Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Israel och Palestina 003: Hebron

Jag kommer i de här inläggen att försöka belysa bakgrunden för konflikten i Mellanöstern och försöka ge båda sidors argument. Vidare ska jag försöka belysa större händelser som hänt. För att förstå en människa eller en händelse måset man känna till bakgrunden och hur många av oss kan säga att vi känner till bakgrunden till problemen i Palestina? Jag valde sida, något vi alla måste göra.


Det här är en video om hur det är för en arabisk familj, omringad av sionister i staden Hebron. Staden Hebron anses helig av både muslimer och judar. Fram tills för några år sedan bodde det runt 120 000 palestinier där och några hundra bosättare. Filmen speglar hur det har varit för palestinierna att bo på sin egen mark. Judiska barn provocerar och deras föräldrar hotar och kallar den arabiska familjens döttrar och kvinnor för horor. Medans de judiska barnen misshandlar och angriper det arabiska huset, ser de Israeliska soldaterna bara på. När den arabiska kvinnan försöker få tag i sin lillebror, så blir hon hårt stoppad av de Israeliska soldaterna.

Hur kan man förvänta sig att dessa ”modiga” soldater ska behandla barn och kvinnor bättre idagens Gaza?

Här går Human Rights Watch för att stoppa judiska barn från att kasta stenar mot en palestinsk familj. Om man följt konflikten så har man sett runt 5000 döda arabiska ungar under de senaste årens Intifadas (uppror). Dessa ungar brukade kasta stenar mot Israeliska soldater, och fick plikta med sina liv. Är du dock judisk unge och kastar stenar, ser du soldaten som tittar på istället. Vad är skillnaden? Varför mördas en? Varför gör inte soldaten sin plikt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.