Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ashura around the world…

En av de viktigaste dagarna för en Shiamuslim är Ashura. Lite bilder och inlägg om hur det firades i från allt från Barcelona till Saudiarabien.

I Barcelona gick tusentals muslimer och sörjde Hussains dödsdag.

I Saudiska al Ahsa förbjöd man återigen shiamuslimerna från att fira sin heliga sorgedag. Förr brukade man stänga av electriciteten men nu valde man att bara förbjuda festivalen och att inskränka rörelsen i området.

15kuwait_moharram5I Kuwait firade man Ashura med sorgesånger och Latum (att slå sig på bröstet symboliskt för att åminnas Hussains öde)

15oman_husseini_mourning9

Oman styrs av Ibadiah sekten, en sekt som härstammar från Khawarij, som lämnade Imam Alis arme 1400 år sedan och räknas till några av de första terroristerna i världen. I Oman finns, som i så många andra länder, en shiaminoritet och här visas en bild av deras firande av Hussains offer och dödsdag.

14non_muslims_azadari

I staden Kerbala där Hussain dog, firade både Kristna som Zaraostras dödsdagen med sina shia och sunnigrannar. I Irak har det alltid varit sed att fira varandras helgedagar och nu när Saddam och läget i Irak förbättrats har det inte förändrats.

13kolkata_azadari5

I Kolkata, Indien, var det stor uppslutning på Hussains dödsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *