Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Obama kräver öppning av gränsen i Gaza

Obama kräver öppning i Gaza | Nyheter | Aftonbladet.

Israel vägrar öppna gränsen

Herr Obama kräver att gazaborna ska få leveranser av mat och mediciner, något som Israel vägrar. Samtidigt hotar Israel med att bomba tunnlarna, som hjälpt gazaborna att få lite förnödenheter. Det är ju klart att Israel tänker på de stackare som lider i Gaza. De får ingen mat då gränsövergångarna inte öppnas och samtidigt får de inte ha igång sina tunnlar…Sen talar folk om att Israel måste ha rätten att försvara sig. Försvara sig mot vad? Mot svältande som vill öppna gränsen så de kan få in lite mat?

Israel är så snäll att de tillåter införseln av mat och mediciner, så pass mycket som räcker för att folket i Gaza ska ”återhämta” sig efter invasionen, men cement och metall för att bygga upp husen kommer man inte tillåta. Enligt Al Jazeera så är runt 100 000 människor hemlösa, ska de leva på gatan? Tack Israel, medmänskligheten ni visar folk stärker bara Hamas ännu mera.

Israels beteende är enbart en provokation så att Hamas väljer att gå ut och slåss för sitt folk, igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *