Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Darwin – människans uppkomst

Hans idé har kallats den bästa någonsin | Nyheter | Aftonbladet.

Min syn på saken:

Jag anser att det finns en gud och anser inte att Darwins teori går emot Allahs skapelse. Enligt en ayah i Koranen (hittar inte den nu) så ska änglarna böja sig inför människan, och de är förundrade över ifall Allah inte är rädd att de ska göra saker som andra före människan gjort? Då svarar Allah, jag vet något ni inte vet. Enligt en tolkning jag läste, så kan människan ha haft 6 föregångare till sig på jorden.

Jag anser att det finns ”darwinistiska” element i rasernas utveckling, men jag anser också att Allah har en stor roll i det hela. Enligt teorin för arternas uppkomst, så måste arterna ändra på sig för att överleva. De måste anpassa sig och anpassningen tar miljoner år, under den tiden har det dött arter och uppstått arter. Det är en av de saker som gör det mycket svårt för mig att tro på arternas uppkomstteorin till 100%. Arter ändrar inte på sig över en natt.

Vad jag förstått är att Darwin inte sagt något emot Allahs existens i sin teori. Teorin i sig kan vara emot praxis och tro hos många av de religioner vi ser idag. Med tanke på att teorin och de vetenskapsmän man hört talas, så verkar det finnas en felande länk mellan människan och apan. Vart är den? Kan man hitta äldre fossiler och äldre benrester, men man kan inte hitta något från den felande länken? Varför?

Jag anser att det är en teori, med några sanningar, något som man får höra är befängt att tro. Man ska tro på den helt eller så är man en ”bakåtsträvare”..hört det förrut..

2 kommentarer

  1. s 01 februari 2009

    en muslismk föreläsare sa en grej som lät kul ”if mokeys became humans how come there is so many monkeys left”

  2. Bahlool 01 februari 2009

    lol artiklen tycker det är konsitgt att bara 40% av amerikanerna tror på denna ”teori”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *