Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En Ayatollahs sista vilja…del 1

Några år sedan läste jag om en Ayatollah (högrankig lärd inom shiaislam) och dennes sista testamente. Jag minns att jag fick tårar i ögonen över denna mans trofasthet, religiösitet och kärlek för Allah och Ahlul Bayt, profetens heliga familj. I dagarna, när jag åter igen får känna av den gamla fanatismen för shiaislam, fick jag tag i detta testamente och jag har översatt stora delar av de, jag hoppas att folk orkar läsa det och kanske kan få inblick i varför vi har en sådan respekt för Ahlul Bayt och dess tjänare, dessa lärda.

Vi som lever i väst har svårt att förstå islam. Särskilt shiaislam, med dess stora kärlek och vördnad för Profeten Muhammed och dess heliga familj, är svåra att sätta sig in i. Tårar och sorg för Ahlul Bayt, är en viktig del. Kan man inte eller vill man inte gråta över dem, då kan man inte heller nå räddning, inte heller vara shia, inte heller uppnå förlåtelse.

Imam Reza, den åttonde Imamen i shia sa:

For him who weeps on the day of ‘Ashura, Allah will provide happiness and joy on the day of Judgement.

Enbart den som suttit och hört och läst om Hussains öde, och dess betydelse för Islam och muslimer, enbart denna person kan förstå kärleken för Ahlul Bayt. Utan kärleken för Ahlul Bayt, kan man inte nå paradiset, det är hur shiaislam ser på saken. Hela världen är byggd på kärleken för Profeten och Ahlul Bayt. Jag har inga problem med att gifta mig med någon som inte är muslim, inte bär slöja, inte tror på det jag tror på, men kärleken för Ahlul Bayt och respekten för dem är viktigast. Om jag ska gifta mig, ska denna kvinna förstå och acceptera min kärlek för Hussain och dennes familj, hon ska respektera min önskan att mina barn ska uppfostras i kärleken för Ahlul Bayt. När inte ens shias av idag, visar respekt, hur kan jag kräva det av någon som inte är shia? Jag såg under Ashura, dagarna då man åmindes Hussains öde, hur folk spelade musik på sina bloggar, och samtidigt höll de diskussioner med mig om islam. Sådana shias klarar islam och shia sig verkligen utan.

Det är delvis därför jag aldrig kan tänka mig vara något annat än shia, jag har försökt, jag lämnade religionen jag försökte, men det går och gick inte. Jag är anhängare av Ahlul Bayt, av kärlek för dem. Vän till deras vänner och fiende till deras fiender. Jag känner blodet kokar när shias lämnar tron och jag avskyr att folk inte inser hur viktiga dessa personer och deras offer är.

1400 år av lidande, jag kommer inte och kan inte tänka mig tanken att mina barn, inte följer denna riktning. De får inte och kan inte svika alla offer.

Sayyid we ibne Sayyid


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *