Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Libanons val del 2

Därmed stod det egentliga slaget i de kristna valkretsarna. Trots att de kristna inte utgör mer än drygt en tredjedel av valmanskåren ges de enligt landets sektbaserade författning hälften av parlamentsplatserna. /Dn.se

Jag försökte belysa Libanons val ur libanesiska ögon, men fick en massa skäll. Jag uppgav även att muslimerna utgör majoriteten av befolkningen men att de inte får styra landet, eftersom gamla franska lagar från kolonialtiden tvingade libaneserna att ge makten åt den kristna minoriteten. Här belyser DN.se rätt bra hur situationen i Libanon under valet är. 1/3 av Libanons befolkning är kristen, ändå måste presidenten vara kristen. Demokrati? Knappast…

Libanon är i ett känsligt och farligt läge nu. Hizbollah vill ha vapnen kvar så de kan slå tillbaka all Israelisk aggression, men om det urartar och det blir inbördeskrig igen, då måste de försvara Libanon mot USAs och Israels lakajer i landet. Det sista Hizbollah vill, är att slåss mot andra libaneser.

Några veckor sedan lyckades Libanon, med hjälp av Hizbollah, upptäcka över 29 spioner som jobbade åt Israel. Vad skulle Libanon vara utan Hizbollah?

Länge leve motståndet mot Israel.

viaValresultatet i Libanon bakslag för Hizbollah – DN.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *