Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Takfiri del 3

Takfiri är termen man använder på de grupper i den muslimska världen, som tagit det på sig att kalla åsiktsmotståndare för kuffar, otrogna-människor utanför religionen.

I dagens värld har just wahabiterna/salafiterna och talibanerna gjort sig kända för detta fenomen, ett fenomen som bryter mot allt som islam står för.

Jag skrev två artiklar om det här någon månad sedan och glömde bort den här..orkar inte skriva klart den så publicerar den som den är (för att jag har över 100 tankar att publicera/fylla på och måste minska ner på dem)

Al Qaidah

Al Qaidah skapades av wahabis och än idag finns det misstanakar om att saudiska prinsar stödjer dem med pengar och vapen. Al Qaidah mördade 8000 shiamuslimer i Mazar al Sharif, ur den hazariska befolkningsgruppen, men det brydde väst sig inte om, inte förrän Al Qaidah bombade New York.

Deras ideologi är en takfiriideologi. De och deras nära allierade talibanerna, har mördat tiotusentals, förvägrat kvinnor utbildning och instiftade och instiftar några av de hårdaste sharialagarna i världen.

Gruppen är löst sammansatt och startades av Osama bin Ladin.

Talibanerna

Talibanerna har blandat wahabiideer med deobandiideologi. Deobandi är en skola från Asien, som i sin urspringsform är sunnitisk men deras extrema version har lett till att talibanerna, religiösa elever, tog över hela Afghanistan.

Talibanerna stöddes av Saudiarabien och Pakistan, på order av USA och de tog snabbt över hela det krigshärjade Afghanistan. Deras hårda lagar stoppade all opiumproduktion i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *