Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stoppa Matchen!!

Palestinier hoppas på fredlig protest | Inrikes | SvD.

DN

Jag var en liten kille på 14 år och fick frågan av mina svenska vänner vad jag gjorde i Sverige. Jag var inte insatt och visste inte mycket men jag förklarade att vi flydde Saddam. Då sa dessa ungar, men varför slåss ni inte mot Saddam; varför protesterade ni inte mot Saddam..

När vi tittar på olika diktaturer i historien, så återkommer samma fråga, men ställd av vuxna, varför gjorde ni inget? Varför var ni tysta? Varför accepterade ni allt? Tyskarna säger än idag, att de inte visste något om judeutrotningen..De som visste och de som vet, spelar dumma.

Om några år kommer vi få samma fråga, varför gjorde ni inget? Varför visste ni inget om Israels terror? Varför visste ni inget och varför gjorde ni inget mot Israels ockupation?

Ett argument som förs fram är att det finns fler tyrannier i världen. Ja det finns det, det finns många sådana, men ursäktar det Israels beteende? Ska vi vara tysta inför Israels våld och ockupation, för att det finns andra länder som beter sig så här? Låt oss titta på alla argument, argument jag hört gång efter gång:

1. De som är emot Israel är antisemiter.

Svar: Nej, är alla de som är emot nazismen antityskar? Är alla som var emot USAs invasion av Vietnam, emot det amerikanska folket?

2. Finns fler länder som begår brott.

Svar: Ja det finns och man ska stödja kampen mot dessa, länder som Ryssland och Kina.

3. Varför bry sig så mycket om just Israel?

Svar: Israel är en av få länder, som inte enbart använder våld, utan också övervåld. Det är en av få länder som ockuperar ett folk sen över 60 år (enda andra landet jag känner till är Kina). Israel är det enda landet som brutit mot över 42 FN-resolutioner.

4. Idrott och Politik hör inte samman.

Svar: Säg det till USA och Hitler innan andra världskriget. Man använde sporten för att främja sina egna alteter och sina egna raser. Säg det till USA och Sovjet, som bojkottade varandra under olika omgångar. Säg det till Israel som förvägrat ett otal palestinier att åkta utomlands för att tävla. Säg det till Israel som mördade 3 fotbollsspelare och skadade många fler under Gazaattackerna. Man har försökt stoppa matcher förr. Så sport har och kommer alltid ha något med politik att göra.

5. Israel vill ha fred. Araberna är antisemiter. Vi borde bojkotta dem istället.

Svar: Israel vägrar sluta med sina bosättningar och Israel har apartheidsystemet emot araberna.

Det är av yttersta vikt att demonstrationen måste vara lugn och fredlig. Som man sa efter judeutrotningen: Vi ska aldrig glömma, vi ska inte vara tysta.

Vi lever i en upplyst tid. Vi måste vara emot förtryck och vi får inte låta propaganda stoppa oss. Israel har kärnvapen och de har börjat ett stort antal krig i mellanöstern. De valde rasister och antisemiter till makten i senaste valen. Nån gång måste vi vakna upp och säga nog är nog.

demo7mars

6 kommentarer

 1. asdf asdf 06 mars 2009

  varför ska sport och politik höra ihop?

  dumbass

 2. Karl 06 mars 2009

  Israel startat ett stort antal krig i mellanöstern? Fel fel fel, läs din historia.
  Att bryta mot FN-konventioner betyder ingenting då FN knappast är en demokratisk samling, både Kina, Kuba och Saudiarabien har blivit invalda i FNs ”Råd för mänskliga rättigheter” vilket ju säger en hel del om vilket skämt FN är.
  Hela din liknelse i början faller platt. 1) Saddam inte ledare för en demokrati. 2) Hade ni kämpat mot Saddam hade ni kämpat mot just Saddam, ni hade inte urskillningslöst börjat döda civila irakier.
  Slutligen, att jämföra Hitlertyskland med situationen i Mellanöstern är fruktansvärt historielöst och ett hån mot de miljoner människor som dog. För den liknelsen borde du skämmas.

 3. Bahlool 06 mars 2009

  asdf läs inlägget jag skrev redan varför. Ja en av oss är verkligen en dumbass 😉

 4. Bahlool 06 mars 2009

  Karl: 1956 1967 1982 osv..det är krig som startades av Israel. 2006 och 2008 räknas också som krig startade av Israel.
  Så varför är Israel medlem i FN om FN inte betyder något? Så FN ska bara vara en klubb för demokratiska stater? Logiskt…
  Så Israel dödar inte civila palestinier? Hur många palestinier har ISrael dödat och hur många judar har Hamas dödat?
  Den som borde skämmas är den som stödjer Israel, även efter ett massmord på civila i Gaza. Jag har i alla fall ett samvete, frågan är har du? Hur kan man stödja en stat vars hela existens går ut på att ta död på sina grannar?

 5. Johnny Heransson 06 mars 2009

  Mellan 1994-1999 mördade Ryssland 150.000 civila tjetjener. Inte en röst höjdes i Sverige.

  Sedan 1991 har Turkiet, Iran och Syrien dödat mer kurder än vad som dött på båda sidor av den israelisk/palestinska konflikten sedan 1967. Turkiet ockuperar ochså sydvästra kurdistan samt norra cypern. Några bojkotter mot Turkiet någon?

  I Sudan har 82.000 människor mördats sedan 2006. 1,4 miljoner är på flykt. Vet någon ens vem de ska protestera mot i den frågan?

  Självklart behövs press på Israel för att nå en fredlig tvåstatslösning, men måste alla andra konflikter komma i skymundan för det?

  Och självklart är det inte anti-semitism att kritisera Israel men däremot förekommer anti-semitism i samband med Israelkritik. Att måla ”cyanid-z” på burkar och ställa utanför judiska kapelelt i Malmö, att skrika ”Hitler gjorde inte klart jobbet” på stortorget i Malmö och skrika mördare till svenska judar som inte har något med israel att göra är inte sund israelkritik. Tyvärr verkar allt mer falla in under epitetet ”Israelkritik” och mycket av det som tidigare klassificerades som rasism går ofta okritiserat förbi i skygglappslandet.

 6. Bahlool 06 mars 2009

  Jag höjde min röst då och jag höjer min röst nu.
  Jag behöver siffror på civila kurders död. Med tanke på att det finns organisationer i de kurdiska områdena som är klassade som terrorister och angriper civila mål så kan jag inte räkna kurdiska extremister som civila offer.
  Sydvästra kurdistan är ockuperat enbart i kurdernas skalle. Gaza och västbanken är ockuperat enligt folkrätten. Cypern ockuperades efter en fascistisk regerings maktövertagande i Grekland. Idag söker man en lösning. Inte ser jag turkarna mörda civila på daglig basis somi fallet med palestinierna.

  Jag skrev om Darfur frågan tidigare, dess president är sökt av internationella åklagare. De är inte på väg till Malmö för att spela någon match.

  Jag skrev också att man inte får glömma Kina och Ryssland osv. Så nej det får inte komma i skymundan men du och jag skiljer oss i synen på vad som är en ockupation, att kurderna är ockuperade håller jag inte med om.
  Klart det finns antisemitism och den ökar ju mera som judar visar sitt stöd för Israel. Såsom islamofobi ökar när muslimer visar sitt stöd för vissa länder eller vissa organisationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *