Press "Enter" to skip to content

Varför lyser det inte om dig att du är shia?

En kväll gick Imam Ali (a.s) ut ur Moskén. Det var rätt ljust på kvällen då månljuset lyste upp hela området. Imam Ali (a.s) såg några män gåendes bakom honom. Han frågade vilka de var och de sade: “Vi är dina shias.” Imam Ali (a.s) tittade på deras ansikten noggrant och sade:

“Varför ser jag inga tecken i era ansikten på att ni är shias?” Då frågade de vad är tecknen på en shia?

“Deras ansikten är kritvita av överdriven bön och fruktan för Allah. Deras ryggar är krökta av att de stått och bett omåttligt. För mycket fasta har lett till att deras ryggar är sammanbundna med deras magar. Deras läppar är spruckna och torra av all åkallan. Deras hjärtan är fyllda av fruktan för Allah.

Vi kallar oss för muslimer, shias, sunnis sufis ja vi är alla troende och vi är alla goda muslimer, i våra egna ögon. Hur många av oss ber en extra bön? Hur många av oss talar inte illa om andra? Hur många inte bara talar gott om muslimer, men även om ickemuslimer?

Nu måste vi fråga oss, vem av oss kan liknas vid Imam Alis (a.s) beskrivning? Vem av oss kan säga, han är en sann shiat Ali (a.s)?

 

2 Comments

 1. mammamarie
  mammamarie 03 maj 2009

  Usch Bahlool, varför skriver du sånt? Nu får man ju bara dåligt samvete…:)

  Fast det är bra bli lavettad såhär då och då med en påminnelse om att göra mer. Varje dag…bara liiite mer varje dag… Tillslut kanske man blir en vinnare iallafall!?

 2. Bahlool
  Bahlool 03 maj 2009

  hahah det är mest en påminnelse till mig själv..jag skev nåt annat på jobbet men det försvann..så då dök det här upp 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *