Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stackars lärare?

15-åring klippte av lärarens långa hår | Nyheter | Aftonbladet.

Jag har vid flera tillfällen sagt åt studenter på universitet att jag tyckte synd om dem att de ville bli lärare. En gång blev en full student så sur, att hon ville slå till mig. När jag kom i diskussion med lärarstudenterna, så förklarade jag att jag minns hur min klass var, och vi var inga änglar. Hur orkar de ens tänka sig ett sådant yrke? Över 500 brott mot lärare under 2008. En lärare har ingen som helst makt. Jag har mött några lärare som aldrig borde blivit lärare, pga deras mobbningar och beteende mot eleverna. Det måste vara en yrkesskada efter alla mobbningar de fått utstå från elevernas håll. Min slutsats:

  • 1. Ungar har för mycket frihet, för mycket makt idag. De kommer undan med att mobba varandra och med att mobba lärare/föräldrar.
  • 2. Föräldrarna har ingen som helst koll eller makt på deras ungar. Ungarna är ute längre, umgås med vänner mera än de umgås med sina föräldrar.
  • 3. Samhället är för naivt och för mesig. Jag har en butik och jag får alltid se hur brottlslingarna kommer undan, för att de är för unga eller för att lagen lägger ner åtal efter åtal, även när man har bevis.

Ett praktexempel är att läraren fick rätten att samla in mobiler på lektionerna MEN, läraren kan inte tvinga eleven att ge upp mobilen. Med andra ord, eleven kan behålla mobilen och ingen kan tvinga honom…

Hela systemet är åt skogen, rent ut sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *