Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Advokat åt Jabri

En person, verkar ha slängts ut ur landet för att han talade med personer, som ville iväg till Tjejenien för att slåss mot ockupationen. Han skickades till tortyren i Marocko. Samma Marocko som mördat, fängslat och torterat tusentals oppositionella.

Stöd insamlingen för advokat åt Jabri!

Den 4 augusti 2008 avvisades den 29-årige marockanen Abderazzak Jabri från Sverige. På flygplatsen i Casablanca överlämnade svensk polis honom till marockansk polis, som förde honom till en av säkerhetstjänstens hemliga förhörsanläggningar, känd för att bruka tortyr och annan förnedrande behandling. Migrationsverket varnade redan före avvisningen för att Jabri riskerade att utsättas för tortyr. Trots det verkställdes avvisningen. Vi har nu via media fått uppgifter som tyder på att han utsätts för tortyr och att han dömts till två års fängelse. Det är osäkert om han hade någon försvarsadvokat. Vi vet ännu inte vad han dömts för, men enligt utländska tidningsuppgifter ska han ha ”träffat individer … som diskuterade idén om att slåss i Tjetjenien”. Hans olycksöde torde helt eller delvis bero på uppgifter från svenska SÄPO.

För att granska domen och eventuellt överklaga, startar Sveriges Unga Muslimer, enskilda kväkare, Charta 2008 med flera en insamling för att bekosta ett oberoende juridiskt ombud (rekommenderad av Human Rights Watch) åt Jabri.
För att stödja insamlingen, sätt in pengar på pg 263125–7
Märk insättningen ”Jabri”.

Vid frågor ring
Eva Wilks (kväkare) 070-6053655
eller
Medine Tezcan (SUM) 073-9778135

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *