Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kunskap är oislamisk

Pakistani Taliban force girls’ schools to close | International | Reuters.

I dagar har jag läst om SWAT, ett område i norra delen av Pakistan. Där har Talibangrupper tagit över området och förbjudit flickor att gå i skolan.

Man har sprängt över 185 skolor, för att de haft klasser för flickor. Detta har inte bara drabbat flickorna utan också pojkarna, som inte har några skolor att gå till. Enligt dessa Talibaner, influerade av Wahabis/Salafis, så är alla studier för tjejer mot Islam; något de inte har några som helst bevis för.

I vissa områden har man angripit flickor med syra och dessa angrepp var så hemska att flickorna dog eller förblindades. Kunskap är makt, och när man fråntar 40 000 flickor möjligheten att känna till sina rättigheter i samhället och inom Islam, då har man fråntagit dem deras makt.

Det finns några få madrassas, skolor i förbindelse med moskéer, där tjejerna fått lov att gå till för att kunna lära sig Koranen. Av fruktan för att se sina barn bli mördade, vägrar flickornas föräldrar att skicka dem till dessa madrassas. Man vet inte hur långt fanatismen och hatet hos dessa Talibaner har nått och kan inte vara säker på att de accepterar flickornas studier i dessa skolor.

Staten Pakistan är svag och har inte bara Talibanerna att ta hand om, utan också problem med sin allierade USA, som bombar Talibanerna. Dessa bomber, på Pakistans suveräna mark, leder till att oskyldiga drabbas och dör. Detta leder då alltid till demonstrationer och att hatet mot USA och Pakistans svaga regering, ökar.

Vill man hinna ikapp västvärlden, är det av stor vikt att både flickor och pojkar får lära sig läsa och skriva. Att vara analfabet, har inte gagnat någon förutom de som vill styra de dumma massorna, som tex Wahabiterna och Talibanerna.

Hadither om kunskap:

The ink of scholars is more precious than the blood of the martyrs

Seek wisdom, even as far as China.

Isa [a] said, ‘I saw a stone on which was written, “Turn me over”, so I turned it over. Written on the other side was “Whoever does not act by what he knows will be doomed by seeking what he does not know, and his own knowledge will be turned against him.” /Imam Jafar al Sadiq

2 kommentarer

  1. Sancak Beyi Emre 31 januari 2009

    Talibaner är sinnesjuka fanskap som kallar sig muslimer .. när man i själva verket ska vara kunnig (utbildad), tolerant och emot våld som muslim.

    Jag hört och sett fruktansvärda historier över hur dessa ”lärlingar” behandlar kvinnor/flickor som vill utbilda sig ..

    Emre

  2. Bahlool 31 januari 2009

    japp syraattacker, begravning av tusentals som de skjuter för de är shias eller så jagar de civila och mördar dessa med svärd. De svartmålar allt som islam står för

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *