Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kurdistan kontra Palestina

Ett av de få länder som verkar smygerkänna kurdernas önskan om en egen stat är Sverige. Vart man än hör om någon kurdisk sångare, eller någon affärsman som är född i något område befolkat av kurder, så omnämns landet ”Kurdistan”.
Jag vet inte om det är våra journalister som är bakom flötet, eller ifall det finns ett land kallat Kurdistan och att jag inte kände till det.

När någon kommer från norrbotten och åker till USA, inte säger de norrbottningen eller skåningen, utan man säger svensken. Hur kan det då komma sig att denna kår av journalister håller fast vid tanken på ordet och landet Kurdistan? Det har aldrig funnits ett enat kurdiskt land. Det har aldrig funnits ett erkännande av något Kurdistan.
Jag ser grunden i att journalistkåren består mestadels av kommunister och socialister, grupperingar som i många årtionden haft goda relationer med kurderna i Sverige och i mellanöstern. Detta verkar ha fått dessa grupper att vilja erkänna något som inte kommer få något erkännande under vår tid.

Nu har det funnits några som menar jag är en hycklare som erkänner palestiniernas rätt till en egen stat, men att jag förvägrar kurderna samma rätt. Vidare ser jag en stor andel kurder som ger support till Israel, men förvägrar den till palestinierna. Låt mig klargöra några saker:

 • Palestinas befolkning såg invandrare komma till landet, och ta över det. Kurderna har levt med sina grannar i tusentals år. Det är inte så att någon kom och fördrev dem. Palestina är ockuperat. Kurdernas område är inte ockuperat.

 • Palestina har varit ett eget land/rike vid många olika tillfällen.

 • Jag anser inte att något land i mellanöstern ska stå ensamt, utan det ska vara som det var några hundra år sedan innan Imperialismens frammarsch, ett enat stort rike.

 • Palestinierna blir mördade. V A R J E dag, just för att de är palestinier. Medans vi har kurder som får tala sitt eget språk, ha självbestämmande och tom ha en egen flagga och parlament. Det är stor skillnad på dessa två folken och deras olika situationer.
  Sen kan man ju fråga sig, hur ofta hör man journalister med slagord om ett fritt palestina? Hur ofta får man höra ja han kommer från Palestina? Han är palestinier..från Israel, det är vad man får höra.

För övrigt anser jag att det aldrig har eller kommer finnas ett eget land kallat Kurdistan. I norra Irak bor det araber, turkar och armenier. Det bor assyrier och syrianer. Så länge kurderna har samma rättigheter som andra grupper i landet, något som palestinierna inte har i jämförelse med judarna, så länge behöver de inte en egen stat.

71 kommentarer

 1. anonym 21 april 2009

  Bahlool

  Inte värt det faktiskt.
  Förstår fortfarande inte på varför du kallar dig själv för muslim när du är emot ett utav Guds verk.
  Är man muslim och tror på någon större än allt, så tror man fan i mig på Kurdistan.
  Vi är 30 miljoner kurder, med samma vilja. Ett fritt Kurdistan från precis såna som du. Du är rädd för kurder, du är rädd för det vi kan åstadkomma därför uttrycker dig som du gör.
  Du måste vara blind på nåt sätt när du inte ser att Kurdistan finns med på kartor. Kartor som visar vad som existerar på jordklotet.
  Vi har egen nationell flagga, en egen nationalsång, ett eget språk, ett eget mark. Vi är kurder och vi har ett Kurdistan, synd för dig att du inte accepterar, det är inget som du kan säga eller göra för påverka kurderna och Kurdistans existens.

  Bji kurd u Kurdistan!
  Länge leve kurder och Kurdistan!!

 2. Bahlool 21 april 2009

  rofl…så du svarade inte..vad har gud med kurderna att göra? har ni lärt är så mkt av judarna att ni tror ni är utvalda???? hahahahha…
  så om ni har en egen stat..vem erkänner den? Vad är det för pass du har..;) Snacka går ju..det ögonblicket kurderna väljer att utropa en stat, det ögonblicket kommer de få se vad deras grannar säger…
  Länge leve ett Islamiskt rike imellanöstern där det inte finns plats för nationalistiska fascister som dig 😉

 3. anonym 21 april 2009

  HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAH

  Du är den trögaste individen som nånsin skapats.
  VAD ÄR DET DU INTE FATTAR EGENTLIGEN???
  Haha o så går du in på judar också..
  kortfattat
  Tror du på något du inte ser som är större än alla = Gud
  Så ska du för fan tro på det kartor visar dig = Kurdistan.
  Skit i våra grannar du, skit i oss du.
  Låt oss sköta vårat,
  ens arsle brinner alltid när någon har rätt,
  dvs ditt arsle.
  Ge upp, Kurder har funnits i evigheter och komma finnas för all framtid. Likväl Kurdistan..
  buhu att du hatar kurder och inte kan erkänna att Kurdistan finns.
  Du är en liten plutt på jorden med en ganska så ”blabla”-åsikt som inte kan göra ett piss för att få kurder att försvinna..

 4. Bahlool 21 april 2009

  Ja du har rätt..jag är trög för att jag inte erkänner en kurdisk stat..suck..något som 100% av världen håller med mig..kurdistan är som småland, finns som landsdel..men som ni kurder ju är, så har ni inte lärt är att läsa eller skriva så jag förstår att du är för dum för att förstå logiken 😉
  Japp jag vet jag har rätt..du behöver inte belysa det för mig…nej du har rätt…vad jag och 100% av världen tycker spelar ingen roll..du låter som en sjuk person som behöver ta sin medicin. Så eftersom kurder anser de borde ha en stat, så ska ni ha en stat? hahahah…hamaj…

 5. anonym 21 april 2009

  Hahahha sån idiot du är.
  När du pratar om 100 % så pratar du om alla, men om jag o 30 andra miljoner inte tycker som du kan inte du säga 100% har inte du lärt dig något i skolan?
  Verkar iallafall fan inte som det..
  Ni är rädd för vår styrka, det är bevisat annars hade våra grannländer vågat oss ha ett fritt Kurdistan.

 6. Bahlool 21 april 2009

  Så hur många procent är 30 miljoner av 6 miljarder människor..sen kan kan ju du inavlade kurd förklara för mig hur det kommer sig att många kurder jag känner är emot en kurdisk stat? ja ni är för starka 😉

 7. anonym 21 april 2009

  10% Minst!!
  Dina vänner är psykopater som du 🙂

 8. Bahlool 21 april 2009

  jahah just det är därför ni äslkar att döda era flickor..pele..fadime..osv 😉
  10% minst? rofl..bra matte du geni..men vad förväntar man sig av getknullare 😉

 9. anonym 21 april 2009

  Vi ska gasa alla araber, turkar och iranier..era länder är våra!!!

 10. Bahlool 21 april 2009

  jaha..där kom rasismen fram 🙁 men vad förväntar man sig av kurderna? ni deltog i mordet på armernier och assyrier..ni hjälpte saddam mot andra kurdedr och shias..så jag förstår 🙂

 11. anonym 22 april 2009

  Jag tillåter inte min syster att göra nåt fel mot vår heder. Att jag dejtar tjejer är en sak. Gör hon nåt, kommer jag vara värre än peles släktingar!!

  Länge leve Kurdistan!! Länge leve vår Heder!

 12. Vinden från Öst 22 april 2009

  Bahlool varför skapar du ett annat namn och skriver till dig själv. Tror inte någon kurd med heder skriverj ust som den här ”anonym” har gjort. Sluta skriv med dig själv och för dina argument mot mig 🙂

 13. Bahlool 22 april 2009

  hehe vad du tror om kurderna är din ensak…jag har både hans mail och ip 😉
  Det är rätt rasistiskt av dig att tro att du vet vad 30 mijljoner kurder tänker och säger..Sen är ju pele och andra stackars tjejer ett bevis för den kultur som kurder vill plantera in i mellanöstern. Frågan är ju, om nu det finns ett Kurdistan, varför flyttar du inte tillbaka?

 14. helin 12 november 2009

  Bahlol, du är verkligen en störd idiot, synd att det finns människor som dig i världen.

 15. Bahlool 12 november 2009

  Eh helin? ja..din logik var så bra, så överväldigande, så smart..jag måste medge..du har rätt!! hahaha…

 16. kurd 13 augusti 2010

  Hedersmord kommer från islam och inte kurder, Det kommer att den kurdiska muslimiska generationen rensas, och dör ut, Vi är inte arabar för att vara muslimer

  Läs fakta om hedersmord, så vet du saningen vert kommer hedersmord!!!!

 17. Bahlool 13 augusti 2010

  lol du komme en gång i månaden coh skriver det här..så innan islam fanns ingen hederskultur? Smart kurd…

 18. Sami 29 juni 2014

  hahahah ska du snacka. i era muslimska länder råder sharialagar som tillåter o förtrycka kvinnor och avrättar folk på löpande band. och så har du mage att kritisera kurderna. hela världen hyllar fan kurder!!! läser du inte nyheterna din imbecill!!

 19. Isse uppsala 27 september 2018

  Judar var där före er. Dom tog lunch bara. så ni tog deras stol. Utan judar skulle inte ni kunna sitta på eran halva av stolen.som dom delar med er. Och runt bordet sittet andra araber fint på sin stol. Det är som er islam judarna delar sin bibel med er. Ni tror på hälften så därför har ni halva stolen
  . Medan alla andra arabet tror inte på islam. Dom dyrkar gucci och vara så ytliga som möjligt. Ni är långt ifrån er själva.därför är judarna bra mot er. För ni är inte snälla mot eran fru och era barn
  Smutd

 20. Bahlool 30 september 2018

  Därför ska du inte skriva kommentarer när du går på knark…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *