar på västbanken. Vidare ska tjuven inte bli straffad. Tjuven får även diktera kraven på palestinierna..

Min syster Marie har skrivit den här texten

Skiten Netanyahu

Jag är så fascinerad utav att media ens ids printa sådana utsagor som Israels Premiärminister Netanyahu gjorde idag; Han sade, för första gången, att han går med på att palestinier får en egen stat!!!

Något som FN beslutat för 61 år sedan… sitter nu alla media andlöst o lyssnar/skriver om att Israel tillslut accepterar. Men – förstås – på en massa villkor…som vanligt. Sionisterna accepterar inte något utan en hel radda med villkor. Först och främst sätter de upp villkor som de VET att motparten absolut INTE kommer att gå med på.

Då motparten sedan säger nej till förslaget så framstår ju sionisterna som de ”goda” som verkligen har ”sträckt ut handen”… som varandes den enda parten som är samarbetsvillig – för freden. Och motparten -palestinierna – avtecknar sig som helt befängda, trotsiga och framförallt oförnuftiga vildar.

Detta uttalande, som egentligen är en ”ickehändelse”, borde egentligen inte ens uppmärksammas. Då resultatet efter uttalandet aldrig varit att skapa en stat åt palestinierna, skapa fred eller ens att närma sig sin motpart.

Enda anledningen att han öppnade käften och uttalade orden han sade var, som sagt, att vinkla negativt ljus mot palestinierna genom att själva komma med den braskande rubriken ”Netanyahu Går Med På En Palestinsk Stat”… medan det i undertexten tydligt står omnämnt kravet de har för att de, på nåder, ska få sitt lilla land.

Palestinierna skulle – enligt de Israelsika villkoren – vara förbjudna att ha en möjlighet att försvara sin stat militärt…trots att de lever under ständigt hot ifrån sin kära granne Israel.

De skulle tvingas erkänna att Israel – som de tjuvade ifrån palestinska folket – som ”det judiska folkets land”. Inte heller får palestinierna någon del av Jerusalem. Alla dessa villkor är ytterst viktiga för palestinierna och har alltid varit det. Det vet varenda en som bara har kastat ett getöga på denna långdragna konflikt.

Men värst och magstarkast av allt – tycker jag – är att Netanyahu säger att ” det inte blir något totalstopp på byggverksamhet i existerande bosättningar”!!!

Trots att palestinierna ska ”få ha” sin egna stat så ska de alltså acceptera att israeliska judar (fienden) ska få fortsätta att bygga ut sitt land inom den palestinska gränsen.

Dessa är några av de villkor som palestinier MÅSTE acceptera om de tackar ja till Netanyahus vansinnigt generösa erbjudande. Är det någon med något sinne för logik som kan tala om för mig vad han EGENTLIGEN ville åstadkomma med detta uttalande? Är det någon som tror att han förväntar sig att palestinier kommer tacka ja?!

Nu kommer detta ”linjetal” (vad det nu är för något) att citeras i tid och otid där man kommer hävda att judarna minsann HEEEELA tiden sträckt ut en hand till de otacksamma palestinierna som är helt osammarbetsvilliga.

Det ironiska – som nog inte många svenskar vet något om kontroversen bakom – är att han vänder sig först o främst till Egyptens Mubarak och Jordaniens Kung Abdullah för att förhandla. Dessa 2 länder är väl bland de största förrädarna gentemot det palestinska folket – och det ska alltså vara dessa 2 som ska bestämma om en framtida palestinsk stat. Det är så man blir spyfärdig.

När ska vi få se den feta rubriken ”Hamas Godtar Israels Existens” blåsas upp i Sveriges tidningar. En rubrik som funnits betydligt längre än den Netayahu skapade idag.

Läs Aftonbladet o DN .

6 kommentarer

 1. anonym 15 juni 2009

  Var det inte så, att U.K efter andra världskriget gav judarna Israel!?

 2. Bahlool 15 juni 2009

  nja..de lovade landet åt araber och judar under första världskriget..men sen försökte de stoppa judiska invandringen när de insåg vilka problem det ledde till..sen övergav de allting åt FN att ta hand om…FN gav då landet åt judar och araber..men gav majoriteten av landet åt den judiska minoriteten

 3. johan 15 juni 2009

  jag orkar inte läsa hela inlägget så jag vet inte om du redan skrivit svaret på frågan jag ställer nu!

  Vad tycker du om Obamas tal. Om att Netanyahus uttalande var ett steg åt rätt riktning i fredsprocessen mellan Israel och Palestina?

 4. Bahlool 15 juni 2009

  Håller inte med. Snacka går ju..men det är handling vi vill se och ha

 5. johan 15 juni 2009

  Det jag inte förstår är varför inte hamas eller fatah svarar med en kompromiss. Typ att dom går med på att erkänna Israel om dom får hela jerusalem eller något sådant som judarna aldrig skulle gå med på.

  Jag har inte hört Netanyahus tal men när jag läste vidare i ditt inlägg verkar det som om han hade massor av omöjliga villkor bara för att det skulle se ut som om Israel kämpar för fred..

  Själv tror jag inte uttalandet enbart var för att visa hur ”goda” judarna är utan också en smart förhandlings grund. I en vanlig förhandling brukar båda parterna ge ett bud som överdrivet gynnar dom själva. Sedan så finns lösningen efter några kompromisser i mitten någonstans.

 6. Bahlool 15 juni 2009

  2002 så sa alla araber att de kommer erkänna och hålla fred med Israel, om man går tillbaka till 67 års gränser..Israel vägrade och vägrar än.
  Jag tror inte de kan få bättre än 67 års gränser..men det kommer de inte att acceptera då de vunnit för många krig, och då brukar man bli för arrogant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *