Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rättvisepatos?

I dagarna blev det lite diskussioner på en mejlinglista, där jag gjorde reklam för mitt inlägg om att man förbjuder böcker som diskuterar utrotningen av judarna under andra världskriget. Jag skrev klart att jag inte förnekar att det mördades judar, men ändå blev det en diskussion där en person, som har forskat i ämnet och som blivit hatobjekt hos både vänstern och hos sionisterna, fått hela skulden. Han angreps av vissa på listan och jag har i några dagar nu försökt försvara honom. Frågan jag ställer mig, varför inte fler gör det?


För en tid sedan hände mig samma sak, när jag blev stoppad att skriva på en blogg i några dagar, för att några inte gillade mig. Jag bröt inte mot några som helst regler enligt ägaren till bloggen, men jag befanns ovälkommen för att jag hade kritik mot palestinierna för deras val av ledare de senaste 60 åren.

Jag känner folk som än idag går och läser den bloggen, samma personer som bojkottar orättvisa Israel, går till en blogg som är orättvis mot vissa läsare.

Nu funderar jag starkt på att hoppa av mejlinglistan för att det som hänt går emot allt jag tror på. Är jag inte en hycklare, så måste jag hoppa av. Annars är det ingen skillnad på mig och alla andra högljudda personer som talar mycket men som sviker när det gäller.

Update:

Nu har jag sagt upp mig på listan

Bismallah Allra7man al ra7im
Jag gillar listan starkt, men hela det här kaoset startade med mig och jag kan inte tillåta att en person tas bort från en lista utan att ha brutit mot reglerna. Jag har kickats ut från listor för att jag varit shia, jag har hoppat av från ledningan för shiakanaler för att de missbrukade islam, jag har lämnat diskussar jag skapade på communities och jag har knappt någon vän kvar pga mitt val att välja det jag anser vara rätt. Jag stängdes från att kommentera på jinges blogg, för att vissa inte gillade mig; samma där, jag bröt inte heller mot några regler, på samma sätt som varken lasse eller leif brutit mot några regler.
Jag kan inte mena mig vara anhängare av ahlul bayt och deras doktrin om att man ska bekämpa det onda och försvara det goda, och samtidigt se på när folk drivs bort eller slängs bort från listan, utan att ha gjort något som helst fel.
Jag önskar att listan verkligen skapar bra förutsättningar för att muslimer, shias som sunnis, samlas och kan förenas och för en gångs skull göra någon som helst nytta.

fi iman allah

ps: jag tar gärna den där fikan i närheten av stockholm någon gång och är någon av er i närheten av helsingborg så har jag en lägenhet att låna ut som jag enbart sover i på helgerna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *