Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad är värre? En muslim eller en sionist?

En sionist är en person som skyddar, gillar och propagerar för den judiska staten Israel. En muslim är en person som som tror på Allah, försöker efterleva Koranens påbud och regler och som överlämnat sig och sitt liv i Allahs hand.

Några år sedan var jag aktiv på Mirc och jag såg en massa människor från länder som Iniden och Pakistan. Deras kunskaper om islam var obefintliga men deras kärlek för religionen var närmast fanatisk. Deras livsöden berörde mig då och berör mig än idag. Glada, fattiga människor, som lever i fruktan för attentat och mordförsök, dagligen. Man hade skapat en organisation kallad Sipah Sahaba, vars syfte var att rensa ut de runt 25% av befolkningen, som tillhörde den shiaislamiska grenen.

Målet för dessa terrorister var att mörda lärare, advokater och läkare. Dagligen fick vi in rapporter om sådana attentat. Efter ett tag började man angripa begravningsprocessioner och till slut även moskéer.

När Gaza förblödde, var vi alla delaktiga i vårt försvar av det palestinska folket. Vi gick ut på gatorna, våra hjärtan grät och vår röst skrek, stoppa massakrerna, stoppa mördandet. Även i områden som Kashmir, gick fattiga muslimer ut på gatan och demonstrerade för Gaza och dess befolkning, den förtryckta och ockuperade palestinska folkgruppen.

Vänstern var aktiv, muslimska grupper var aktiva. Inte en enda muslimsk blogg som inte tog upp ämnet.

Sen några månader är Gaza över, embargot kvarstår, men det är ingen militäraktion riktad mot palestinierna i dagsläget. Istället får jag höra och läsa om Pakistan igen, man går in i moskéer och spränger upp bedjande. Man skjuter muslimer och man skrämmer folk från att kvarhålla vid sin tro eller sin kärlek för AhlulBayt, Proften Muhammeds familj.

Vart är alla palestinier nu? Vart är allt vänsterfolk nu? Vart är alla som skanderade hjälp Gaza? Vart är alla muslimska bloggare nu? I vissa områden i Pakistan har ”muslimer” omringat byar och mördar alla shias de ser. Man kidnappar skolbussar och för bort barnen eller mördar dem på fläcken.

Enligt rapporter så mördas det runt 20-25 shias om dagen i dessa områden.

Vart är de muslimer som menar att vi är under ständigt hot? Vart är de muslimer som avskydde det sionistiska mördandet?

Är en sionist som mördar muslimer, värre än en muslim som mördar muslimer?

Är en sionist, som är uppvuxen med att avsky islam och muslimerna, värre än en muslim, som ska ha lärt sig att inte ta oskyldigt liv? Inte ska skada barn eller kvinnor?

Jag tycker det är genant av alla såkallade muslimer, vars tystnad inför dessa orättvisor är under all värdighet. Jag kallades för kafir på en mejlinglista, för att jag gick ut och dansade. Man ifrågasatte varför jag skrev om islam och muslimerna. Att jag kallas för kafir av wahabis och deras supporters är en sak, att jag kallas för kafir av en shia, visar mig på vilken nivå vi muslimer har hamnat. Vi är inte konsekventa i vårt avståndstagande av mördandet av oskyldiga, om de är shia, sunni eller ickemuslimer, ska inte spela roll. Rätt är rätt och fel är fel.

Al Jazeera

En kommentar

  1. Sancak Beyi Emre 05 april 2009

    Fruktansvärt ! Ingen världs religion som berättigar mördande eller legitimerar lidande, men det är också idioter med sina vantolkningar som orsakar födöelse och förakt för religion. Då snackar vi inte bara om Islam. Utan även den Judiska tron har fått ta många smällar pga idiotiska tolkningar. Självklart finns det fler aspekter än så, men detta tror jag är en av de mest grundläggande.

    Emre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *