Press "Enter" to skip to content

Svart på vitt

Utbredd rasism inom EU – DN.se.

Äntligen har man det svart på vitt. Rasismen i Europa är mera utbrett än man tidigare trott. Enligt artiklen så är mer än hälften av de tillfrågade drabbade av diskriminering. Dock är det enbart en femtedel som brytt sig om att anmäla brotten. Man är uppgiven, eller som jag ser det trött på att anmäla och det inte leder någonstans.

Vi hade varit i vårt radhus i en månad, då fick vi vår ruta krossad. Några dagar sedan sköt man nyårsraketer mot vår dörr. Polisanmälan ledde ingenstans och jag minns att jag skämdes för att gå ut med min mor och konfrontera rasisten som gjorde saken. Han erkände, men polisen gjorde ingenting.

Tyvärr ser jag inte mycket i artiklen om den diskriminering och de attacker som har islamofobiska förtecken men de nya offren för rasismen, muslimerna, är nog lika mycket eller mera drabbade. De utmärker sig med sin klädsel och sina seder på ett större sätt.

När främlingsfientliga partier ökar i opinionsmätningarna, är det då förvånansvärt att någon som lyssnat på dem tar sig rätten att diskriminera en invandrare? De som är mest drabbade är, enligt artiklen, zigenare och afrikaner.

Hur ska man lösa den här problematiken? Invandraren och muslimen får skulden för allt som är fel i ett samhälle. Idag är det invandraren, några år sedan var det juden innan dess var det tattaren och innan dess var det dem med annan inriktning i kristen tro än man själv, som bar alla problem.

Vi som svenskar måste bestämma oss för vad vi vill göra med våra liv och med vårt land. Ska vi tillåta rasism drabba de svaga? Ska vi tillåta SD och andra missnöjespartier öka detta hat? Hur skulle vi gilla att bli diskriminerade?

2 Comments

 1. Proud Lebanese
  Proud Lebanese 23 april 2009

  Jag ber alla invandrare och flyktingar att lämna Sverige! Det är ett rasistiskt land! De tror att de är bättre än andra länder i allt! och det är inte sant. åka och bo i en tolerent plats. Vi flyttar till Libanon nästa år!
  racism is a disease and have spread in Sweden for many ages.
  i’m not going to wait to see a civil war here between imigrants and swedish people!

 2. Bahlool
  Bahlool 23 april 2009

  hehe nåja jag tänker rösta och få andra att rösta emot rasisterna 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *