Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Vad hade Jesus tyckt?

I Aftonbladet (jag är uttråkad i London och hamnar alltid där) kan man se hur kristna fanatiker uttrycker högerextrema tankar. Alltid när jag ser eller hör talas om sådana personer, tänker jag på hur de kan ha dessa åsikter. Jesus sägs ju ha sagt, om någon slår dig på ena kinden, vänd andra till.

Skillnaden  mellan just Kristendomen och Islam och Judendomen är att Kristendomen fått den här bilden av sig, där den är för fredlig. Där allt som har med vedergällning eller hämnd, inte borde existera. Allting som har med rasism är förbjudet. Islam tillåter åtminstone att man kan slåss tillbaka, man kan försvara sig man kan slå tillbaka, slår någon ena kinden, så slår du tillbaka.

Det påminner om de terrorister som omtolkar Islams regler och menar att det är tillåtet att skada svaga och oskyldiga, men i slutändan är våld tillåtet i Islam. Så jag förstår dem lite mera än jag kan förstå dessa kristna, vars tro är helt och hållet mot alla slags våldsaktioner.

Det är en ding ding värld…

9 kommentarer

 1. alyssa 22 januari 2009

  aa.. extrem är du allt 😛 bara för att du inte har blont hår och blå ögon… bara för att man inte talar samma språk som alla andra så att alla andra kan förstå en när man talar så tror folk man planerar terror-dåd på bussen, jobbet … whatever… haha : )

  Självförsvar är aldrig fel! Allah tillåter självförsvar, men extremt är det när folk misstolkar religion och spränger upp sig själva ”i religionens namn”. Sanningen bakom mordbombningarna är faktiskt ibland enkel…

  Vissa självmordsbobmar tvingas till det, har sett en film där israeliska militärer hotar att döda en pojkes familj, mamma, pappa, syskon… då går han och låter dem binda explosiva ämnen runt honom och skickar ut honom bland sitt eget folk för att provocera fram ytterligare en ”försvarsattack”. Förstår att pojken gjorde det han gjorde, men han borde faktiskt inte alls gjort det. Hellre dö martyr än orsaka andras död, fast här satt han i kläm… om han gjorde det – så dog oskyldiga israeler, om han inte gjorde det så dog hans familj, och han skulle få väl knappast få leva heller?

  och jag antar väl att det även finns andra självmordsbombare som gör det för de tror att det är det enda som finns kvar att göra.. men ingen har rätt att ta sitt eget eller andras liv… bara Allah har rätt att ta våra liv. Rätta mig om jag har fel?

 2. Bahlool 22 januari 2009

  Håller med dig i stort, men vårt problem är inte hjärntvättning av våra fiender, men vår egen hjärntvättning. Irak och Afghanistan är ett praktexempel på hur muslimer, hjärntvättar andra muslimer, till att spränga sig upp och ta åter igen andra muslimer med sig in i döden.
  Profetens hadith säger klart att man inte ska kalla någon som kallar sig för muslim, för kafir (otrogen) ändå har vi här personer som spränger upp andra muslimer för att de är 1 kafirs, eller 2 de inte vill blanda sig in i konflikten eller 3 de jobbar och försöker försörja sina familjer och sen blir de ihjäl sprängda..

 3. Katya 22 januari 2009

  Hur kan man vara uttråkad i London???? 😛

 4. Bahlool 22 januari 2009

  aboooyaaaa du fattar inte…jag är fattig alltså de säger att pundet är riktigt låg, men just mot kronan har den gått upp :((( konkurssss

 5. Katya 22 januari 2009

  Häng på camden town me luffarna så får du höra en o annan livshistoria 😉

 6. Katya 22 januari 2009

  Det kostar inte särsklit mycket heller hohoo

 7. Bahlool 22 januari 2009

  hahahaha du talar från egen erfarenhet ? 😉 syrran plugggar här och jobbar på nån kändisbiograf så hon har lovat mig att visa stan 😛 ska lägga camden town på minnet och ta foto med dina luffarvänner bara för din skull :_P

 8. Katya 24 januari 2009

  Jag skulle vilja lära känna din syrra *blink blink* nämen ha det så kul o hälsa henne! O skaffa en STOR FET AUTOGRAF om du träffar på Battlestar Galactica grabben Jamie Bamber som spelar Apollo 🙂

 9. Bahlool 25 januari 2009

  hon har träffat pånågra kändisar haha ska se vilka och skriva ut det 😛 är du här i london nästa gång så ska jag fixa så du får komma in gratis 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *