Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det historielösa folket

Ett av svenskarnas skönaste trademarks, kännetecken, är att de inte bryr sig så mycket om nationalism. De visste och vet än idag, inte hur man firar nationaldagen riktigt ordentligt.

Det har även lett till att de varit mera välkomnande mot invandrare än andra nordiska stater, ja än andra europeeiska stater. Här och där ser man lite rasism och främlingsfientlighet, men i slutändan har det svenska folktes drag att inte vara för nationalistiska lett till att man känt sig mera välkommen här än i andra länder.

Sverigedemokraterna försöker ändra på det, och jag hoppas innerligt att svenska folket inte låter sig duperas.

Ett problem med att inte ha någon känsla för nationalism är att man även förlorat känslan för historia. Vem var Karl den förste eller den tionde? Vad spelar det för roll? Vadå? Finland var svenskt??

Detta året ser man en ny krona, jag får den hela tiden i min butik och då ifrågasätter folk vad det är. De menar att det är lite konstig enkrona..ingen av dem förstår eller vet att det handlar om en krona som ska fira Finlands självständighet från Sverige 200 år sedan. Vågorna på kronan ska föreställa havet och landet bortom havet – Finland.

Jag förstår att Sverigedemokraterna ogillar oss invandrare..vi kan mera om landet än deras egna väljare. Vi älskar och vördar och hedrar och försvarar landet mera än dess ”ursprungsbefolkning”

Här står ”blatten” invandraren, araben, muslimen. Här står han som fick toppbetyg i svenska och som fick toppbetyg i historia, och här kommer bonden, han som ska rösta på SD, och frågar mig varför kronan är så bisarr…Allah är rättvis..rasisternas straff – Bahlool.

3 kommentarer

  1. Aqbarr 08 maj 2009

    Bor du i för verklighet? Hur mycket SD folk har ni där egentligen? Här finns inget sådant.

  2. Läsaren 10 maj 2009

    Vi har en annan historia i vårt land också, inte bara kungarnas historia utan folkets. Vi har en historia hur vi gick från ett bondesamhälle till ett annat samhälle, hur kvinnans ställning ändrades…och också mannens. Den historian påminner om många av de länders varifrån många av våra nya svenskar komer ifrån. Vi har mycket att lära av varandra. Många samtal har vi också fört om just dessa frågor och när vi för samtal så lär vi känna varandra, vår historia, vårt ursprung och vår utveckling.

  3. Bahlool 10 maj 2009

    jo det kan stämma men stora händelser som att ett land man var sammanbunden med i 700 år gick sin egen väg och att man firar det med oika evenemang borde ju tillhöra ”allmänbildningen'”..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *