Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hatet mot muslimer och hatet mot islam « Mohamed Omar

I dagarna läste jag en av de mest intressanta artiklarna gällande islamofobi och muslimhatet. Författaren Mohamed Omar och jag delar inte åsikter i allt men han gav mig nya infallsvinklar, som jag själv inte tänkt på innan. Jag brukar anmärka på att samma personer som stödjer SD brukar stödja Israel och vice versa, men i hans (rätt långa) artikel, så tar han  upp namn på judar och på sionister och ger mig mera kött på benen. Jag själv ansåg att judar och sionister var rätt glada för att sprida hat mot muslimer och islam, men jag förstod aldrig i vilken utsträckning.

Vart man än kommer och där man talar om islam och terror begången av muslimer, så ser man att personerna ifråga stödjer Israel. Alltså samma personer som sprider desinformation om islam och muslimerna har ett uppsåt. När m an diskuterar Israel med anhängare till denna stat, så tar de alltid upp att Israel är en bastion mot islamisk hegemoni över världen, man är för Israel för att Israel är en stat som slåss mot vår fiende, muslimen.

När man lyckas med konststycket att omvända ett nazistiskt parti till att vara ett islamofobiskt sådant såsom i fallet med SD, så måste man även lyckas med konststycket att få muslimen att framstå som värre än han verkligen är, han är monstret som vill döda oss, han är monstret som slåss mot den enda demokratin i mellanöstern (Israel) han är monstret som vill spränga upp oss, han är monstret som vill angripa våra bögar och våra kvinnor.

Israels sak är vår, så säger de kristna fanatikerna i USA och Israels sak är vår, så säger islamofoberna. För att Israels sak verkligen ska gå hem hos alla massor, så måste man framställa deras fiender, Iran och muslimerna, som onda, hemska och rättfärdiga att mörda.

Jag kan bara tacka Mohamed Omar till denna artikel, som sammanflätat sakerna på ett underbart sätt. En stor nackdel jag ser med artiklen är att Mohamed Omar söker och tror sig finna stöd bland högerkrafterna, om de är moderata eller rasistiska, för han menar att man har mycket gemensamt med högerns värderingar. I min syn är höger och vänster skalan indelad på så vis att vissa saker (familjen, moralen, värdegrunden, respekten för religigionen) är lik mellan islam och högern medan andra saker (socialismen och rättvisepatoset, kampen för de svaga) är mera gemensamt mellan islam och vänstern.

Längre ner följer ett utdrag ur texten som Mohamed Omar skrivit, jag förstår att några av mina läsare har fördomar mot honom, men fakta är fakta och det spelar ingen roll vem som förmedlar den.

Islamofobi och sionism

Ingen som studerar islamofobi kan undgå att upptäcka dess kopplingar till sionismen. Det är därför anmärkningsvärt, när i en anspråksfull bok om islamofobi, skriven av en kännare av Palestinakonflikten, ingen analys av dessa kopplingar görs. Det kan inte röra sig om något annat än medveten mörkläggning. Malm vill inte att detta diskuteras. Han hade kunnat stryka flera kapitel om kristet islamhat från medeltiden och om orientalismen på 1800-talet och i stället skrivit femtio sidor om sambandet mellan sionism om islamofobi. Det vore mer relevant för förståelsen av samtidens islamofobi, som ju är djupt sammanflätad med Israels agenda, vilket alla vet, Malm inbegripen, som på allvar följer islamofobin, kartlägger den, spårar aktörernas finansiärer, ideologiska hemvister och nätverk.

Är det en slump att nästan alla de tongivande islamofoberna har judisk bakgrund? Författare, journalister och akademiker som Melanie Philips, Sam Harris, Bat Ye’or, Walter Laqueur, Bernard Lewis, Daniel Pipes och Ralph Israeli. Och de islamofober inom Eurabienbranschen som inte har judisk bakgrund är, utan undantag, sionister. Islamofobisk verksamhet åtföljs så gott som alltid av judisk etnisk aktivism. När islamofoben Geert Wilders åker på turné i USA väljer han synagogor som sin arena, klär sig i kippa och möts av stående ovationer från de fromma församlingarna. Ilya Meyer från synagogan i Göteborg översätter Daniel Pipes anti-islamiska alster till svenska. År 2007 tilldelades Ted Ekeroth Herzl Award, till minne av sionismens grundare, av World Zionist Organization för sina ”exceptionella insatser för Israel och sionismen”. Vari bestod dessa ”exceptionella insatser” om inte i spridandet av islamofobi i Sverige?

viaHatet mot muslimer och hatet mot islam « Mohamed Omar.

53 kommentarer

 1. Bahlool 14 juni 2009

  Dina försök att så splittring mellan mig och andra muslimer (tex Mohamed Omar) dina angrepp på muslimers bloggar men ingenstans har du länkat till något inlägg du skrivit hos en islamofob där du tagit avstånd från dem..Hon är en Onkel Tom..Hirsi Ali är ateist..så enligt dig har du kristen bakgrund för att dina föräldrar var med i kyrkan? Islam är en religion..när man bekämpar den så hör man inte till den..
  Jag gav dig konkreta exempel två sådana tom..jag har fatiskt bättre för mig än att sitta här och försvara mig mot dina försök att angripa 😉 Jag forskar i ämnet och blir allt mer övertygad att den version vi har är en lögn.
  Så hur ser du på att majoriteten i Sverige förbjuder oss minoriteten att slakta djur som halalslakt? Hur ser du på majoritetens önskan att stoppa vår rätt att bära slöja? osv..eller sånt sker inte i ditt Sverige 😉

 2. Per 15 juni 2009

  Forskar? Är du doktorand? Vilka källor har du tänkt granska närmare? Ska du resa till Tyskland och Polen och arbeta eller tänkte du forska hemifrån med youtube och radio islam som dina källor? Kanske du ska bli hylozoiker när du ändå håller på med din forskning? HAHAHAHA! Sorry, det är jag som inte har tid med dig längre. Nu har du visat för mig att du inte är seriös.

 3. Bahlool 15 juni 2009

  Forska:
  vetenskapligt utröna, syssla med forskning, arbeta vetenskapligt, vetenskapa; undersöka, försöka ta reda på, söka efter, söka, leta efter, utreda

  Försöka ta reda på, söka efter, söka, leta efter, utreda..Tack för att du än en gång visar ditt sanna ansikte 😉 Sen undrar du varför allt fler öppnar upp ögonen för dina gelikars lögner :))))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.