Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bahlool

Liten story om Bahlool, the original one. Bahlool var en adlig man, som levde under kalifen Haruns tidsålder. De var släkt med varandra, men medan Harun jagade och mördade  shias och dess ledare, Imamerna, så var Bahlool i hemlighet en shiaanhängare.

Harun var en av sin tids smartaste män, men för att slippa delta i förföljelserna av sina trosfränder, så valde han att spela dum. Jag själv blev Bahlool runt 11 år sedan. Hade just fått internet i Växjö och hade oturen att hamna på IRC, då hette jag ba22, sen skaffade jag mig namnet  Bahlool och sen dess har jag varit en chattnörd.

Bahlool spelade galen och en galen person brukar vara skyddad av Allah, så han brukar komma undan straff, något Bahlool lyckades med många gånger.

Bahlool och åsnan

En dag kom en bekant med sin åsna förbi Bahlools hus. Åsnan började halta och för att frakta sina saker behövde vännen en ny åsna. Så han knackade på hos Bahlool och bad honom ge sin åsna till honom. Bahlool som lovat sig själv att aldrig ge bort sin åsna, sa jag har ingen åsna.
Plötsligt hörde man åsnan i bakgrunden.

Vännen sa du har en åsna ändå säger du att du inte har någon.

Bahlool svarade, du är en konstig och dum vän. Du har känt mig i 50 år ändå tror du mera på en åsna än på mig!!


Bahlool och Haruns tron

En dag kom Bahlool till palatset och såg att Haruns tron var tom, utan tvekan gick han dit och satte sig på tronen. Tjänarna i palatset såg detta och började misshandla honom för denna respektlöshet.

När Harun kom dit undrade han varför Bahlool satt där och grät, männen berättade hela historien så Harun gick fram till Bahlool för att trösta honom.

Bahlool svarade, jag gråter inte över mitt ödet, utan jag gråter över ditt ödet. Jag satt utan rätt på tronen, i några få minuter och fick så mycket stryk och så mkt lidande, medan du suttit på tronen utan rätt i åratal. Vilka problem du dock kommer att få och du fruktar inte ens dem.

(Harun satt på tronen som tillhörde Imamerna, ättlingarna till Profeten Muhammed och ledarna för muslimerna, något han erkände vid flera tillfällen, detta var en pik för att visa honom att han låg risigt till i nästa värld)


Bahlool och Haruns mat

Harun försökte få Bahlool på sin sida så han skickade honom lite mat. Tjänaren kom med maten till Bahlool och sa, detta är Kungen speciella mat, han har skickat det till dig för att ätas.

Bahlool la maten framför en hund som bodde i samma kåk. Tjänaren började skrika vad gör du???  Varför ger du Kungens mat till en hund???

Bahlool svarade, tyst med dig!! Om hunden hör att det är Kungens mat så äter han inte det heller…

4 kommentarer

 1. mammamarie 21 mars 2009

  Hahaa, min man brukar berätta om denne mycket vise man. Som jag sagt tidigare, och som bevisas av honom – tycker jag i allafall – så är det inte det yttre som gör en till människa utan det inre.

 2. Bahlool 21 mars 2009

  Finns många stories om Bahlool men mina två favoriter är just den här med tronen och så en med en av de fyra sunnitiska immaenra (kommer nån gång när jag orkat översätta) ’:P

 3. Rog 21 mars 2009

  ”Bahlool svarade, tyst med dig!! Om hunden hör att det är Kungens mat så äter han inte det heller…”

  Haha smart snubbe det där. Här snackar vi kritik emot makten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *