Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Iran?

Lite reklam..om du är muslim eller västerlänning. Så ta kontakt med mig om du är sugen på att turista i Iran. Mina kontakter kan fixa allt. Allt från ziyarat (besök av heliga imamers gravar) till resor till historiska monument och städer. Jag har alltid fått förfrågrningar om det här kommer det för dem som inte vill eller kan själva resa.

10 kommentarer

 1. Pennan 23 april 2009

  Intressant. Vill gärna besöka Iran, men kanske senare… Man kanske skulle göra en intervju med judarna i Iran för muslimnytt? 😉

 2. Bahlool 23 april 2009

  haha ja alltås jag har det här nånstans på min blogg (över 80 opublicerade alster) där de hyllar och gillar iran

 3. Fatima 23 april 2009

  Åh! Iran är ju underbart vackert!! 😀

 4. Bahlool 23 april 2009

  yesssssssssss

 5. anna 25 april 2009

  Innan du åker till Iran besök: nordicdervish.wordpress.com.
  Intresset kanske avtar.

 6. Bahlool 25 april 2009

  JAg har själv varit i Iran..stackars Nordic är en fanatisk hatfylld människa som svartmålar landet för att han inte är välkommen där längre. Tyvärr är det inget att bry sig om. Jag råder allt och alla att själva åka dit och se med sina egna ögon, Iran har problem men så hemska som han framställer dem är bara dumt

 7. anna 25 april 2009

  Det är bra att unga muslimer börjar genomskåda lögner om Iran och andra muslimska länder och börjar resa och skaffa sig egen uppfattning.

  Se nedan:

  Det finns ett land där din hudfärg och ditt namn kan vara en nackdel fast det är ditt eget land. Ett land där du är ingenting om dina föräldrar inte har pengar, makt eller kommer från en ”hederlig” familj. Ett land där maktmissbruket är en dygd som anammas av alla, unga och gamla. Ett land som straffar homosexualitet och vars regering, i islams namn, bestämmer över ditt sexliv. Ett land där de sjuka dör på grund av brist på värdig sjukvård. Ett land där mutor är en del av livet. Ett land som inte har religionsfrihet och som inte tillåter andra religioner än islam. Ett land där diskriminering är en del av vardagslivet för miljoner människor. Ett land där en handfull familjer bestämmer och styr landet. Ett land som ser ner på kvinnor, utlänningar och alla som inte är muslimer. Ett land där skolorna producerar miljoner analfabeter. Ett land där barnen får lära sig i skolan att det finns en enda religion värd namnet och att judar är grisar.

  Ett land där de starka systematiskt trampar på de svaga. Ett land utan press- och yttrandefrihet. Ett land där du kan bli fängslad för att du råkar prata illa om ledaren. Ett land där barn och vuxna blir mobbade och förödmjukade och tror att det är naturligt. Ett land vars rättsystem är ett skämt. Ett land vars polis är djupt korrumperad. Ett land där ungdomen snarare är en last än en tillgång. Ett land där halva befolkningen är under 18 år och drömmer om att emigrera eller spränga sig i luften.

  Det landet skulle kunna hetta Tunisien, Iran, Egypten, Libyen, Syrien eller det sk Palestina. Listan är lång på de arabländer (om inte alla!) som föraktar sina egna medborgare. Den inhemska rasism som råder i dessa länder är den mest våldsamma rasismen. Förakt i dessa länder är en överlevnadsinstinkt och en livsstil. Det ironiska är att dessa rasistiska och odemokratiska länder anklagar, med stöd av FN (opportunistiska som de är), Israel för att vara en apartheidstat samtidigt som de applåderar slaktaren från Sudan, ”presidenten” al-Bashir! Omar al-Bashir rasist? Neeej, han har bara helt legitimt slaktat 300 000 människor i Islams namn.

  Medan andra tar spekuleringens genväg med hjälp av en massa myter skapade av araberna själva, så önskar jag berätta vad jag har sett och upplevt i det ”rasistiska” Israel. Kan någon förklara för mig hur jag kunde, med ett pass från ett arabland, få visum till Israel och bli insläppt i landet? Kan israelerna besöka alla arabländer?

  Jag var under min vistelse i det heliga landet noggrann med att berätta att jag inte var jude och att jag har muslimskt påbrå. Anledningen var att markera att man kan ha min bakgrund och ändå inte ha något emot Israel, tvärtom. Tror ni att folk blev aggressiva? Nej, de var mest rörda och smickrade över att jag hade valt att semestra i Israel med min familj. Mitt i Tel Aviv skulle jag köpa lite vatten i en stor livsmedelsaffär med minst 15 kassor. En av kassörskorna var beslöjad och ingen annan verkade vara överraskad utom jag. Mitt i Tel Aviv, i Israel, den judiska staten, satt en muslimsk kvinna med sin slöja i en av kassorna och slog in israelernas matinköp!. Jag köade extra länge endast för att betala min vattenflaska till henne för att kunna bevittna och berätta för er i dag vad jag har sett med mina egna ögon. Jag skulle vilja se en judisk kassörska i Alger, Khartoum eller Tripoli…

  Samma scenario i Tel Avivs största vattenpark – en mängd badande muslimska kvinnliga gäster med heltäckande baddräkter. I Saudiarabien hade de blivit lynchade och i Sverige hade folk slutat besöka vattenparken… Israel är egentligen det bästa landet för en muslimsk kvinna att bo i!

  Alla gatunamn och trafikskyltar står på hebreiska, engelska och arabiska. Varför arabiska om Israel hatar araber? Jag glömde berätta – taxichauffören som körde oss från flygplatsen till hotellet pratade arabiska med mig. Han var jude och hade inget emot att använda ”fiendens” språk med mig. Israel en rasistisk stat? Jag tycker inte det.

  Redouane

 8. Bahlool 25 april 2009

  Lite mkt skitsnack där…Iran ockuperar ingen, det gör Israel. Iran har inte startat krig på 200 år, inom loppet av 60 år har Israel startat 5 krig. Iran har inte ens 5 resolutioner mot sig Israel har över 42. I Iran har kristna och judar och zaroastras fasta säten i riksdagen. I israel ville man mörda arabiska ledamöter, för att de var emot Israels krig mot palestiinerna. Israel torterar unga pojkar och har mördat över 3000 barn inom loppet av 10 år, för att de kastade sten..Det finns otroligt många judar i Yemen, Irak och i norra Afrika. Att den här ignoranta människan Redouane är outbildad och okunnig bevisar hon med de ord hon skrev här. Jag råder dig att åka till Iran och semestra..Israel är en parasitisk stat som bryter mot allt som vi anser vara hederligt i västvärlden.

  Sudans regering är muslimsk ja..så är folket i Darfur..att säga att han mördar i Islams namn visar på den okunnighet som finns..det handlar om att han inte vill bli av med delen Darfur..det är politik inte religion.
  Vet inte vem denna okunniga Redouane är..men jag hoppas hon stannar i Israel.

 9. anna 25 april 2009

  Kom igen Bahlool, du kan väl bättre än så här! Underbart att du medger allt som påstås om muslimska länder (förtryck, korruption, rasism) och resten löser du genom infantila påhopp (ignoranta, okunniga, Redouane osv. -) och det säger DU som inte ens varit i Israel. Kan du inte försöka komma åtminstone till Västbanken och träffa ungdomar där som du vurmar så för? De skulle minnsann läsa lusen av dig.

 10. Bahlool 25 april 2009

  men anna vad ska jag annars kalla det när man talar om rasism och drar alla lnder över en kam? När hon drar alla över en kam, utan att ha varit där och sedan hyllar ett land som Israel, där man tom är rasistisk mot svarta judar, där man tom blivit anklagad för apartheid och rasism av omvärlden, människorättsgrupper och FN..då är man ju okunnig. Så nej det är inget påhopp bara fakta som jag konstaterar. Skulle de? Jag som shiamuslim är förbjuden att beträda ockuperad mark annat än som i kampen mot Israel, då jag är för feg för sånt så gör jag inte det. Menar du att västbankens araber är lyckliga med situationen? Elle vad menar du med att de skulle läsa lusen av mig?
  Så hela världen har fel, bara du, Redouane och Israel har rätt? Btselem, amnesty, Human rights watch, Nelson Mandela och tusentals andra stora personligheter, stater och FN har fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *