Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bojkott, light…

Ett inlägg jag skrev påm in gamla blogg november 2008; redan då sa jag att man inte kan bojkotta allt, men så mycket som möjligt.

Om du ser orättvisa bekämpa det med din hand; om du inte kan göra det bekämpa det med din tunga; om du inte kan göra det bekämpa det med ditt hjärta. /Profeten Muhammed

Alla bäckar små..man fick stop på apartheiden i Sydafrika med hjälp av bojkott och ett folkligt uppror. Vill man få slut på orättvisan i världen måste man yttra sig, stå emot det onda, bekämpa det med svärdet i handen, om man inte kan göra det så ska man göra det med opinionsbildning.

Israel kommer undan med sina brott för att folk inte insett eller vill inse det lidande landes ockupation förorsaker och förorsakat.
Handlar ni, välj varor som inte är producerade i Israel. Pengar regerar i världen, ta bort deras makt.

Jag har valt att bojkotta McDonalds så mycket som möjligt. Sen barnsben har vi bojkottat märket Jaffa. Hade en palestinsk vän som ifrågasatte varför vi, en enda familj, vägrade handla Israeliska varor. Så när inte ens de som är drabbade kan förstå det, så förstår jag om fler inte vill eller kan förstå varför man måste stå emot denna fasciststat. Det här handlar inte om palestinier, muslimer eller araber, det här handlar om vår mänsklighet. Vi som människor ska stå upp för vad som är humant och att stödja eller ge support till Israel är inte humant. Bojkotta, för att försvara vår tro på medmänskligheten…

Bojkottlista:

Jaffa
Hälsans kök (min favorit fram till några veckor sedan då jag fick reda på det här)
Ahava och DSD hudvårdsprodukter
Tampong, Apoteket tillverkare Rostam Ltd.

Undvik Intel och Nestlé produkter

Det är omöjligt att undvika eller bojkotta allt, men varje krona som man lägger på ickeisraeliska produkter och företag betyder ett liv räddat.

6 kommentarer

 1. An 28 januari 2009

  Jag läste att du äger en butik.

  Hur gör du med varor som är efterfrågade? Tex. Coca Cola? Köper du in de ändå?

  Jag tror på stenhård bojkott av dessa företag. Man kan alltid köpa in andra alternativ.

 2. Bahlool 28 januari 2009

  Jag kan inte vara utan dessa varor. Det är därför jag inte tror på stenhård bojkott, jag själv dricker inte coca colas drycker tex, men det är en omöjlighet att bojkotta allt från Israel eller USA. Med tanke på att jag äger en pizzeria och en butik och har många konkurrenser, så måste jag ha prylar som coca cola, jag har dock slutat med fryst mat som hälsans kök, jag har också inga jaffaprodukter mm.

 3. An 28 januari 2009

  Jag förstår att det är svårt.

  Häromdagen var jag på en kinesisk halal-resturang. De hade cola från Lidl, eller om det kanske var från Willys. Så kan man också göra.

  Man kan också lägga upp en skylt där det står att man bojkottar dessa varor. Personligen tycker jag att coca cola company är bland de värsta företag som finns.

 4. Bahlool 28 januari 2009

  JAg håller med dig helt och hållet, men i mitt fall är vi i en by med stor konkurrans, vi har höjt priser på cola, och ändå står folk i kö för att köpa det. Jag har redan dålig försäljning för att min syster bär slöja och vi visat vår syn i saker när det gäller rasism mm(små byar brukar ha såna här problem tyvärr)
  Vi kör med andra slags cola, som är mycket billigare, men det är coca cola som de frågar efter
  Jag föredrar pepsi själv, men hörde ocks rykten om dem

 5. s 28 januari 2009

  coca cola snor vattnet i fattiga länder typ indien!

 6. Bahlool 28 januari 2009

  ja men det har de hållit på med länge, tror du att mina kunder bryr sig om sånt? min lillebror vägrar dricka coca cola sen han var 4..men han dricker fanta 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *