Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Det liv du kan rädda

Den kontroversielle Peter Singer har skrivit en bok, som heter det liv du kan rädda. I den boken belyser han att hade vi i den rika världen, velat rädda liv och utrota fattigdomen, så hade vi kunnat göra det.

Han själv skänker 1/3 av sin lön till fattiga. Enligt honom så är det enkelt att hjälpa den fattiga världen ur den misär som den befinner sig i. Hans hemsida heter www.detlivdukanradda.se.

Enligt Unicef dör dör 10 miljoner barn under fem års ålder. Dess orsaker ligger i fattigdomen.

Omräknad är det 27000 barn om dagen.

I den här konsumerande världen, där jag är delaktig i, så stödjer vi dödandet av dessa barn, för vi är människor, vi har ett ansvar gentemot varnadra.

Om jag tror på en gud eller om jag är ateist, så lever i en värld där jag haft turen att leva i ett rikt och skyddat land. Om jag drar ner på mina köp av fler byxor, fler skor, fler jackor och fler väskor, då kanske jag kan rädda ett eller flera liv?

De tjejer jag mött är sådana som får ångest, av att de inte handlat tillräckligt. En av dem köpte saker för 4000kr och ändå ville hon göra sig fin för mig en vecka senare, och gå ut och handla mera..för det hon hade köpt, var inte tillräckligt.En annan brukade köpa kläder för hela sin lön, hon hade kläder i garderoben hon aldrig hade använt och dessa hade fortfarande prislappen kvar.

Några 100-lappar då och då, räddar liv. Ha de 27000 döda om dagen i åminne nästa gång du planerar att utöka din klädsamling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *