Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ali, konvertiter och salafi

Jag förvånas över den okunnighet och den depraverade attityden folk har gentemot shias och Ahlul Bayt. Denna cancer som sprider okunnigheten kallas i våra dagar Salafismen, förr kallades den för Wahabismen och innan dess var det Khawarij.
Jag är förvånad och jag är besviken över att folk, som konverterar, tror de kan leka med religionen som de behagar. De tror att de kan lära mig? MIG?? OM ISLAM???
Jag är ingen Sufi, jag är ingen snäll korgosse som är tyst inför såna individer. Är du konvertit, visst jättebra..men snälla innan du försöker omvända mig till Salafismens dynga, försök lära dig lite om islam.

På senare dagar har jag mött många sådana här individer. Jag känner stolthet över att jag har känt några av de finaste damerna som konverterade till islam. Några blev shia, några blev sunni men alla visade mig respekt och jag dem. I dagarna är det dock andra bullar..jag möter dagligen personer som tror sig kunna något om islam och försöker lära mig om den dynga de fick lära sig i någon salafihögborg.

Man kan inte älska Allah och djävulen. Man kan inte älska Profeten och Abu Sufiyan samtidigt. Man kan inte älska Ali och Muawiya samtidigt, man kan inte älska Hussain och YAzeed samtidigt.

Vi är skapade för att dyrka Allah, men samtidigt är vi också skapade för att göra val i livet, val som belyser vilken väg vi ska välja för att komma till paradiset.
Man kan inte älska Ahlul Bayt, Profetens älskade familj, och samtidigt älska deras fiender. Jag kan inte vara vän med en god man och samtidigt vara vän med hans fiende.

Tyvärr har för många av dagens muslimer inte insett vad verklig islam är. Verklig islam är inte de seder jag och andra följer utan det är de ord och förordningar som finns i de heliga böckerna och tolkningen av dessa.

Jag är ingen ängel, men jag älskar Ali och hatar hans fiender med varenda fiber av min kropp. Ali är den perfekte riddaren, hjälten från de muslimska slagen, fienden till Allahs fiender och vän till Allahs vänner.
Ni, kära salafiter, sunniter och gud vet vad för iter, ni som tror er kunna något eller känna till något om Ali och islam, jag utmanar er. När ni vill hur ni vill, diskutera ämnet.

Ali är fundamentet för tron. Ali är ljuset för islam. Ali är mästaren. Ali är mawla. Ali är wali Allah.
Det var i Mecka han föddes, i självaste Kaaban. Han la sig i Profetens säng, för att riskera sitt liv, medan Abu Bakr var rädd i grottan. Ali slog ihjäl islams fiender, medan andra satt och var rädda vid Badr, Uhud, Khandaq och Khaiber.
Ali var den siste att lämna den farofyllda staden Mecka, han var den ende som blev kallad Bror till Profeten.

Hur många stod inte vid Ghadeer Khum, och hur många bevittnade inte Alis status. Profeten skrek: Såsom jag är er mästare är Ali er mästare.
Han lyfte hans hand och då kom en aya ur Koranen: Idag har jag fullbordat er religion.
Religionen blev fullbordat med Alis status.

När Profeten dog, var det Ali som tog hand om hans kropp. Medan vissa sahabas ilade iväg till Saqifa, för att bråka om makten, grät Ali över denna storartiga Profet.

När ni konvertiter, sunniter, sufis och gud vet vad, ja även när shias, insett Alis status, då inser ni vad verklig islam är.
Kärleken till Allah, Profeten och dennes familj, särskilt Ali, är det som räddar oss ur elden.

30 kommentarer

 1. Umm Elias 26 mars 2009

  Är du ännu en av de ”infödda” som tror dig vara mer muslim än konvertiter? Jag tror att konvertiter besitter grundligare kunskap än er som lärt er tro, jämfört med dem som VALT att tro. Konvertiten har studerat, sökt och lärt sig sin egen tro medan den infödde växt upp med föräldrarnas och omgivningens präglade tro. Kan vara därför kånga konvertiter väljer bort sufi, shia och skumme inriktigningar eftersom de sökt _rätt_ information opräglad av familjs/samhällets påtryckningar.

 2. Umm Elias 26 mars 2009

  ya Rabb vad ska du svara när du får frågan varför du hånar de nya anhängarna till Hans väg?

 3. Bahlool 26 mars 2009

  Nja…jag själv har lämnat religionen vid två tillfällen och sökte mig till sanningen. Ditt problem är att du lider av den svenska sjukan, en sjuka som innebär att man tror man kan plocka här och där. Så funkar inte islam. De flesta konvertiter väljer salafismen..sen vaknar många av dem och väljer då shia eller sunni. I ditt fall kan jag garantera att du inte sökt tillräckligt och när du än är redo att diskutera ämnet på det djupare planet så kan jag bevisa dig, från både sunni som shia böcker, att du måste välja en lagskola, en inriktning. Eller menar du att din arabiska är så bra, att du kan tolka Koranen själv? Eller menar du att dina kunskaper är så bra, att du kan tolka Hadith och Sunnah?

 4. Bahlool 26 mars 2009

  Jag hånar inte nya anhängarna jag hånar de okunniga nya anhängarna som tror att de har alla svar 😉
  Jag har mött alla slags konvertiter..hur länge har du varit muslim? Jag mötte såna som dig över 10 år sedan och jag kan försäkra dig att jag känner till alla sorters konveriter 😉

 5. Umm Elias 26 mars 2009

  Du har återigen fel, du är uppenbart inte en av de människor med gåvan att läsa andra. Skulle du träffa mig skulle du gräva ner dig av förödmjukelse så fel har du. För några dagar sedan skulle du sätta ditt liv på att jag var wahabit, när kommer det löftet infyllas?

  Att plocka och välja delar av Islam är just vad ni shiiter är duktiga på, om ni koncentrerade er lite mer på Koranen än på era ayatollor skulle ni kunna föra en diskussion i muslimsk anda.

  Jag upphöjer inte mig själv på samma sätt du du, bahlool. JAg anser mig inte fulllärd, bättre än andra eller kunnigare. Tvärtom lär jag mig gärna av andra ÖDMJUKA personer, inte av högfärdiga såna.

 6. Umm Elias 26 mars 2009

  10 år sen? Nu framstår du som en äldre man, hur kommer det sig att du har så svårt att hitta en lämplig fru egentligen? Kanske skulle du kika inom dig själv innan du dömer andra.

  Jag har varit muslim i 7 år alhamdullilah.

 7. Bahlool 26 mars 2009

  Har redan förklarat att många sunnis tagit till sig av wahabitankegångar…så du kanske inte kallar dig wahabi men hela din attityd och dina ord säger wahabialarm!!!
  Du är ju själv allt annat än ödmjuk ,)
  Jag är högfärdig för att man blir det när man möter okunnigt folk stup i kvarten 😉
  Du babblar om shias hit och om Ayatollahs dit..men inget vettigt har kommit om saken från dig. Kom med konkreta saker istället 😉

 8. Bahlool 26 mars 2009

  Nu igen med personliga angrepp om fruar hit och dit 😉 Jag mötte för många som är som dig 😉 så jag blev skraj hahaha

 9. Umm Elias 26 mars 2009

  En konkret sak: Godnatt och sov så gott

 10. Umm Elias 26 mars 2009

  haha, ja det kan jag nog iofs förstå. Jag skulle inte heller klara en så bra fru som mig 😉

 11. Bahlool 26 mars 2009

  God natt syrran 🙂 och må Allah förlåta dig och mig för våra småtjafsiga samtal 😉

 12. mammamarie 26 mars 2009

  Snälla Bahlool, hur orkar du? Tror du dom där ska bli shias?. Behöver DU att dom blir det? Tror du Allah behöver att dom blir det? Nej, Inget av det ovannämnda stämmer.

  När du pratar med dom om Imam Ali så reser dom ragg. Även om dom själva räknar honom som 4:e Khalifen och även erkänner honom som den bäste av de 4a, så kommer dom ALDRIG att förstå vem denne man var.

  Lämna det, snälla, du tär bara på dig själv. Du låter dom äta dig levande. Man blir förbannad för deras hjärnor är stängda, men låt det bara vara.

  För ca 10 år sedan var den ”grupp” av kvinnliga konvertiter som jag o mina väninnor umgicks med mer än 25 personer. Vi har även irakier, palestinier o libaneser osv, Idag är vi 7-8 konvertiter kvar. Vi är hälften sunni hälften shia. Och vi har jättekul. De som fallit bort har tagit av sjalen och slutat umgås med oss, helt enkelt vänt Islam ryggen. (Pernilla Ouis, AnnSofie Roald är några av dom – fast Pernilla har ju helt bytt fot o jobbar frenetiskt med att smutskasta sin fd religion)

  Jag kan säga såhär; ALLA, utan undantag, av de som slängt slöjan, och vänt islam ryggen, har varit sunni. Inte en enda av de vi hade som bekanta var shia.

  Det säger väl ändå en hel del.

 13. Bahlool 26 mars 2009

  hahah mitt problem är att jag är känd för att vilja ha sista ordet 😉
  Jag hade att göra med kära Pernilla Ouis på Gringo..slutade skriva där pga hennes attacker mot Mohamed Omar och när jag anävnde samma medel då blev det kaos 😛
  Kärleken för Ahlul Bayt är del av religionen och jag har liknande diskussioner med folk nu på Facebook..en tjej menar att vi sufis och shias är ute och cyklar..salafi är vägen menar hon..hon säger sig ha släktingar som är shias och hon säger att hon är släkt med Hizbollahs Nasrallah,så sa hon också att hon älskade Profeten och hans familj..på frågan vad hon tyckte om YAzid och Muawiya, då sa hon ” JAG ÄLSKAR DEM!!!
  Jag kan inte förstå denna logik 😛 förlarade för henne att en var kafir för han slog ihjäl Ammar bin Yasir (en grupp utanför islam kommer slå ihjäl Ammar bin Yasir, profetens hadith)
  Den andre mördade Profetens barnbarn och var en känd brottsling..då tyckte hon att det var fel att tala med ”en sån som mig”…revisionister 😛

 14. mammamarie 26 mars 2009

  Men bara låt dom vara… Jag vet, jag blir lika förbannad som du… men jag har lärt mig kontrollera mig. Ger jag mig väl in i diskussionerna ideligen så känns det som mitt hjärta ska explodera när som helst.. Och jag har valt att inte gå den vägen.

  Det är som när folk frågar mig om sjalen. Jag svarar oftast bara något kort. ”För att jag vill…”,,,” … fryser om öronen…” …” har opererat öronen…” eller liknande. Men träffar jag nån som jag ser verkligen VILL veta, ja DÅ svarar jag långt o djupt och på den nivå som mottagaren verkar ligga på.

  Jag ger av min energi till vem som helst, från höger till vänster, bara dom är seriösa lyssnare. Annars ger jag dom inte en sekund av min tid. Du måste lära dig. Lyssna på oss som är äldre.

  Fortsätt förmedla kunskap o diskutera. Men ödsla inte bort dig själv och din dyrbara energi på vad som helst. Inte för min skull, eller din skull, eller deras skull. Bara för Guds skull.

 15. Bahlool 27 mars 2009

  hahah Imam Ali sa ju: Talar jag med en unge, så vinner ungen. Talar jag med en vis man så vinner jag. I korta drag man kan inte vinna mot såna men för att säga sanningen jag har inget bättre för mig så här sent 😛 Till slut tröttnar de 😉 men det går i perioder..ibland klarar jag verkligen av att hålla mig lugn som senast med SD och sionister 😛

 16. Darius 27 mars 2009

  Skit bra kommenterat mot äckliga hycklaren och rasisten ”thor-alf”
  enda jag hör från den där rasisten är svartskallar ditt, svartskallar hit, muslimer dit o muslimer hit! så FORT han hittar EN LITEN GREJ! då han öppnar sin käft och trycker ner oss! som om vi alla ÄR LIKADANA! det som säga alla svenskar är som haga mannen! det är hans äckliga hor tolkningar!

 17. Bahlool 27 mars 2009

  Hahah sant Darius, det är det jag tycker är befängt att dra alla över en kam. Jag själv brukar ta upp just mordet på engla och frågar folk är alla svenskar ansvariga för de pedofilen? Om nej, varför ska jag vara ansvarig för vad en idiot i Irak eller i Malmö gör?

 18. Shahad 27 mars 2009

  Hej!
  Jag håller på¨med religionsetik i skolan och har några frågor som jag undrar ifall du kan svara på.

  1. Islams historia (vilket årtal)
  2. Vad anser Islam om abort?
  3. Homosexualitet
  4. Äktenskap.. (varför mannen får gifta sig med någon utöver religionen, medan kvinnan måste gifta sig med någon inom samma religion)
  5. Mord ( är det tillåtet i vissa sammanhang?)

  Skulle vara tacksam för svar!

  Mvh en frågeställare.

 19. Bahlool 27 mars 2009

  Shahad vad menar du med islams historia vilket årtal? Islam ”började” 622 kan man säga..men sen måste du förklara lite mera utförligt.
  2. Islam är emot abort men det finns olika tolkningar om vissa undantag för förbudet.
  3. Homosexualitet är inte accepterad som akt. DU kan ha homosexuella tankar men om du går efter dessa tankar och har sex med någon med samma kön, då har du brutit mot islams regler och lagar.
  4. EN man anses ha lite mera makt i giftermålet. Man brukar få barn som följer pappans tro och inte mammans och ifall en kvinna har en annan tro så kommer hon inte att påverka barnen i lika hög grad som om mannen varit inte muslim. Hoppas du förstår tanken?

  5. Mord är inte tillåtet. Du får inte ta makten i egna händer utan det är lagen och domaren som bestämmer dödsstraff. Men mord, hedersmord osv är inte tillåtet.

 20. Umm Elias 27 mars 2009

  mammamarie- vilka är ”dom” du skriver om? Här har det ju bara varit jag och bahlool som diskuterat? HAr jag missat något?

 21. Abe Norris 02 juli 2009

  innan du sitter o snackar om regler och lagar inom religionen, snälla ge mig en källa, ge mig en berättarkedja, du snackar om Ali, må Gud vara nöjd med han, och säger bland annat att HAN är fundamentet i tron- nu vill jag att du ger mig en aya i koranen eller en autentisk hadith, accepterad av ”lärda” från den genomruttna sekten du följer, och med en berättar kedja så jag kan söka upp var och en av dessa återberättare i den. Jag menar att fundamentet i islam är TAWHID och inte en av profetens sahaba. Jag kan ge dig ayat och hadither som bevisar detta. Nu vill jag att du som snackar så mycket om vikten av kunskap- visa mig att du är en kunskapens man. ”Ali är fundamentet för islam”, dags att bevisa det bahlool.

 22. Abe Norris 02 juli 2009

  ”De tror att de kan lära mig? MIG?? OM ISLAM???” – så du är fullbordad inom islam, ingen vågar väl lära DIG! DIG???
  Detta säger Gud om de högmodiga:

  Vers från tolkning av koranen: Sura 7 aya 146:

  och Jag skall låta dem som utan fog uppträder med högmod på jorden vända sig ifrån Mina budskap, och fastän de ser alla tecken kommer de inte att tro på dem, och även om de ser rättrådighetens väg kommer de inte att välja den. Om de ser misstagens och syndens väg kommer de däremot att slå in på den. Så skall det vara därför att de har påstått att Våra budskap är lögn och har över huvud taget inte fäst avseende vid dem.

 23. Bahlool 02 juli 2009

  Det är ett logiskt resonemang:
  Profeten har, som du ju redan vet, sagt att man ska följa Koranen och Ahlul Bayt, detta återberättas i över 186 olika sunnikällor. Vidare har han sagt att Jag är kunskapens stad och Ali är dess port. Andra saker han har sagt är att Ali är hans efterträdare och ledare över människorna. Det här är inget jag behöver ge dig från den ”genomruttna” shiitiska ”sekten” men återfinns i dina egna böcker. Eftersom du har möjlighet att läsa om det här så borde det inte vara så svårt för dig? Om en person anses vara Profetens efterträdare, borde han då inte ha kunskap om religionen? Om Ali är kunskapens port och har kunskapen som människorna kan få och behöver, är inte han då ett fundament i tron?
  Ditt problem är ditt hat..sluta hata 😉 du mår bara dåligt av det..Vart var Abu Bakr och Umar när Ali slogs med svärdet för islam..eller har du glömt slag som Badr, Uhud och Khandaq? Imorgon ger jag fanan till någon som Älskas av Allah och dennes profet och som älskar Allah och dennes profet..vem fick flaggan? Var det Umar? Eller kanske Abu Bakr?
  Vem besegrade judarna?
  Hela ditt fundament är uppbygd på tron att du är på rätt väg och att alla andra vägar är korrumperade..sluta upp med det och sätt dig ner och läs på istället..Tawhid är inte så svår som du och de dina försöker pådyvla folk.
  Allah är en, han är skaparen, han är den barmhärtige, han har inga föräldrar och inga barn. När ni salafis talar för oss andra att ni har ensamrätt på tawhid gör ni er bara till åtlöje 🙂
  Logik funkar inte på såna som dig..men jag kan tyvärr inte vara tyst och ger dig här dessa saker som exempel

 24. Bahlool 02 juli 2009

  Fel..det var ett uttalande jag gjorde när det blev diskussion om okunniga som försöker tala om för mig vad jag som shiamuslim tror på..du borde veta att ta saker ur dess sammanhang inte funkar hos mig. som den heliga ayan säger, UTAN FOG..du borde ta till dig av den och sluta tro att du är på rätt väg och att alla vi andra som inte tror på det du tror på är utanför islam..du om n ågon är högfärdig i ditt hat för shiamuslimerna. Må Allah förlåta oss båda våra synder och visa oss den rätta vägen.

 25. Abe Norris 03 juli 2009

  haha låt oss ta detta från grunden då, jag ser att du som alla andra shias jag möter på ofta har svårt att svara rakt på sak när jag ställer frågan om bevis. Du säger att profeten, frid och välsignelser över honom, sagt följande: Att man ska följa koranen OCH ahlulbayt, Men mär sahabas frågade profeten om vilken grupp människor som skulle räddas från straff svarade han : de som följer mig och mina sahabas. Du inte bara ändrar på profetens ord, men smutskastar de han och Gud älskade.
  Sen drar du en slutsats från att profeten sagt att Ali är porten till kunskap, till att Ali är fundamentet till islam?????? Borde inte kunskapens stad vara fundamentet nu och inte dess port enligt ditt eget resonemang? du ger hellre en sahaba älskad av Gud en högre post än profeten själv, för FUNDAMENTET i tron är oförnekligen det viktigaste. Men än en gång, du som påstår dig känna till denna hadith, och påstår att den kommer från sanna hadithkällor, ge mig samlingen den kommer ifrån och numret så ska jag kolla upp den, men du kanske blir svag i knäna redan där?

  Sen snackar du om tawhid och hur det är salafis ensamrätt enligt deras egen uppfattning. Jag är inte salafi, salafi betyder föregångare, jag är varken föregångare eller någon som använder en sån ”label”, jag anser att man inte borde kalla sig något annat än det Gud har kallat oss, vilket är muslim, mu’min och Abdullah.

  Men jag vet att om du ens hade någon aning om vad tawhid betydde hade du inte snackat om tawwassul t.ex. Det går direkt emot att man bara dyrkar Gud, och det oroar mig att du tror att det är okey att be till döda människor om att dessa ska be till Gud för dig.

  Jag hatar all skitsnack om sahabas, all förvrängning av koranen och all förvrängning och lögn om profeten. Jag hatar all dyrkan till människor och jag hatar iden om att man kan lägga mer vikt vid Ali, må Gud vara nöjd med honom, än Allah. Du borde läsa på dig om tawhid, det är inte så enkelt som de få ord du sammanfattade det i.

 26. Bahlool 03 juli 2009

  Jag gav dig bevis, om du inte är kapabel att förstå dem eller ta till dig dem påvisar bara ditt eget problem inte mitt eller shias svårighet att hitta bevis.
  Suck…Sunnis menar att alla sahabas var bra, shias menar dock att vissa sahabas var bra andra var dåliga eller blev dåliga. Det finns otaliga sunnihadith som motsäger det du säger..
  På en sida jag kan ge dig, finns det den här texten
  his site is under development. It currently consists of narrations involving 76 Companions, 69 Successors, and 626 Scholars
  in the chains of transmission, recorded in 182 Sunni books. In addition, there is Arabic text for
  387 narrations, English translation for 78 narrations and scanned pages from 54 books
  280 quotations on the reliability of narrators are available in Arabic and 324 in English.

  182 sunnitiska böcker som kan ge dig bevis för att det är Ahlul Bayt som man ska följa dem och Koranen. Menar du att dessa sunniter, dessa lärda, dessa sunnitska böcker har fel?
  Jag smutskastar ingen..det är dem och deras handlingar som smutskastar dem. När en person säger att han har rätten att stjäla Profetens älskade dotters land eller Profetens älskade efterträdares plats, då är det något som smutskastar honom själv.
  Fel. Profetens kunskap gavs till Ali av Profeten. Fanns ingen mer kunnig än Profeten Muhammed men Ali var den mest kunnige efter Profeten. Vidare talar Alis svärd för honom, hans kamp, hans mod, hans person, hans kärlek för profeten och profetens kärlek för honom. Att du försöker leka med ord tyder bara på den jahl du lider av. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med det problemet..du bad om bevis, jag gav dig bevis och källor..tar du till dig dem, bra..gör du inte det, så drabbar det inte mig 🙂

  Jag gav dig en sunnikälla till tawassul..menar du att dessa sunnis, som är representanter för majoriteten av sunnis, är fel ute? Så du har mera kunskap än dessa ärovärdiga lärda?
  Vem lägger mera vikt vid Ali än Allah? Du har missförstått så mycket och du är som dina förfäder, döv i örat och i hjärtat.
  Gav jag dig källor? Ja..gav jag dig länkar? Ja..tar du till dig? Nej..

 27. Abe norris 04 juli 2009

  ”jag gav dig bevis och källor..tar du till dig dem, bra..gör du inte det, så drabbar det inte mig”

  Hur har du klarat grundskolan?? Hur kan du ge mig en källa som denna på att shirk är tillåtet:

  his site is under development. It currently consists of narrations involving 76 Companions, 69 Successors, and 626 Scholars
  in the chains of transmission, recorded in 182 Sunni books. In addition, there is Arabic text for
  387 narrations, English translation for 78 narrations and scanned pages from 54 books
  280 quotations on the reliability of narrators are available in Arabic and 324 in English.

  Hur gammal är du? Du kan inte ha gjort en godkänd uppsats i skolan med sånt här strunt iaf, är detta din källa? eller din fotnot jag hänger faktiskt inte med, googlar du frågor för att sen kopiera och klistra in som argument? Du måste ju känna till källan du presenterar det borde du ha lärt dig iallafall i gymnasiet.

  Ge mig namnet på de 76(må Gud vara nöjd med dem) sahabas som du pratar om, och de69 efterföljarna och de 626 lärda som du refererar till. Sen vill jag också ha de 387 haditherna du nämner och de 180 citaten.

  wAllah jag vet inte om man borde skratta eller gråta åt detta. Din källa är en massa siffror…Hoppas verkligen du drog sånt i dina argumentationer i skolan.

 28. Bahlool 04 juli 2009

  Sorry Abe, men jag har bättre för mig än att ge dig namn på allt och alla..jag gav dig länk så att du kan läsa. Om du inte klarar av en så enkel sak, så är det inte mitt problem. Jag ställde frågor om din moder Aisha, du svarade inte, jag gav dig korancitat, du skulle titta på dem senare samtidigt som du skulle titta på haditherna jag gav dig..alltså du är en mycket arrogant människa, och hade du varit smart, eller vis eller kunnig så hade jag väl förstått din arrogans, tyvärr är du en mycket dum människa. Att du varit brottsling, suttit inne och sedan valt wahabismen säger allt.
  Jag har gett dig bevis och länkar på allt, jag har även svarat på alla dina frågor och gett belägg för allt jag hävdat..inte mitt fel att du är blind och stum som sagt. Sluta slösa bort min och din tid 😉
  Imam Ali sa: Hade jag diskuterat med ett barn så skulle det vunnit över mig , hade jag diskuterat med en vis man hade jag vunnit över honom..du är ett barn i det här sammanhanget 🙂

  http://www.al-islam.org/ghadir/context.asp?context=compiler
  http://www.al-islam.org/ghadir/credibility.asp

  så lätt var det att kolla upp namn osv ,)..suck med såna fiender som dig, då har islam inget att frukta

 29. milaim 10 oktober 2009

  Hej!
  jag undrar över Salafi hattar de Ali radioAllahoanhou eller acccepterar de han som en av Kaliferna?

 30. Bahlool 10 oktober 2009

  Hej milaim
  De anser som andra sunnis att Ali är en av de fyra rättskaffna Kaliferna. De menar inte att de hatar honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *