Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Generös flyktingpolitik?

Ohly kräver ny asylpolitik | Inrikes | SvD.

Vänstern och Miljöpartiet verkar vilja ha en mer generös flyktingpolitik än den vi har i dagsläget. De ställer dessa krav på Socialdemokraterna inför samarbetet mot Alliansen. Frågan är vad betyder det? Ska man tillåta vem som helst att komma till Sverige? Ska man vara frikostigare med uppehållstillstånden? Ska man tom ”importera” arbetskraft, såsom man ju nu gjort på senare år?

Läser man SD och deras knähundar Dragan och hans gängs bloggar, så ser man att de brinne av hat för Islam, muslimer och invandrare överlag. Idag såg jag några ”frågor” man ställt, däribland rätt komiska sådana som bygger på helt paranoida tankar och idéer. Dessa personer vill stoppa all invandring, de vill stoppa byggandet av moskéer, deras stöd för Israel är rabiat och grundar sig enbart i deras hat för Islam och muslimerna.

Å andra sidan har vi de galenpannor som drömmer om helt öppna gränser. Allt och alla som vill hit, ska få komma hit.

Sverige är kanske ett rikt och stort land, men vi har vare sig plats för alla eller kan ekonomiskt utbilda dem och ge dem någonstans att bo. Så den här tesen kan lika gärna glömmas.

SD och deras gelikar lever på folks fördomar och fruktan. De sprider gift och galla och det kanske kan lura massorna, men till slut kommer deras lögner att komma ikapp dem. Ett Sverige utan invandring kommer inte att utvecklas, det kommer inte att existera bland de rikare länderna i längden. Jag har sett siffror på att det finns mellan 1 till 1.7 miljoner med invandrarbakgrund. Vart ska man dra gränsen för vem av dem som är svensk? Ska man stoppa invandringen av alla; eller bara av mörkhyade?

Jag som arab räknas som kaukasier, jag har samma uppbyggnad i kroppen och i genetiken som en nordbo. Jag har bott här större delen av mitt liv, äger hus, fastigheter och har ett företag där jag jobbar runt 14 timmar om dagen. Skulle en svensk göra det här för den minimala lönen jag får? Om jag försvinner, försvinner en stor del av servicen som gamla har i den här byn. Utarmningen skulle skada Sverige inte rädda det.

Man borde vara generösare mot dem som verkligen behöver hjälp. När man mördade bosniska muslimer, så införde Sverige hårdare visumkrav. Man försvårade för dem som ville slippa krypskyttarnas urskiljningslösa mördande. Det är inte generöst att hjälpa en behövande, utan det är ett krav för att vi ska kunna säga vi är humanister.

Helt öppna gränser, funkar inte; för restriktiv invandringspolitik, går inte heller. Ett mittemellan. Inte som idag, där man släpper in vissa men stoppar andra, utan lite snabbare migrationsverk, lite rättvisare beslut.

Ett krav borde vara att invandrare måste bo i döende glesbygd eller på landsbygden, som också drabbats av alla nedskärningar i postens, kassaservicens och bensinbolagens ”service” i några år, innan de får uppehållstillstånd eller innan de får flytta fritt. Vi har ett ypperligt tillfälle att återbefolka den landsbygd som vi avfolkat med vår politik.

18 kommentarer

 1. Peter 08 februari 2009

  ”Ett krav borde vara att invandrare måste bo i döende glesbygd i några år innan de får uppehållstillstånd eller innan de får flytta fritt”

  Och hur tror du att dessa nyanlända ska kunna klara sig i en döende landsbyggd ,som andra redan har lämnat pga att det inte går att leva där?

  För det andra så föreslår du separata regler för dessa nyanlända,alltså kommer dom bli en annan klass i befolkningen som inte har rörelsefrihet…varför vill du ha det?

  Det har visat sig att nyanlända har större chans att skaffa jobb än folk som har varit här ett tag,ska du nu förhindra denna chans genom att placera dom i en gud förgeten håla i flera år.

 2. Bahlool 08 februari 2009

  Det är inte så att de ska bo i byar med en eller två personer, utan det handlar om att de ska bo i områden som har skolor, sjukhus och affärer. Jag tror inte det är så svårt att klara sig där.
  Jag ser ju själv hur det är med irakiska invandrare nu, alla samlas på ett ställe och många av dem utnyttjas av hyresvärdar (däribland deras egna landsmän) som låter ibland 20 tal personer bo i en lägenhet och tar ockerhyror. Jag tror att möjligheterna att skaffa jobb är mycket bättre i tex norra sverige än i södra för dessa personer. Det har inget med att de är andra klassens medborgare utan det handlar om att ge dem chansen att ”prova” på. Det ögonblicket de flyttar till Sverige så har de per automatik blivit andra klassens medborgare, jag har bott här i många år och hör fortfarande att jag inte hör hemma här…
  Glöm inte att många av dessa människor kommer från verkliga krigshärdar, jag tror vilken del av Sverige de ska bo på är deras sista problem.

 3. Jocke 08 februari 2009

  Områden med skolor, sjukhus och affärer räknas knappast till döende glesbygd. Skall man bo på landsbygden måste man ha tillgång till bil och körkort. Det är knappast utgifter som nyinflyttade invandrare prioriterar.

 4. Bahlool 08 februari 2009

  Jag får tidningar till min butik där man belyser byar och glesbygd som har affärer, skolor och någon sorts sjukvård, men som inte har den befolkning som behövs för att dessa sak utvecklas och överleva. Vissa ställen har bara några hundra innevånare. Jag själv har en butik i en by med runt 3000 innevånare, ändå är den enda livsmedelsbutiken här i byn, hotad hela tiden. Det finns flera dagisar, distriktssköterska finns också och bussar går varje timme till närmaste stad. Så jag tror vi skiljer oss i synen på vad som är glesbygd. Man ska ju knappast skicka ut dessa människor till en by med bara några få människor men att de ska få bo i norra Sverige tex, som vi sett har haft problem med utflyttning av unga människor, där det finns lägenheter och där det finns jobb

 5. Karl 08 februari 2009

  Sverige har blivit allt fattigare på senare år, pga av en invandring som slukar gigantiska resurser. Som tack stiger brottsstatistiken och vi får kravaller.

  Nej tack, vi har redan tagit emot iaf en halv miljon för många.

 6. Bahlool 08 februari 2009

  Hur ser du då på de invandrare som tar hand om de svenska gamlingarna? Hur ser du på alla busschaufförer och på alla invandrare som tar skitjobben, ingen svensk skulle ta? Kostnaden ska jämföras med vad det skulle kosta att inte ha någon invandring. Många stater tillåter arbetskraftsinvandring, för att det ger en ökning av ekonomin. I slutändan är det positivt med invandringen.
  Att det sker kravaller,kan knappast vara invandrarnas fel, det har skett i många århundraden och hör till folks syn på vad som är rätt metod att kämpa mot överhögheten och mot staten. Inget som kom med invandrarna..

 7. Karl 09 februari 2009

  Jag har träffat en hel del svenskar som jobbar med typiska jobb som ”ingen svensk skulle ta”. Hade vi inte haft invandringen så hade svenskar haft dom jobben i stället för att gå arbetslösa. Samhällsekonomiskt back.

  Hade vi hade haft arbetsbrist så hade viss invandring under välordnade former och med hårda krav varit acceptabelt, men så ser det inte ut och har inte gjort dom senaste 20 åren.

  Enligt professor Jan Ekberg, som gör den snällaste beräkningen på invandringens nettokostnad, så går den back omkring 40 miljarder per år. Vi har definitivt inte invandring för att vi tjänar på det. Vi går back för varje invandrare vi tar in, räknat över dennes livstid.

  Det har varit väldigt sällsynt med kravaller tidigare, men det har ökat kraftigt på senare år. Många av dom hade sannolikt inte skett utan invandringen. Kriminaliteten har ökat extremt, det hade inte heller hänt utan invandringen.

  Om du tar och läser på om den forskning som skett kring invandringens sociala konsekvenser så kommer du upptäcka att det finns många som varnar för att invandringen är associerad med stora problem. En av världens främsta samhällsforskare, Robert Putnam vid Harvard gav för ett par år sen ut en rapport som i praktiken förklarade den mångkulturella modellen som ohållbar. Det är i linje med i all forskning jag sett i ämnet, även om forskarna brukar uttala sig väldigt försiktigt.

  Sen har jag inget problem med invandrare på det personliga planet så länge det är bra människor. Jag har jobbat med ett par, bla på ett sånt där skitjobb som inga svenskar skulle ta. En del bra människor, flera som jag även umgåtts med privat. Tyvärr också en del mindre bra folk. Dom som finns registrerade hos polisen borde flygas hem imorgon, utan undantag.

 8. Bahlool 09 februari 2009

  Det finns beräkningar som säger att upp till 1.7 miljoner räknas som invandrare, många av dem är från våra nordiska grannländer, norrmän, finländare och danskar. Vidare har Sverige skrivit på avtal som förpliktar oss att ta emot ett visst antal flyktingar. Så vi har två saker vi inte kan ändra på, invandring från EU och de nordiska länderna och invandrare som flytt krig.
  Vad det gäller siffrorna, så kan du ju krasst säga att vi inte tjänar på gamla som gjort sitt i livet, men vi har ändå pensioner och sjukvård till dem. Vi har en poliskår som måste ställa upp på fotbollsmatcher, som kostar staten och samhället jättemkt, inte slutar vi med dem eller försöker stoppa dem. Det finns många saker som kostar oss och samhället ofantliga summor pengar, men i slutändan blir de positiva.
  Hur många svenskar är arbetslösa? i goda tider några hundratusen, skulle vi slänga ut alla 1.7 miljoner invandrare, så blir det ett stort problem för Sverige att ens uppfylla vanliga samhälleliga funktioner.
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_2440737.svd
  Även Schweiz, inser att det lönar sig att ha invandrare.
  Tror du verkligen att Sverige hade klarat sig så här galant utan den arbetskraftsinvandring som vi hade på 60 och 70 talen?
  Har dessa forskare forskat i hur mycket man tjänar på de invandrare som kom på 60 och 70 talen? I början är invandringen kostsam men jag ser det som en investering för framtiden.

 9. Karl 09 februari 2009

  Invandrare ifrån Skandinavien räknar jag personligen inte riktigt som invandrare, man har en låg brottslighet och arbetslöshet, och hög assimilering i den gruppen, vilket gör det okej. Generellt är invandrare ifrån västeuropeiska länder i huvudsak positivt. Går man till andra sidan spektrat, så har vi folk ifrån mellanöstern och afrika, hög brottslighet och arbetslöshet, och svårassimilerade.

  Det är nånstans 5-10% av dom som får uppehållstillstånd som är flyktingar. Resten är invandrare, som i många fall idag går rakt ut i arbetslöshet och inte så sällan kriminalitet.

  Visst flyktingmottagning bör vi ha, men det bör vara människor som av olika skäl sannolikt inte kommer kunna återvända. Regimkritiker, kvinnor som kommer slås ihjäl av sin familj, homosexuella iranier, etc. Några andra bör inte få PUT.

  Schweiz ska ha arbetskraftsinvandring ifrån EU, vilket är en gigantisk skillnad emot sverige.

  Sverige hade klarat sig bra även utan den invandringen, men visst, vi tjänade på den. Dagens invandring vet varenda människa som är lite insatt att den är en belastning, både kort och långsiktigt, ingen investering. Vi är snart halvvägs igenom dom beryktade förtiotalisternas pensionsavgångar, och har fortfarande en hyggligt stor arbetslöshet.

  http://www.rand.org/news/press.04/05.11.html

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-548628/Lords-report-exposes-Labours-lies-benefits-mass-immigration.html

  http://www.parliament.the-stationery-office.com/pa/ld200708/ldselect/ldeconaf/82/8202.htm

  Jag har debatterat i frågan i över 10 år, har inte sett någon hittills som med fakta kunnat försvara invandringen.

 10. Bahlool 09 februari 2009

  Jag läste det mesta av det du visade, men rapporter man sett på nyheterna osv, visar att invandrare försöker komma in på arbetsmarknaden men att de stoppas. Vidare så behöver man bara gå till vissa områden i vissa ”döda” centren för att se att det finns många invandrare som öppnar butiker och restauranger där. Om man beaktar dailymails artiklen, så ser man att invandrarna skapar jobb och samtidigt behöver de också service som skolor osv, leder inte det till att man utvidgar ekonomin?
  100 000 extra innevånare i Sverige, betyder 100 000 som behöver skolor, restauranger, lägenheter, hus osv.
  Vad det gäller kriminalitet, så vet jag inte. Om du som en människa blir diskriminerad på arbetsmarknaden och ligger i botten på samhället, vad skulle du göra då? Jag själv kom hit 89, jag kan lova dig att jag jobbar mera än de flesta i sverige och jag betalar skatt och jag ger en otrolig service till byns innevånare. Vi öppnar nu förtiden 10 och jobbar till 22, 7 dagar i veckan jämför det med vanliga butiker i byn som har öppet mellan 6 och 8 timmar. Du vill få bort såna som mig, vem ska erbjuda servicen till de gamla här då? Tror du att en medelsvensson verkligen orkar med de här timmarna för den skitlön jag nu i dagsläget får? Knappast.
  Det är inte invandringen som bär skulden för problemen i Sverige, det är fattigdomen och orättvisorna. Du verkar tro att det är någon slags genetik som ligger bakom brottsliga invandrare från mellanöstern, och menar att ju vitare du är, desto mera lik svenskarna är du. Sånt tror jag inte på utan menar att det är bara dina fördomar som talar.

 11. Bahlool 09 februari 2009

  I Statistikrapport 2007 visar verket, med egna och SCB:s siffror, att invandrare 2005–2006 närmat sig infödda svenskar i sysselsättningsgrad. I fjol hade 65,7 procent av utrikes födda i åldern 20–64 år jobb, mot 81,7 procent av infödda.
  http://sydsvenskan.se/ekonomi/article244668.ece

  är inte det rätt höga sifforr tycker du?

 12. Karl 09 februari 2009

  Vi har arbetslöshet, det är huvudskälet till varför invandrarna inte får jobb. Sen finns det diskriminering, men människor fungerar så, det är inte så mycket att göra åt på kort sikt.

  En utvidgning av ekonomin ger inga nämnvärda fördelar. Det relevanta är ökningar per kapita. Invandringen leder idag till en minskning av bnp per capita eftersom det inte finns jobb.

  Naturligtvis blir det hög kriminalitet i dom grupperna, därför ska vi inte ta in några när det inte finns jobb. Svårare än så är det inte.

  Fattigdomen och orättvisorna som oundvikligen uppstått pga av invandringen. Dom huvudansvariga är politikerna som låtit det ske.

  Du försöker tolka in saker. Jag har inte påstått att det skulle ha något med gener att göra, annat en i viss mån en utseendefråga som göra att dom lättare accepteras socialt. Men tar vi in invandrare nu så hamnar dom i en social situation som gör att dom väldigt lätt hamnar i kriminalitet. Sen är det i viss mån nog en kulturell fråga. Invandrare ifrån mellanöstern och afrika är idag överrepresenterade i brottsstatistiken 4-5 gånger, ännu mer vad gäller våld och våldtäkter. Det är inte acceptabelt. Invandrare ifrån asien begår förresten knappt mer brott än svenskar, förklara det om du kan.

  I den statistiken räknas även västeuropeiska invandrare in, tittar man tex på afrikaner så är ungefär 80% inte självförsörjande. Något lägre för folk ifrån mellanöstern, men jag minns inte exakt.

  Jag har inte sagt nånstans att man ska skicka tillbaks invandrare som sköter sig. Det blir väldigt svårt att motivera. Däremot behöver vi få stopp på invandringen, och skicka tillbaks alla kriminella. I och med att det är många kriminella så kommer arbetsgivarna vara mindre benägna att anställa. Kan man få ner kriminaliteten så bör dom som är kvar få lättare att komma in på arbetsmarknaden.

  Du är säkert en bra person, jag har inget emot dig personligen om du sköter dig.

 13. Karl 10 februari 2009

  Hitta någon annan att länka till, jag tror det är ganska få som anser att han är en trovärdig källa. Jag gör det iaf inte.

  Slående är att han inte ens verkar ha läst BRÅs stora utredningar i ämnet. Dom har brister för att dom försöker förminska problemet, men är ändå en bra utgångspunkt.

  Rapport 2005:17
  http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action_question_show.339.0.=1

  Den tidigare kommer man tyvärr inte åt längre.

 14. Bahlool 10 februari 2009

  Hittade det här, om vi nu anser att invandringen är av skada, vad ska vi säga om att männen är överrepresenterade i brottsstatistiken? Det är alltså värre att vara man än invandrare när det gäller brotten.

  Det kan diskuteras om de olika gruppernas överrisker ska ses som höga
  eller inte. Som exempel kan nämnas att skillnaden mellan män och kvinnor,
  när det gäller brottslighet, är större än skillnaderna grundade på om en
  person är född i Sverige eller inte. Det är 3,5 gånger vanligare att män är
  misstänkta för brott än kvinnor. När det gäller grövre brott är skillnaderna
  mellan män och kvinnor ännu större. Det är också mer än sex gånger vanligare
  att personer vars familj haft socialbidrag är registrerade för brott än
  personer vars familj inte haft det.

 15. Karl 11 februari 2009

  Firefox dog så jag tappade bort svaret och jag har inte riktigt tid att skriva nåt nytt. Kör 10-14 timmars arbetsdagar just nu.

  Som closure, det finns inga jobb idag, om vi tar in invandrare idag så blir dom i hög grad arbetslösa, vilket är extremt kostsamt och sätter dom i en taskig social situation vilken inte sällan leder ner i kriminalitet. Invandring leder generellt till allvarliga sociala problem. Därför anser jag att det är vansinne att ta in fler invandrare. Du verkar inte bry dig om kostnaderna eller dom sociala konsekvenserna, men jag kan inte ignorera det.

  Jag upplever inte att du verkligen försökt förstå vad jag menar utan rullar på med små brottsbitar du letat upp för att stödja vad du redan tyckte. Jag har sett alla argument du framfört många gånger tidigare, det leder ingenstans. Vill du debattera seriöst så får du sätta dig in i det bättre, och dessutom får du lyssna lite mer.

 16. Bahlool 11 februari 2009

  Det är alltid så att man anser motparten inte vill lyssna eller kan lyssna. Det är del av att ingen riktigt vill uppnå ”upplysning”. Jag hittade ett inlägg idag hos svarten, där man tog in arbetskraft från utlandet, för att det inte fanns svenskar med den kunskapen (finns under invandring är en skattekista)
  Och ja, invandring har sina problem men det har sina fördelar också.
  Vi kan inte stoppa flyktingar, då vi har avtal som vi skrivit på.

 17. Erik 07 mars 2009

  Ja vi har skrivit på avtal om att ta emot konventionsflyktingar. Då skulle vi få en invandring liknande den som Finland har.

  Övriga s.k ”flyktingar” är ekonomiska migranter, kriminella och allmäna lycksökare. Dessa kräver resurser som givetvis annars skulle falla Sverige och svenskar tillgodo. Det rör sig om en slag kolonialism.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.