Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bombdåd under valet i Irak

Bombdåd under valet i Irak | Utrikes | TT | Senaste nytt | Aftonbladet.

Vidare sköts en man som försökte tränga sig in med kameror in i vallokalen i en stadsdel i Bagdad.

Många har problem med att få rösta, för att deras namn inte finns bland röstlistorna. Många av partierna, som fick dålig kritik för sin korruption, har försökt ”köpa” väljarna genom att låta dem svära på något Helgon eller på Allah och sedan skänkt dem någon elektrisk pryl, för att de ska rösta som man vill. Några andra problem är att de som fördrevs (runt 2 miljoner internflyktingar i Irak) ibland inte fått rösta. Några kvinnor har gått runt hela dagen för att få ut sitt röstkort, och de skickas från ena sidan till andra sidan.

En man fick inte rösta, även då han fått rösta några gånger tidigare. Idag såg han att hans far, som dog 2 år sedan, har röstkort, men han själv, som röstat flera gånger tidigare, får inte rösta. Kalabaliken i Irak…

Demokrati..suck…En blandning av demokratiska värderingar och de österländska, kan vara bra för Irak, men den demokrati vi sett i Irak har enbart lett till korruption och till att makthavarna roffat åt sig landets rikedomar.

2 kommentarer

  1. umzacharia 01 februari 2009

    Så står det i nyheterna,att valet i Irak gick lungt tillväga……

  2. Bahlool 01 februari 2009

    haha ja lugnt för att vara irak med hundratals döda varje dag 😉 3 politiker blev mördade på en dag..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *