Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En ny front i kriget mot Iran

alJazeera Magazine – Saudis, Egyptians gear up to isolate Iran.

Al Jazeera och Presstv skriver om Egyptens och Saudiarabiens försök, att underminera och bekämpa Irans växande inflytande. Enligt artikeln försöker man få bort den enda allierade till Iran, Syrien, från att stödja och hjälpa Iran i sina försök att stödja och beväpna motståndet mot Israel i de ockuperade palestinska områdena.

Det märkliga i sammanhanget är att Saudiarabien är en kunglig diktatur och att Egypten är en arabnationatlistisk sådan, bägge två får stöd av USA och Israel. Deras tystnad inför massakrerna på libaneser och palestinier ledde till att Iran fick mera stöd i den muslimska världen.

Nu, om någonsin, behöver palestinierna all hjälp de kan få och det får de av länder som Iran och Syrien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *