Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mobbning

Klassen fick rösta på den jobbigaste eleven | Nyheter | Aftonbladet.

När jag gick i nian så fick en elev, som jag hade varit ovän med, fått uppgiften att välja killarna till ett fotbollslag. Jag minns att jag var en av de duktigare fotbollsspelarna i vår bys lag, men han valde inte mig. Känslan har inte lämnat mig, och jag minns när jag blev mobbad för att jag var en av få invandrare, och jag minns mobbningen längre fram i livet för att jag vågade sticka ut hakan i samband med rasismen och islamofobin. Vågar man stå på sig, blir man mobbad. Det är bara så. I mitt fall ledde det, enligt mig, till bra saker, som att jag började studera och lära mig mera om  min härkomst, min religion och frågor som handlar om rasism, islam och orättvisor.

Många har dock inte den turen, många mår dåligt för resten av sitt liv. Många lider psykiskt. Det är märkligt att man beklagar sig över mobbningen på skolan, när man älskar och stödjer mobbningen i program som Idol och Big brother. Vi får faktiskt inse, att vi har byggt upp ett samhälle, där vi hyllar och främjer mobbningen. Hade vi inte varit så sugna på att stödja dessa former av förtryck och av skadeglädje, så hade dessa program inte kunnat existera, och då hade även mobbningen i skolan avstannat, för att lärarna och barnen haft en bättre uppfostran och helt andra värderingar.

2 kommentarer

  1. Katya 01 februari 2009

    Finns det någon som inte blivit mobbad i Sverige???

    Jag undrar varför mobbningen e så utbredd just i Sverige?

    Kul o läsa om ditt ”mobbade” liv hahahahhahah

  2. Bahlool 01 februari 2009

    baba jag sprang zig zag mellan 6-7 killar _:P krossade rutor i vårt hem, raketbeskjutning mot vår dörr..varför tror du jag är så normal nu 😉 allt har satt sina märken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *