Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skott mot svenska diplomater i Gaza

Skott mot svenska diplomater i Gaza | Nyheter | Aftonbladet.

Europeiska länders diplomatbilar fick se hur det känns att kvarhållas vid gränsen mot de ockuperade palestinska områdena. Varningsskott sköts och man trakasserade dem på det viset. Vidare krävde man att man ska genomsöka bilarna, något som strider mot internationella regler för diplomatpersonal och för personal med diplomatpass. Denna behandling tog flera timmar.

När man är intresserad av konflikten i det ockuperade Palestina, så brukar man läsa om sådana här händelser, men då brukar det alltid vara palestinier som är involverade. De får se sig bli genomsökta, de får vänta i timmar i kylan eller i värmen, för att få tillstånd att komma in i deras hembygder, eller så måste de vänta några timmar till, vid nästa post. Ibland har folk dött vid gränsövergångerna, för att israelerna drar ut på kontrollerna. Så om några diplomater blir så här illa behandlade, hur tror ni palestinierna blir behandlade? Havande som får stå där och vänta medans barnet vill ut. Hjärtsjuka, som dör för att de inte får komma vidare. På västbanken är det poliskontroll, efter poliskontroll, efter polikskontroll.

När vi ser palestinierna ta till vapen, beror det på några enkla saker..enkla saker som skulle drivit oss till vanvett. Förnedringen, förödmjukelsen och saknaden efter släktingar och vänner som mördats; dessa saker leder till hämndbegär och önskan att skada israelerna.

La 7ayata le man thall. Ett liv under förtryck, är inte värt att leva / Zaid bin Ali .

Det är det som skapat den offervilja och den orädda attityden hos palestinierna som slåss mot raketer och tanks, med stenar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *