Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rushdi?

Vem har inte hört talas om Rushdi? Rushdi dömdes till döden av Ayatollah Ruhollah Khomeini, och hela den västerländska världen gick ut till hans försvar. Vart är försvararna när det gäller

Harry Nickolaides? Australiensaren skrev en bok om kungen av Thailand och han häktades av thailändsk polis på Bankocks flygplats. Boken trycktes i 50 exemplarer och enbart sju såldes. Domen är på tre år och redan fem månaders fängelse har knäckt författaren å det grövsta. Majestätsbrott brukar vanligtvis ge sex års fängelse men i och med att författaren ”erkände” sitt brott, så fick han ”bara” tre år.

Vart är alla som vill försvara åsiktsfriheten? Vart är alla som talar om att thailänderna eller deras religion, Buddismen, är en farlig och förtryckande religion?

I fallet med Rushdi fick vi höra alla de här sakerna om Islam och muslimerna, om araber och om iranier. Man utmålade Islam som en hemsk religion som förtryckte och bekämpade den frihet som väst kämpat för. Friheten att uttrycka sig är i fara och när man tänker efter, vad är värre? Att man i denna moderna värld dömer en människa till tre års fängelse? Eller att man dömer en religion och dess anhängare för något som sades 1400 år sedan?

Skriv och bli dömd för dina åsikter, så länge du inte talar mot Islam. Gör du det så blir du en hjälte i västs ögon. Får priser och är tom tänkt att få Nobelpriset någon gång.

Hyckleriet har nått nya höjder.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4217222.ab

2 kommentarer

  1. mammamarie 21 januari 2009

    Jättebra inlägg, har aldrig hört talas om detta ens. Varför skickar du inte detta till t.ex partiledarna, kulturskribenter, PEN-klubbens medlemmar mm? Dessa alla VET förstås redan om denna historia, men om folk ifrågasätter så tvingas dom svara iallafall. Känns hopplöst, men ändå. Jag tror jag ska skicka ditt inlägg till så många jag kan iallafall, om jag får.

  2. Bahlool 21 januari 2009

    jag blir glad om du sprider det, men glöm inte Thailand är svenskarnas favoritmål, tror knappast att de är beredda att tjafsa med thailands kung 😉 penklubben gick i bräschen för nasrin eller nisrin (från bangladesh) som hade fått problem med några fanatiska muslimer, jag har inte hört ett ord från dem om att försöka hjälpa den här stackaren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *