Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Islamofobi del 3

Det finns ett fåtal saker som är så hemska, som islamofobi. Det är denna fruktan för muslimen, som leder till att folk inte får utveckla sig, inte studera, inte skaffa bra jobb. Det är denna fruktan som leder till att man bekrigar muslimer, sprider lögner och är allmänt aggressiv mot muslimer.

Tredje delen i serien om islamofobi

Islamofobi är rädslan för islam och muslimer. Enligt forum för levande historia så är islamofobi:

Definitionen av islamofobi är beroende av hur och i vilket sammanhang man använder ordet. Det kan vara ett utryck för rädsla för gruppen muslimer, men också för religionen islam. Begreppet omfattar ibland också en rasistisk reaktion eller en strukturell diskriminering som drabbar muslimer.

För ofta hör man att det inte är rasism inblandad i hatet för muslimer, men det är just det som är en stor del av avskyn för religionen islam, rasismen hos människor. När en svensk får höra om muslimer, så antar denna automatiskt att det är araber det gäller. Dessa araber är främmande, hemska, ovälkomna.

gse_multipart47431

islamophobic

Jag tror att stor del till varför palestinierna och irakierna får se sina barn bli mördade utan att väst bryr sig, är just islamofobin och antisemitismen mot araberna. Över 1.3 miljoner irakier har dött efter USAs invasion, hur många i Sverige vet om det?

På motbilder kan man läsa lite mera om ämnet och det finns texter som den här längre ner:

Erik Svansbo, en av Folkpartiets toppolitiker säger:

“Islam + multikulturalism = ajöss demokrati

Magnus Orerar har idag en längre bloggpost om islam och framtiden. Det är i mångt och mycket samma tankar som finns hos andra som har fördjupat sig inom islam, personerna bakom thereligionofpeace.com, Jihad watch, Islam watch m fl.

Genom att studera islams heliga skrifter och se de politiska implikationerna av detta kommer man fram till att islam inte är förenligt med demokrati. Den intresserade läsaren behöver inte leta särskilt länge för att se att detta troligtvis stämmer.”

Man kan hitta mycket islamofobi och hat mot muslimer på nätet, i vårt fria och demokratiska Sverige, tyvärr är frågan: Varför är det accepterat? Varför är det tillåtet? Varför kan man komma undan med det? Om jag hade skrivit ”judendomen+multikulturalism= ajös demokrati” vad hade hänt då? Skulle inte jag ses som antisemit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *