Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Är detta islam?

Al Jazeera English – CENTRAL/S. ASIA – Deadly blast in Pakistan mosque.

I morse tittade jag runt på nyheterna på nätet och kom över detta illdåd, ett ildåd som har börjat bli till en återkommande vardaglig händelse.

Vid de flesta självmordsattentanten så begås illdåden mot bedjande, muslimer som sitter eller står inför Allah och försöker be till honom.

Vart kommer denna mentalitet ifrån? En mentalitet där man tillåter sig mörda bedjande, om de nu är muslimer eller ickemuslimer, är det lika illa i mina ögon.

Vart försvann den kända islamiska barmhärtigheten? Sådana här illdåd begås av ickemuslimer, av personer som hatar islam inte av människor som säger sig slåss för Allah och islam.

Dessa grupper är wahabiter, salafiter och talibaner. Dessa grupper skapades för att skada och förstöra islam innifrån.

När man läser om islam och sätter sig in i Koranen och Allahs budskap, då inser man att islam är överväldigande. Det går inet att motstå dess budskap, det går inte att stå emot dess kallelse. Hur kan man bekämpa en sådan kraft om inte med hjälp av våld?

Under Jahiliets tid, den mörka tideåldern innan islam kom till araberna, så kom de stridande stammarna överens om en vilopaus från krigandet. Under några månader, stoppades allt krigande. Så även dessa vilda, barbarer, dessa som begravde sina flickor levande i sanden, hade så pass mycket integritet och så pass mycket heder, att de stoppade våldsamheterna, i respekt för de heliga dagarna som de och deras fiender trodde på.

Imam Ali var böjd i bön, när en Khawarij, dåtidens Salafiter och Wahabiter, kom och slog honom i bakhuvudet med ett giftigt svärd. Hans skägg färgades av blod, såsom Profeten Muhammed hade förutspått och Ali sade: Jag vann en härlig seger, vid Kaabans Herre, jag vann en härlig seger.

Ali hade vunnit genom sin död hade han lyckats bli martyr och hans namn kommer för alltid att vara etsat i våra minnen. Idag sker liknande illdåd i moskéerna. De bombas, de beskjuts, de mördas medan de är böjda i bön till Allah. Då var Khawarijs de terroriserande lönnmördarna, idag är det salafiter och wahabiter. Idag är det talibaner och deobandis. När ska muslimerna vakna upp och ta avstånd från dessa odjur? De kallar sig muslimer och mördar, och kommer undan med sina brott.

Nog är nog.

Ja till Sunniislam..Ja till Shiaislam..Ja till Sufi. NEJ OCH ÅTER NEJ TILL SALAFISMENS OCH WAHABISMENS BROTTSLIGA NATUR!!

24 kommentarer

 1. Umm Elias 27 mars 2009

  o här sitter du som vanligt och dömer dina bröder och systrar. Suck och åter suck, kan du inte änvända dina kunskaper till något vettigt istället?

 2. Bahlool 27 mars 2009

  och här sitter du och försvarar åter mordet på muslimer..suck och dubbelsuck
  och här sitter du och klagar på mig gång på gång..suck och dubbelsuck..förlåt mig att jag vill belysa vilka monster dina kära salafiter är..förlåt mig att jag inte bara kan klaga på SD och sionister utan försöker vara kosnekvent och ta avstånd från ”muslimer” som begår illdåd..förlåt mig!!

 3. Umm Elias 27 mars 2009

  jag har inga salafister.

  Det enda monstret är den som dömde andra till monster. Må Allah förlåta dig för ditt dömande sätt mot Islams anhängare. Jag menar inte att klaga på dig, ta det inte på fel sätt men helt ärligt borde du lägga dina kunskaper (för jag betvivlar inte att du ärmycket smart) på dem som verkligen förstör Islam (Al-qaida inräknat) och muslimer.

 4. Rog 28 mars 2009

  Keep going Bahool. Visste du att vi är en och samma person. Jag är ärligt talat smickrad över att de ”därna” tror att jag är du.

 5. mammamarie 28 mars 2009

  ”Och om Gud inte höll tillbaka (vissa( människor med andra (som redskap) skulle helt visst kloster och kyrkor, synagogor och moskéer där Guds namn åkallas utan uppehåll, ha jämnats med marken”. Ja, Gud skall bistå alla som strävar för Hans sak – hos Gud ligger all styrka, all makt -.

  Ovan är Koran 22:40.

  Ovan visar att människans största rätt är att dyrka Gud, oavsett om du är Kristen, Jude eller Muslim. Gud talar först till oss muslimer. VI ska respektera kristna o judars rätt att be. Hur kan då dessa wahabis motivera dödandet av folk som står och ber på islamiskt vis i moské?

  Lägg märke till ordningsföljden. Gud sätter munkar/nunnor först sedan kyrkor (kristna båda två) sedan judar o sist muslimer.

  Om vi muslimer ska skydda kristna o judars rätt att be (i ett islamiskt land, vill säga) före vår egen, hur kommer det då sig att muslimer inte går säkra från andra muslimer? Var i Koran får dom dessa uppgifter ifrån?!

 6. Darius 28 mars 2009

  visst! håller med dig 100 % en sann muslim tar aldrig någon annans liv!! man är inte muslim om man går och spränger sig själv eller dödar massa oskyldiga! och att göra det i guds namn, shit trodde det var illa nog med första exemplet. sedan så förstör man för alla andra människor…

  tex. när ”Israel” dödar massa oskyldiga varje dag, så fan skyller jag inte på alla judarna…bara dem som bosätt sig där i palestinernas hem och för dem ockuperar palestiniernas land! fy fan vad jag blir förbannad när jag ser att ett land blir ockuperat när vi är så jävla utvecklade…DET ÄR år 2009 folk sover fortfarande…

 7. Bahlool 28 mars 2009

  Men käre Umm Elias vilka dömde jag om inte Al Qaidah? De som bombade idag var Talibaner..de samarbetar med al Qadiah..så hurkan jag döma muslimer när de mördar muslimer i Allahs hus? Vet du ens vilka Salafiterna/Wahabiterna/Talibanerna rä?

 8. Bahlool 28 mars 2009

  De är ju idioter..vad förväntar du dig? de vill tysta all kritik..,som om det hjälper

 9. Bahlool 28 mars 2009

  Tack Marie för dessa ayahs ur den heliga Koranen

 10. Bahlool 28 mars 2009

  Darius så är världen. Orättvisor kommer att bestå för att det finns för många som accepterar dem (som tex SD) och så länge det finns idioter som beklagar sig över ett helt folk pga en viss person,d å är det illa!! Enligt SD är jag ansvarig för vad andra invandrare gör. Enligt israel är hela det palestinska folket ansvariga för att Hamas slåss mot ockupationen osv..

 11. Umm Elias 28 mars 2009

  men bahlool det är inte du som ska framföra Guds talan. Det är upp till Allah att döma dem, du och jag vet att deras beteende är fel, inshAllah får de också vad de förtjänar men det hjälper inte att sitta och döma dem.

  Din nedlåtande ton kan du lämna hemma, du kommer ingenstans med den ändå.

 12. Bahlool 28 mars 2009

  Än en gång tar du fel. Jag belyser problematiken med att man kallar dem muslimer och ska var tyst inför deras bomningar. Om du förstår det eller är spelar mindre roll. Först säger du jag ska skriva om al qaidah sen säger du skriv int eom dem osv…bestäm dig`?

 13. Umm Elias 28 mars 2009

  Har jag sagt att du inte ska skriva om dem? En smart skribent kan skriva utan att anklga/döma och ta försöka spela Gud. Belys gärna problematiken, såna som dem förstör för oss andra men tro dig inte vara den ska ska döma dem, endast Allah vet deras avsikt och inshAllah straff.

 14. Bahlool 28 mars 2009

  På vilket sätt dömde jag? Är du lika aggressiv i verkligheten eller bara mot moi 😉

 15. Umm Elias 28 mars 2009

  ”Bahlool vid 28 mars 2009 vid 02:59
  Men käre Umm Elias vilka dömde jag om inte Al Qaidah? De som bombade idag var Talibaner..de samarbetar med al Qadiah..så hurkan jag döma muslimer när de mördar muslimer i Allahs hus? Vet du ens vilka Salafiterna/Wahabiterna/Talibanerna rä?”

  Var är jag agressiv?

 16. Bahlool 28 mars 2009

  Enligt islam så finns det vissa grupper som åker utanför islam, däribland de som följerMuawiyah (hadith från Profeten om mördarna av Ammar skulle vara utanför islam) däribland personer som mördar oskyldiga, särskilt oskyldiga muslimer.
  Så enligt dig dömer inte en domare då? Ska vi sluta ha lag och ordning för att domare inte för döma? Hur är det då med domstolar, rättsväsen? Sharia osv..allt det är dömande..och vad gör du om inte dömer mina tankar och mina ord 😉
  Jag tror, min kära syster, att du inte märker av det men du är aggressiv i din skrivstil 🙂 men ingen fara jag är på bra humör när du skriver så jag tar inte åt mig hahaha

 17. Umm Elias 29 mars 2009

  Enligt islam finns det även något som säger att den som kallar sig muslim är muslim, ingen annan har rätt att ifrågasätta eller döma utom Allah. Och Allah vet bäst.

  Du är inte bättre än dem när du sänker dig till den nivån där du själv kastar ur dig domar (du påstod dem skrika ”kafir, shirk, jihad”. Vad gör dig bättre?

 18. Bahlool 29 mars 2009

  Jag mördar inte oskyldiga? Jag kalla inte allt och alla kuffar utan jag använder mig av Allahs och Profetens ord som kallade sådana här kuffar. Du svarade inte på domare och domstolar..du sa ju vi fick inte döma.

 19. Umm Elias 30 mars 2009

  JAG sa inte att vi inte får döma, ALlah sa detta. Jag vägrar ta på mig den uppgiften och därmed gå emot Allahs ord, det får du samt de du dömer göra själva. Jag ville bara avråda dig från detta, du väljer själv om du vill lyssna of course.

 20. Bahlool 30 mars 2009

  Än en gång går vi i cirklar..hur är det då med dem som döms i domstol? Menar du att vi inte ska döma någon alls för brott? Folk blir väl dömda i sharialagar och shariadomstolar?

 21. Umm Elias 30 mars 2009

  Är du domare? Om inte tycker jag du släpper den frågan. DU som liten klick på jorden har inte rätt att leka Allah och kasta ur dig domar till höger och v’nster. DU har inte rätt att kalla salafister dittan och dattan medan du själv anser dig bättre. Det är inte Islam, det är inte muslimers uppgift. Är du så bra? Lämna dator och be, gör salat, läs Koranen och dyrka Allah och endast Allah. Först då kan du komma och påstå dig bättre än andra.

  Som sagt, ta rådet eller glöm det. Det är du som får stå till svars för dina handlingar.

 22. Bahlool 30 mars 2009

  Så du tycker att vissa kan vara domare och döma? Och vissa kan inte? du undviker mina frågor hela tiden 🙂

 23. Umm Elias 30 mars 2009

  Nej, jag ger upp. Det är omöjligt att diskutera med såna som dig. Tråkigt faktiskt.

  En sista punkt ( även om jag förstått att arabmannen i dig tvingar dig till stsa ordet.) JAG, JAG, JAG tycker inte någonting angånede detta utan i mina inlägg enbart gett dig råd utifrån ISLAMS synvinkel.

  Vill du veta MIN personliga åsikt så stämmer den överens med Allahs, människan är inte de som ska döma. En sk domare som du nämner tar stora risker med sitt arbete. Dömer de fel får de stå till svars för detta.

 24. Bahlool 30 mars 2009

  Jag tar samma risk som en domare. Jag har tittat på fakta om salafiterna/wahabiterna/talibanerna/deobandis och kommit fram till att de går emot Allahs lagar. De begår brott mot muslimer, mot oskyldiga, mot barn, mot kvinnor och de bombar och förstör moskeer och byggnader som utgör gravarna till döda människor. I islam är det förbjudet att skända döda kroppar, något de här inte bryr sig om. Jag tar samma risk som en domare och följer min ijtihad. Som du så klart sagt, man ska inte följa andra utan följa sin egen tolkning, min tolkning tillåter mig att skriva om dessa personer och kämpa emot dem och deras ideologi.
  Domare eller ej domare, alla vi kommer stå till svars för våra handlingar och ord 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *