Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kärleken som räddar och fördömer

Ibland överväldigas jag av en känsla av att vilja skriva av mig min kärlek, mitt hat eller bara min förundran över världen..här är det ett gammalt ämne som jag skrev några veckor sedan och nu slutfört..Muhammed och Ali..två själar, ett ljus. Ali minni we ana min Ali..

Ibland ser jag på konflikten shia-sunni, som en konflikt om för mycket kärlek. Sunnis älskar vissa sahabas (vänner till profeten) för mycket, och det leder till hat för shias som avskyr desamma. Shias älskar Ahlul Bayt för mycket, och det leder till hat mot sunnis som älskar deras fiender.


Jag ser det som så att de som älskar Ali för mycket, de hamnar i helvetet. En kärlek där han upphöjs till gudomlig status, en kärlek som Profeten Muhammed redan 1400 år sedan talade om. Hans profetia sade att det kommer finnas en grupp som kommer se Ali som en gudomlig inkarnation, denna grupp kallas idag för aleviter eller nusairis.

I hadith efter hadith får man även läsa om dem som älskar Ali för lite, detta ser jag hos många sunnis. De menar att han är en vanlig man, en vanlig muslim, han kommer på tredje eller tionde plats, beroende på vilken sunnimuslim man talar med, i rankningen efter Muhammed. Jag ser det här som ett underskattande av Ali och Alis natur. Den här okunskapen om Alis person grundar sig i att hans dödsfiender tog över makten och mutade, hotade och tom mördade personer, bara för att få ner Alis status. I 70 år, kallade man till bön och i samband med det så svor man åt Ali.

Vanligtvis så skulle man hålla tal efter bönen, men Alis dödsfiender fick se sig nödgade att ändra på det, på frågan varför, så sa de för att folk inte gillade att vi svor åt Ali, så de stack innan vi kunde hålla talet..Ali..Ali..Ali..vilken vidunderlig man, vilken härlig kämpe.

När man läser om islams historiska slag, så nämns två kända namn..Ali och Hamza..man vet vilka de dödade och vilka de stred mot. När muslimerna låg illa till i slaget vid Khaiber, då var det Ali Profeten kallade på. Det var Ali som slog ihjäl fiendens störste vid Khandaq, medan resten av muslimerna darrade som asplöv av fruktan. Det var Ali som skyddade Profeten, medan vännerna flydde fältet vid Uhud. Det var Ali..Ali..Ali.

Nej, jag som shia anser inte att Ali var profet, eller gud, men jag anser att han var en Imam, en person med en så hög status, att han ska älskas, respekteras och hyllas.

Jag tillhör inte dem som älskar honom för mycket..och inte heller dem som hatar honom för mycket. När muslimerna flydde förtrycket i Mecka, så väntade Profeten Muhammed på sin käre bror, sin kusin, sin svärson på sin adopterade son Ali. Ali kom med fatimorna..Profetens kära kvinnliga släktingar, efter att ha lagt sig i Profetens säng för att ta emot attackerna på natten. Ali..Ali..Ali.

När Ali kom genom öknen, så hade han blåsor på sina fötter, och Profeten vördade och värderade honom så mycket, att han tog en duk och tog hand om Alis fötter, denna stora Profet, tar hand om Ali..När man skulle ta en Medinabor som sin bror, som skulle ta hand om sin bror från Mecka, så var det Ali, Profeten valde. Ali..Ali..Ali.

Vem har den stora hedern och äran att bli född i Meckas heliga Kaaba? Alis mor var havande, och väggen till Kaaban öppnades och hon födde barnet i själva byggnaden. Ali..lejonet..Ali porten till kunskapen..Ali, beskyddaren av de svaga.

Ingen mötte honom i envig och överlevde..Hatad..Älskad..Avundad..Ali…Ali…..Ali!!

Två personer har historien gjort orätt mot..Muhammed och Ali..två personer från samma ljus. Båda tvås sanna värde, sanna person, sanna status, har förminskats och förvrängts. Pedofil kallas den ene..ibland en lögnare..en krigshetsare..Han som skapade fred, han som hyllades av västerlänningar..han som älskas av miljarder..Muhammed…Muhammed…Muhammed!!

Den andre så härlig så underbar, att han än idag får se sina fiender sprida skit om honom..skulle denna Ali vara ens i närheten av Muawiya? Yazeed? Brrr..och åter igen Brrr…

Två själar, räddningen för mänskligheten..Allahs Profet och hans viceregent..Håller man sig till dem är man räddad..fjärmar man sig ifrån dem finns en het och varm plats att tillbringa evigheten på…Muhammed..Ali..Salam Salam Salam!!

7 kommentarer

 1. Muslim 07 juni 2009

  vem bryr sig om man är shia eller sunni? huvudsaken är att man är en muslim och tror på Allah swt och Profeten Muhammed saw och hans budskap. vad finns det mer och diskutera?

 2. Bahlool 07 juni 2009

  Spelar ju stor roll eftersom den heliga Profeten själv sa att muslimerna kommer indeals i 73 grupper och enbart en av dem är den rätta..det gäller för oss att söka kunskap..vi ska behandla varandra som syskon, kämpa som en, stödja varandra och stå upp för islam men, vi måste söka söka söka kunskap och förstå och veta vad som hände och varför

 3. Muslim 07 juni 2009

  och vem är det som delar upp os i 73 grupper? är det oss själva? eller dem utstående, d.v.s kafirs? allahu aclam men den gruppen jag tror kommer hamna i Jannah inshallah är dem som följer koranen och profetens sunnah, plus vad jag vet är att man ska ha kärlek för allah swt och profeten saw då står inget om att man ska ha kärlek för ali?

 4. Bahlool 07 juni 2009

  Hadith från Profeten klargör att man ska ha kärlek för Ali också..i hans sista tal sa han håll er till Koranen och Ahul bayt (tre gånger sa han det enligt över 185 olika sunni källor)
  Frågan är vad är Profetens sunnah? Vi har fått informationen om den från sahabas, om några av dem inte var ärliga eller ljög och ändrade, då har vi fått en felaktig sunnah och vi är ute och cyklar. Läs mitt inlägg om Koranen 5:55

 5. Pizza bagare 08 juni 2009

  Selam aleikum!

  Jag tycker Mr muslim har en poäng där. Islam har bara en rätt väg, och det är som Mr muslim poängterar, följa Koranen och profeten (saw). Visst kan man läsa om människor runt om honom, men det ska vara begränsat. Se det som en historia lektion.
  Ordet ”sunna” betyder, följa förfäders traditioner. Så som svenskar firar midsommarafton så kan man säga att de följer sina förfäders sunna (traditioner). Men när vi säger Profetens sunna, så följer vi hur han levde och lärde. Det finns begränsningar där också. Alla hadither har inte samma trovärdighet. Man följer först Koranen, SEN hadither och finns det nån hadith som motsäger sig Koranen så följer man Koranen och lägger en lägra trovärdighets status på den hadithen. Det som har hänt har hänt. Men att man citerar Imam Ali så ofta man kan istället för profet (saw) så är det något som kan gå snett. Jag håller med dig Bahlool vad som gäller att vi ska visa kärlek för Ali också, men INTE samma kärlek som för Gud och hans sista sändebud (saw). Varför säger vi alltid Rashool till profeten? För han ville inte att vi skulle upphöja honom, han var bara ett sändebud. Om vi inte hade gjort det så hade vi säkert haft nåt liknande med ”The Trinity”.
  Finns så mycket jag vill göra, men jävla pizzerian. Folk som säger att det är fruar som krossar drömmar….

  Peace!

  P.s SD förlorade för att Pirat Partiet tog rösterna. Tydligen vill de äldre herrarna ladda ner mera nakna pojkar.

 6. Pizza bagare 08 juni 2009

  Ahh jag glömde en sak, Lägg ut lite citat från koranen om du vill. Du har Malcolm X och Imam Ali, Varför inte Guds ord oxå?

 7. Bahlool 08 juni 2009

  Pizzabagare: När jag satte upp citaten så lade jag bara till 7 st sen dess har jag inte hållit på med det så när jag lägger till fler lovar jag dig fler Korancitat inshallah 😉
  Men när du läser versen 5:55 så visar det sig att du ska älska Allah, hans sändebud och viceregenten Ali. När det gäller Sunnah, så handlar ju hela min tes om att sunnan också blev förändrad. Vi ska följa Profetens Sunnah, men hur ser den ut? Hur vet vi att den version av sunnah vi fått är den rätta? Vi anser att Ali fick sin kunskap från den heliga Profeten, det är ju därför som vi följer honom. Profeten sa själv, jag är kunskapens stad och Ali är dess port..men hur kan det komma sig att sunnis föredrar att nämna ABu Huraiyra mer än Ali? När Ali levde, kämpade, led och levde med Profeten saw, medan Abu Hurayra kände Profeten max 3 år. Det är ju det här jag försöker belysa när jag försöker säga att den sunnah många följer kan ha blivit korrumperad pga det som hände då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *