Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hårdare abortregler?

Tvivel på uppgifter om norska abortresor – DN.se.

Tjejer mindre värda än pojkar?

Det upprörde mig och många andra, att det fanns människor i Sverige och Norge, som var beredda att göra abort, enbart för att barnet hade fel kön. Nu kommer uppgifter fram som säger att problemet hade förstorats av abortmotståndarna. Den som minns nyheterna från 90 talet, minns kanske det absurda motståndet mot aborter som fanns i USA; där man slog ihjäl läkare och abortförespråkare, för att rädda liv. Man tog alltså liv, för att rädda ofött liv.

Jag ogillar sättet och synen på abort, där vi har för många som är för villiga att göra abort, när det finns så många som vill adoptera ett barn och är tom beredda att betala för det. Vill man inte ha barn, ska man ta piller eller använda kondom, svårare än så är det inte. Enligt den Jafaritiska lagskolan (Shiaislam) så är det inte tillåtet med abort, förutom i vissa sällsynta fall, och då beror det mest på vilken av de lärda inom Shia man följer. Jag själv anser att det är ok för någon som blivit våldtagen eller ifall man inte har råd eller möjlighet att ta hand om barnet, men även där tycker jag att man ska tänka till många gånger innan man tar steget.

De här metoderna där man försöker skrämma folk med abortturismen är absurda och oärliga, bättre kan ni abortmotståndare. När jag läste första nyheterna om saken så tyckte jag att islamofober och rasister hade nu fått ännu ett medel att svartmåla människor från mellanöstern och Asien. Som tur är så är det ett fåtal som är beredda att göra abort pga könet, om ens några alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *