Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Polisens värdegrund?

Polis utreder egen nakenfest | Inrikes | SvD.

Nakna poliser som drar sexistiska skämt. Poliser som hotar ungdomar. Poliser som drar negerskämt. Polischefer som undrar över hur dessa poliser kunnat yttra sig på de här sätten, sen är samma polischefer anklagade för att ha vetat om den här jargongen.

Hela tiden talar man om polisernas värdegrund. Den verkar vara rätt rutten. Att jag som privatperson drar lite skämt med mina fördomar mot allahanda grupper, det kan jag leva med, men polisen? Jag har skrivit om det här i någon vecka nu och kan inte sluta förundras över att man spelar dum i ledningen. De måste väl också ha gått dessa utbildningar? Har de inte sett de här skämten? Har de inte hört dessa skämt? Har de inte deltagit i de här festerna?

Jag tror inte det är fel på poliserna i sig, de är bara mänskliga, men jag tror det är fel på värdegrunden hos polisen…Den värdegrund som man talar om på pappret, verkar inte vara förankrad hos poliserna ute på fältet.

3 kommentarer

  1. Calle 08 februari 2009

    Vad har du som förslag på vad man ska göra då? Poliser är också människor som alla andra, det konstaterar du ju. Eller ska vi kräva någon sorts övermänniskor till just polisyrket?

    Plumpa skämt och jargonger finns garanterat i alla yrkeskategorier. Sen är ju inte polisen speciellt välutbildad och intellektuell kanske, varför problemen nog är större där. Men jag skulle då bra gärna vilja veta vilka typer av skämt som dras på fikarasten på ett dagis med enbart skvallertanter anställda, bara för att dra en parallell att jämföra med.

  2. Bahlool 08 februari 2009

    Vi måste kräva en slags övermänniskor till polisyrket. Hade vi verkligen velat ha vanliga människor med samma brister och fel som vi har, så blir det aldrig bra. De måste vara de bästa av de bästa, men när utbildningen lär ut att du kan säga neger till folk då är något riktigt fel. Jag skulle föreslå att man har en längre utbildning där poliserna får umgås lite mera med de grupper som drabbas mest i Sverige. Ex invandrare, muslimer, homosexulle och någora representanter för kvinnorna. Jargongen som folk kör med är nog hemskare på en arbetsplats eller i ett kök, men det ursäktar inte poliserna. De måste vara grädden av de bästa. Jag har vänner som blev poliser och några som försökte i flera år att komma in och det var inga lätta test, inga lätta krav men det verkar ju vara så att utbildningen inte är den bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *